boju Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Witam.Od miesiąca pogrywam w BtF i wstyd się przyznać, ale sobie nie radzę, a grywałem już w różne gry.Mam już zalicznocyh ok. 150 godzin i stoję raczej w miejscu.Mam niemiecką instrukcję 290 stron, ale bardziej to opowiadanie niż opis misji do wykonania.Polatałem sobie, pohandlowalem, rozbudowalem ładownie statkuale tak naprawdę nie wiem, jakie misje mam wykonać.Rozbudowa statku jest bardzo droga, handluję teraz podkładkami krzemowymi (Sillizium Scheiben),bo najwięcej za nie płacą, ale nie wiele jest miejsc, gdzie mogę je sprzedać, stąd też bardzo wolnozdobywam nowe kredyty.Ładownię rozbudowalem już do 260, czyli dużo kredytów wpompowalem w rozwój ładowni.BtF to na pewno bardzo ambitan gra i dlatego chciałbym ją ukończyć.Czy ktoś na forum mógłby mi podpowiedzieć najlepjej kilka kroków,jak rozpocząć wreszcie przygodą z BtF?Gdzie mógłbym znaleźć ewentualnie poradnik z misjami, aby ruszyć z miejscaz tą ciekawą i rozbudowaną grą?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BetonowaAnakonda Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Przeczytaj opowiadanie Lizarda pt. Lost in Space Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boju Opublikowano 11 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 W dniu 8.10.2013 o 22:54, BetonowaAnakonda napisał:Przeczytaj opowiadanie Lizarda pt. Lost in Spaceok., a gdzie mógłbym je znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boju Opublikowano 11 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Znalazłem fajną stronkę o XBTF http://www.hadez.org/projects/game_mods/x-btf/strategic_resources/Chart/All_Systems.htmlmożna kliknąć na nazwę sektora i zapoznać się z rozmieszczeniem wszystkich obiektów,polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur045 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Jak to miło coś takiego zobaczyć. Ja to kiedyś na papierach z drukarki tworzyłem kolejne odkryte sektory, począwszy od XBTF aż do X3TC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur045 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 @Boju, polecam wersję ang. Jest lepsza od niemieckiej, bo tworząc mapę niemiecką, omal nie połamałem sobie języka wpisując w kratkę po kratce nazwy sektoròw. Hehe. Polecam dostań gdzieś X-Golda po ang. I będzie gucio. Jeśli chcesz, to mam savy z ver. Germany także w ròżnych etapach misji. Pozdrawiam. Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi