Jump to content

Mod Realspace Visual Enhancement of Skies, Nebulae and Planets

Yacek
 Share

Recommended Posts

Mod Realspace Visual Enhancement of Skies, Nebulae and Planets jest modem graficznie poprawiającym gwiazdy, mgławice i planety we wszystkich sektorach gry TC. Od wersji 1.01 kompatybilny jest również z AP.

Oto kilka przykładów:

Więcej screenów znajduje się w temacie moda na forum Egosoftu (link powyżej w nazwie moda).

Mod dostępny jest w formacie .rar po rozpakowaniu otrzymamy dwa pliki (cat i dat).

Autor moda zaleca instalację w poprzez przekopiowanie tych plików do katalogu mods ( w AP będzie to addon/mods) i wybraniu tego moda w pierwszym oknie po uruchomieniu gry, w opcji "Wybierz pakiet modyfikacji".

Ja zainstalowałem go jako fake patch, czyli dodałem pliki moda jako kolejne (o najwyższym numerze) pliki cat/dat w katalogu głównym gry (gram w AP więc w katalogu addon).

Moda używam wraz z modem XRM, z którym jest on kompatybilny, zarówno z wersją TC jak i AP. Choć nie wiem jak będzie z AP 3.0 (chodzi o nowy sektor dodany przez patch 3.0).

Mod jak dla mnie jest o wiele lepszy niż IE, który uważam za bardzo kolorowy. Do tej pory grałem w XRM z Backgrounds Pack, który o wiele lepiej pasował mi do XRM.

Realspace nie jest tak kolorowy jak IE, a efekty planet i gwiazd są naprawdę piękne.

W dniu 2.06.2013 o 11:41, BetonowaAnakonda napisał:

Czy to są tła ruchome?

Tak jak w vanilli. Mod

W dniu 2.06.2013 o 11:11, Yacek napisał:

...jest modem graficznie poprawiającym gwiazdy, mgławice i planety we wszystkich sektorach gry TC.