Skocz do zawartości

Początkowe inwestycje

czybit
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, przekopałem trochę forum i znalazłem parę informacji jakie kompleksy i fabryki są opłacalne ale nie konkretnie to co by mnie interesowało. Chciałbym was zapytać jaką legalną inwestycje a konkretnie jaki kompleks warto rozkręcić w strefie Argonów? W TC gram dopiero od paru tygodni i głównie właśnie u Argonów bo znam dobrze ich sektory. Więc ile bym potrzebował kasy i jaki kompleks będzie najbardziej opłacalny?

Może nie będę oryginalny, ale musisz zobaczyć czego nie ma w okolicznych fabrykach. Czasem Wytwórnie Steków(czy jak one tam mają), nie posiadają pszenicy, bo ta jest transportowana z oddalonych fabryk, a ty możesz je zaopatrywać ze swojego kompleksu, który z czasem rozbudujesz.

Powiedz tylko jeszcze w jakich sektorach się kręcisz, bo Argoni są skupieni w okół Argon Prime i Omicron Lyrea.

W dniu 15.02.2013 o 14:07, czybit napisał:

Przejrzałem tamte tematy ale nie znalazłem większych konkretów poza paroma przydatnymi wskazówkami.

A co do pytania Perooxa to jestem u tych Argonów przy Argon Prime.

Podstawowe wyposażenie statków i towary 'przemysłowe' sprzedają się w większości bardzo dobrze, wystarczy ustawić cenę sprzedaży o 1 oczko poniżej średniej i kupcy npc będą sami po nie przylatywać. Kilka konkretów: tarcze 1MJ, rakiety moskito, satelity zwykłe i zaawansowane, tuby kwantowe, mikrochipy, części komputerowe. Żywność także sprzedaje się dobrze, ale fabryki najlepiej jest umieścić blisko skupiska stacji które jej potrzebują i sprzedawać towar własnymi statkami (z pomocą przedstawiciela handlowego) aby zmaksymalizować zyski.

Gwiezdna wódka i teladihuana sprzedają się praktycznie zawsze, trzeba tylko wybrać dla ich fabryk odpowiednie miejsce, bo towary te są nielegalne u większości ras.

Aha, dobra to ostatnie pytanko, bo wlatując do sektora Ring Moon gdzie było od cholery hodowli i smażalni po steki, zauważyłem ,że wszystkie budowle poza bramami zniszczyli Paradiańskie siły zbrojne, i jeżeli ja np. wybudował bym jakiś kompleks na terenie argonów to ich wrogowie by mi to niszczyli? Czy to tylko zależy od moich stosunków z daną frakcją ?