Ivo Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Ponieważ na steamie w czysta wersję osiągnąłem prawie wszystko, chciałem pobawić się trochę modami. To co mam na steamie chciałem zachować, skopiowałem więc pliki gry, śiągnnnnałem patch no-steam i wrzuciłem grę na inny dysk.Jest jedno ale - gra odczytuje/nadpisuje moje save ze steamu. Czy da się zmienić scieżkę zapisów savów, a jeśli tak czy nie spowoduje to jakiś konfliktów przy montowaniu modów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BetonowaAnakonda Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Myślałem ze jeśli zainstaluje się NoSteam to gra przestaje brać zapisy z chmury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 W dniu 12.06.2013 o 14:04, Ivo napisał:Jest jedno ale - gra odczytuje/nadpisuje moje save ze steamu. Czy da się zmienić scieżkę zapisów savów, a jeśli tak czy nie spowoduje to jakiś konfliktów przy montowaniu modów ?Nie da się tego zmienić.Pozostaje zrobienie backupu plików sav lub zainstalowanie programu The"]The X3 Savegame Manager - updated 07/01/2012 - X3: Albion Prelude Version releasedW dniu 12.06.2013 o 14:35, BetonowaAnakonda napisał:Myślałem ze jeśli zainstaluje się NoSteam to gra przestaje brać zapisy z chmury?A od kiedy to X3 AP zapisuje savy w chmurze? Savy zawsze zapisywane są na dysku lokalnym w katalogu Moje DokumentyEgosoftX3AP.NoSteam służy tylko do tego, aby przy uruchamianiu gry kupionej na Steamie, nie było wymagane połączenie ze Steamem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BetonowaAnakonda Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Dzięki Yacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Dotyczy to również plików sav z opcji startowej Samobójcza kałamarnica. Steam (a raczej gra na steamie) kontroluje tylko, czy ten plik został już odczytany. Backup pliku sav, uruchomienie gry, śmierć, podmiana pliku sav z backupu nic nam nie da. Gra będzie wiedziała, że plik już był użyty do wczytania gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi