Kalasznikow Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Witam.TC jest moją pierwszą grą z serii X, nie licząc 30 minut z X3 Reunion. Uzbierałem już trochę kasy (skromnym kupcem) na skupie i sprzedaży towarów.Mój problem polega na tym iż nie wiem co z nią zrobić . Czy zakupić/zbierać na lepszy transportowiec (obecnie mam stockowy) czy na jakiś miśliwiec by lepiej zapoznać się z walką i zdobywaniem łupów, postawić jakąś fabrykę czy elektrownię ? Gram na wersji z najnowszym BP.Przy okazji nowego tematu:- o co chodzi z rodzajami(?) statków M1,M2,M3 itd.- co oznacza skrót BBS ? Jakaś stacja ?- jeśli chodzi o zdobycze po walce - polega on na zdobywaniu statku czy wypadaniu przedmiotów ze zniszczonego ?Pozdrawim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 W dniu 30.08.2013 o 21:29, Kalasznikow napisał:Witam.TC jest moją pierwszą grą z serii X, nie licząc 30 minut z X3 Reunion. Uzbierałem już trochę kasy (skromnym kupcem) na skupie i sprzedaży towarów.Mój problem polega na tym iż nie wiem co z nią zrobić . Czy zakupić/zbierać na lepszy transportowiec (obecnie mam stockowy) czy na jakiś miśliwiec by lepiej zapoznać się z walką i zdobywaniem łupów, postawić jakąś fabrykę czy elektrownię ? Gram na wersji z najnowszym BP.Co tylko chcesz. To twoja decyzja, czy wolisz handel, budowę, czy walkę.W dniu 30.08.2013 o 21:29, Kalasznikow napisał:Przy okazji nowego tematu:Nie pisz przy okazji wszystkich pytań, bo temat wyląduje tu: http://xudb.pl/topic/496-jestem-nowy-i-mam-kilka-pytan-prosze-przeczytac-1-post/W dniu 30.08.2013 o 21:29, Kalasznikow napisał:- o co chodzi z rodzajami(?) statków M1,M2,M3 itd.Klasy statków, przeczytasz o tym w instrukcji.W dniu 30.08.2013 o 21:29, Kalasznikow napisał:- co oznacza skrót BBS ? Jakaś stacja ?Pojecie z X3 Reunion, biuletyny informacyjne na stacjach, nie występują w TC.W dniu 30.08.2013 o 21:29, Kalasznikow napisał:- jeśli chodzi o zdobycze po walce - polega on na zdobywaniu statku czy wypadaniu przedmiotów ze zniszczonego ?O jedno i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertaril Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 W dniu 30.08.2013 o 21:29, Kalasznikow napisał:Uzbierałem już trochę kasy (skromnym kupcem) na skupie i sprzedaży towarów.Mój problem polega na tym iż nie wiem co z nią zrobić . Czy zakupić/zbierać na lepszy transportowiec (obecnie mam stockowy) czy na jakiś miśliwiec by lepiej zapoznać się z walką i zdobywaniem łupów, postawić jakąś fabrykę czy elektrownię ?Zacząłeś statkiem transportowym, warto iść dalej w tym kierunku, myśliwce kupisz sobie zawsze, bo są zawsze potrzebne ale przeważnie wtedy, gdy ma się dużo kredytów i dużo inwestycji. Możesz od razu kupić jakiś lekki myśliwiec tylko po co, skoro możesz równie dobrze zacząć z innego profilu startowego ze statkiem lepszym niż teraz sobie kupisz? Uzbierałeś trochę na handlu, więc handluj dalej, bo im więcej zainwestujesz, tym więcej dostaniesz w zamian.Jak chcesz powalczyć i nie włożyłeś w grę za dużo czasu, to zacznij z profilu Obrońcy Terrańskiego lub Argońskiego Patrioty, wystartujesz z dobrymi M4 i będziesz mógł się podszkolić w walce i zdobywaniu statków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 W dniu 30.08.2013 o 21:29, Kalasznikow napisał:Witam.TC jest moją pierwszą grą z serii X, nie licząc 30 minut z X3 Reunion. Uzbierałem już trochę kasy (skromnym kupcem) na skupie i sprzedaży towarów.Mój problem polega na tym iż nie wiem co z nią zrobić . Czy zakupić/zbierać na lepszy transportowiec (obecnie mam stockowy) czy na jakiś miśliwiec by lepiej zapoznać się z walką i zdobywaniem łupów, postawić jakąś fabrykę czy elektrownię ? Gram na wersji z najnowszym BP.Najlepiej połączyć jedno i drugie tak aby rosły Ci obie rangi, handlowa i bojowa, bo im wyżej je masz tym więcej kredytów dostajesz za misje.Nie napisałeś ile tej kasy uzbierałeś, więc ciężko doradzić coś na teraz Generalnie możesz na początku handlować transportowcem, aż będzie Cię stać na dodatkowy myśliwiec. Najlepiej jest polować na takie z drugiej ręki- pojawiają się jako misje z symbolem waluty, po wbiciu trochę wyższej rangi (5-6 w kolejności) u danej rasy. Często można je wyrwać za mniej niż połowę ceny, a po naprawie laserem będziesz miał pełnosprawny statek. Potem możesz wydawać rozkazy transportowcowi samemu latając myśliwcem, a gdy będzie Cię stać na Oprogramowanie Handlowe Mk3 będziesz mógł całkowicie zautomatyzować handel. Dalej to już kupno/przejmowanie kolejnych statków i rozwijanie floty, budowa fabryk, pacyfikowanie piratów albo xenków, co tylko sobie wymyślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalasznikow Opublikowano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Wielkie dzięki za pomoc . Rozumiem że każdy statek transportowy by dało się mu wyznaczać samodzielnie zadania musi posiadać programowanie Handlowe Mk3 ? Czy wystarczy Mk 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 W dniu 1.09.2013 o 12:13, Kalasznikow napisał:Wielkie dzięki za pomoc . Rozumiem że każdy statek transportowy by dało się mu wyznaczać samodzielnie zadania musi posiadać programowanie Handlowe Mk3 ? Czy wystarczy Mk 2?Instrukcja do gry.Nie odpowiadamy na pytania, na które odpowiedź znajduje się w instrukcji do gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalasznikow Opublikowano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Proszę wybaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi