Azakal Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Cześć, kupuję nowy procek i wacham się między Phenom II X4 965BE a Phenom II X6 1045T. Jeśli chodzi o ogólną wydajność to wygrywa X6 lecz w przypadku wydajności pojedyńczego rdzenia górą jest X4 (3,4GHz w porównaniu z 2,7GHz w X6). Doradźcie proszę co lepiej wybrać bo już sam nie wiem. Przeznaczenie kompa to standardowo internet, pierdoły, gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Bierz megahertze -> X4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Ja planuje również wymianę procka w tym roku :3Marzył mi się Intel Core i5 2500K, ale cena... Właśnie dlatego zamierzam brać X4. Świetny stosunek wydajność/cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 W dniu 23.03.2013 o 22:25, LeWaR napisał:Bierz megahertze -> X4Tak też myślałem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldaran Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Na Twoim miejscu bym wybrałbym X4 (sam mam Athlon II X4 i nie moge narzekac na to by nie wyrabial z taktowaniem).Prądu mniej zuzyjesz , a jak trafisz na np. wymagajaca gre to plyta sama ci podkreci taktowanie by wszystko grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi