piotr111 Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Jak w temacie gdzie można dostać? a może ktoś już zrobił? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Wymagania otrzymania zaproszenia do fabuły Ciemne Interesy:- Wysoka ranga u Splitów.- Posiadanie UFJD- Zakończone fabuła HUB lub Luźne Zakończenie.Wymagania otrzymania zaproszenia do fabuły Kłopoty Korporacji:- Ranga handlowa 15- Posiadanie UFJD- Zakończone fabuła HUB lub Luźne Zakończenie.Fabuła Przełamanie Barier rozpoczyna się w trakcie fabuły Kłopoty Korporacji (gdzieś w 7-8 misji). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczekan Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 Co to za skrót UFJD? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 Unfocussed jumpdrive - rozproszony napęd skokowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 Są trzy nowe opcje startowePodróżnik z Aldrina - bez fabuły, ruszasz w świat mając u wszystkich dobrą reputacjęZagubiony Lar - nie wiem, jak to ugryść. Startujesz w transportowcu z pasażerami rodu królewskiego w środku wrogiego sektora, próbowałem parę razy ale dotarcie do jakijkolwiek bramy graniczy z cudem.Świadek Gonerów ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 W dniu 23.05.2013 o 15:21, Ivo napisał:Są trzy nowe opcje startoweNie nowe, tylko ponownie odblokowane, opcje te były w TC.W dniu 23.05.2013 o 15:21, Ivo napisał:Podróżnik z Aldrina - bez fabuły, ruszasz w świat mając u wszystkich dobrą reputacjęBez głównej fabuły AP (argońskiej), pozostałe fabuły są dostępne, tak jak na wszystkich innych opcjach startowych (oprócz "własna gra")W dniu 23.05.2013 o 15:21, Ivo napisał:Zagubiony Lar - nie wiem, jak to ugryść.Nie gryź, czytaj Encyklopedię: http://xudb.pl/topic/1856-encyklopedia-uniwersum-x/page__view__findpost__p__30256Rasa Boroni, sekcja Biologia i anatomia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 W dniu 23.05.2013 o 15:21, Ivo napisał:Zagubiony Lar - nie wiem, jak to ugryść. Startujesz w transportowcu z pasażerami rodu królewskiego w środku wrogiego sektora, próbowałem parę razy ale dotarcie do jakijkolwiek bramy graniczy z cudem.Kwestia szczęścia. Przy którymś starcie uda Ci się trafić na taki układ statków który pozwoli się przedrzeć od bramy do bramy. Warto przy tym używać napędu bocznego w roli 'dopalacza'. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 Pewnie nie mam cierpliwości, próbowałem z dwadzieścia razy i kicha . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 W dniu 23.05.2013 o 18:44, Ivo napisał:Pewnie nie mam cierpliwości, próbowałem z dwadzieścia razy i kicha .No to zagraj na innym profilu. Po co się męczysz?PS. temat jest o nowych fabułach, nie profilach startowych. Trzymajmy się tematu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 W fabule "Między młotem a kowadłem" gdzie można uzyskać konsultacje górnicze ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Jeśli dobrze pamiętam to w HQ NMMC w sektorze PTNI Headquarters. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Zgadza się, wielkie dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bru00 Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 W dniu 22.05.2013 o 20:15, Yacek napisał:Wymagania otrzymania zaproszenia do fabuły Ciemne Interesy:- Wysoka ranga u Splitów.- Posiadanie UFJD- Zakończone fabuła HUB lub Luźne Zakończenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bru00 Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Witam,chciałbym dopytac o UFJD (z fabuły Gonerów) i misję HUB - myślałem, że są niedostępne w AP. Czy jestem w błędzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 W dniu 8.01.2014 o 20:17, bru00 napisał:Czy jestem w błędzie?I tak i nie.Fabuły znane z TC nie są dostępne w AP (mowa o czystym AP).Natomiast są inne, nowe fabuły, które umożliwiają zdobycie UFJD i HUB. Fabuły te zostały dodane patchem 2.0 http://xudb.pl/topic/2326-patche-dla-ap/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bru00 Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 W dniu 8.01.2014 o 20:27, Yacek napisał:I tak i nie.Fabuły znane z TC nie są dostępne w AP (mowa o czystym AP).Natomiast są inne, nowe fabuły, które umożliwiają zdobycie UFJD i HUB. Fabuły te zostały dodane patchem 2.0 http://xudb.pl/topic/2326-patche-dla-ap/Dzięki za szybką odpowiedź. Wróciłem po długiej przerwie do X3 i jeszcze nie ogarniam;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vrozaksen Posted November 2, 2014 Share Posted November 2, 2014 Witam, a jakie wymagania są do fabuł PHQ i HUB? W którym momencie kończy się fabula Kłopoty Korporacji? (Właśnie zbudowałem splickie kryształy za akcje) i jak zdobyć Napęd Rozproszony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted November 2, 2014 Share Posted November 2, 2014 http://xudb.pl/topic/2351-fabula-koniec-czy-co/page__view__findpost__p__38542Kłopoty Korporacji kończą się gdy dostaniesz korporacyjna HQ.Rozproszony Hipernaped otrzymujemy po skończeniu Teladianskiej fabuły PHQ.Jeśli grasz z modem XRM to raczej zapomnij o skończeniu Kłopotów Korporacji. W pewnym momencie fabuły przestaniesz dostawać kolejne zlecenia. Ja tak miałem kilka razy, pisali też o tym inny gracze w temacie moda na forum egosoftu.Wyskrobane Tapatalkiem na desce do krojenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack732 Posted October 9, 2015 Share Posted October 9, 2015 1 . Witam serdecznie Piszę bo potrzebuję pomocy w Misji "kłopoty korporacji" .Potrzebuję pomocy w odszukaniau " Chu t'Ztk" - Odzyskanie akcji .chodzi o podrzucenie 25 szt. gwiezdnej wódki przelecialem cały sektor profil center alfa i nie mogę znaleść. dzięki za pomoc2. Będąc w trakcie misji "Polowanie na skarby" utraciłem dostęp do HUB w misji "odwieczni wrogowie" wie ktoś jak mi pomóc .( mam podłączyć sektor zyarth's stand ale nie mam dostępu do HUBa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted October 9, 2015 Share Posted October 9, 2015 Zależnie od profilu startowego pomagamy innej korporacji, z inną jej lokalizacja. To samo dotyczy lokalizacji stacji z misji fabuły. Musisz szukać do skutku.Wyskrobane Tapatalkiem na desce do krojenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack732 Posted October 9, 2015 Share Posted October 9, 2015 Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack732 Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 Nie stety nie znalazłem czego szukalem - trudno . Mam jeszcze jedno pytanie czy można zacząć inne misje ? bo ja nie mam nic żadnej wojny między nacjami , z xenami czy khak nic jeśli ktoś wie co może być nie tak niech napisze . dziękips rozpocząłem grę jako goner , latam kariudo jako najsiniejszy statek 12 stacji połaczonych w jedno i główną kwaterę więc nie wiem czy to wszystko co można zrobić w tym modzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack732 Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Witam wszystkich którzy robili tę misję .Muszę znaleść Chu t'Ztk , przeleciałem cały sektor profit center alfa i nie znalazłem . Chyba że szukam w złym sektorze , jeśli ktoś może pomóc bedę wdzięczny pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 1. Pytanie już zadales na forum, dostałem odpowiedź, przeczytaj ją że zrozumieniem jeszcze raz, a nie zakladaj nowego tematu z tym samym pytaniem. To nic nie da, bo bardzo dużo w tej fabułę jest losowe. Ty masz szukać stacji w sektorze Profit Center Alfa, ktoś inny w innym, zależy to od tego co pisalem poprzednio. Ja np. Miałem stację w jednym z sektorów ziemian.2. Zainstaluj sobie lepiej mapę Scorpa, zaktualizuj dane dla mapy i sprawdź czy nie ma w sektorze jakiejś stacji, której nie znalazłes. Zdaje się że skrypt tej misji tworzy stację gdzieś daleko od środka sektora i płaszczyzny ekliptyki.3. Posty przeniesione do starego tematu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts