Alusowy Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Wiem, ale w kwaterze głównej nie ma systemu podtrzymywania życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Możesz go kupić w pirackich bazach, np. w Ore Belt albo Atreus' Clouds. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 No to spróbuje się tam dostać o ile znowu coś mnie nie zestrzeli.Odkrywca Tragarz nada się do robienia tych misji transportowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Kurde, jestem w Ore Belt i za diabła nie mogę znaleźć tej bazy piratów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeeris Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Szukaj daleko za asteroidami (10-20km). A statek kupuj jaki chcesz. Byleby była duża ładownia, a o prędkość się nie martw. Wszystkie M5 (myśliwce zwiadowcze, Odkrywcy, Błotniaki, Pegazy itp.) są szybkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Szukam od godziny, cały sektor oblatałem i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Możliwe, że argońskie siły wojskowe ją zniszczyły, taki los spotyka dosyć często bazy pirackie znajdujące się w sektorach głównych ras. Respawnują się potem w innych miejscach we wszechświecie, ale ciężko je znaleźć bez mapy scorpa albo dobrze rozwiniętej sieci satelitów. Jeśli w Atreus' Clouds też nie znajdziesz takiej bazy to pozostaje Ci wycieczka do sektorów pirackich Brennan's Triumph albo Hatikvah's Fate, teladiańskich Company Pride i The Vault albo borońskiego Great Trench. Jeśli udasz się tam szybkim statkiem to nie powinno być problemu.W razie czego mapkę wszechświata znajdziesz na przykład tutaj Spoilerhttp://eng.x3tc.ru/x3_tc_map/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Mam od dawna tą mapę scropa, ale ona jest zgodna z moim save'm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Tak,powinna być . Proweler po co męczyć się samemu wystarczy parę odkrywców z explorer komand i po kłopocie . A ogólnie jesli się nie mylę to niektóre sektory mogą być już odkryte na początku gry ( nie przez nie go tylko gra mu je udostępniła . ) . Jeśli chcesz zdobyć system podtrzymywania życia to sprawć w mapie scropa . A jeśli nie ma to musisz poszukać co jest raczej łatwe . Jeśli,nie chcesz kończyć gry z napisem game over to musisz kupić.sobie.statek do latania i do walki ( np m3 Nova ścigacz / zwiadowca ) jeśli nie masz kasy to leć do Elene Fortune tam można nieźle zarobic na porzuconych statkach i kontenerach z rakietami do tego obecność placówki wojskowej w tym sektorze pozwala na.szybkie pozbycie się zdobyczy. Oczywiście nie musisz strzelać w te.statki wystarczy poczekać na secie.2-3 minuty i patrol piratów się zjawi i wystarczy poczekać kolejną minute i z tego patrolu zostają resztki . Przydatny do tego jest skrypt NPC baling adon dzięki któremu może opustoszec nawet niszczyciel/fregata . Mam,nadzieję że pomogłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Skocze do Elen Fortune, wcześniej nie miałem styczności ze złomowaniem statków więc może faktycznie na tym się lepiej zarobi.A na te bazy piratów to nie mam cierpliwości, byłem w 4 sektorach i ani śladu.I jeszcze mam takie pytanie, jak złomować te statki w tym sektorze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Proste zabierz je do stoczni i je sprzedaj zysk jest niezły tak zaczynałem w pogromcy po paru godzinach gry miałem już M3 i 10kk+ kasy zarobiłem to wszystko własnie w tym sektorze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) Ja właśnie kupiłem sobie pogromce i lecę do tego Elen Fortune, i mam rozwalać piratów czy czekać aż inni to zrobią i potem zgarniać ich statki? Stoję w tym Elen Fortune już ok 10 min ale żadnego pirata ani opuszczonego statku, od czasu do czasu tylko szczątki.Sorry ,że tak spamie pytaniami ale w ogrom tej gry przytłacza moje przyswajanie wiedzy Edytowane 9 Lutego 2013 przez Alusowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Zauważyłem przycupnij gdzieś w sektorze wciśnij seta ( przycisk J) i spokojnie możesz iść zaparzyć sobie trochę herbaty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Ale chodzi mi o to ,że statki piratów są niszczone i wypadają w 90% pojedyncze rakiety, ani nie ma statku do zabrania .ani nic drogocennego.Podczas czekania na jakiś opuszczony statek mój merkury przez ten czas zarobił dla mnie już 1,5kk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 To może pomóż trochę obronie sektora i poatakuj piratów , ale tu trzeba mieć trochę cierpliwości szukaj też misji obrony stacji patrolu w tym sektorze bo tu się da naprawdę bardzo dobrze zarabiać . A tak na marginesie to ile ty masz na razie kasy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Mam ok 1kk, mam też 1 Merkurego tankowca z opcją kupiec wszechświata i 1 merkurego z tą samą opcją więc kasa i tak leci.Jeśli chodzi o ten sektor to zgarniam tylko pozostałości bo jest tam mnóstwo sił zbrojnych Argonu i zanim podlece do piratów to już ich nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 A misje ? Bierz je kasa za nie też nieźle leci (oczywiście misje typu patrol itp ) . Przez te twoje początki ja zacznę grać handlowcem . Dobra co lepsze rakiety ( żar, strzyga sterowana głowica bojowa ) zbieraj i zostawiaj je w spokoju później takie rakiety się przydają .Dobra na czym to ja ... a tak ! Statki sprzedawane przez NPC kupuj tylko w stacja trafiają się tam nie raz fajne bronie . Kupuj takie statki potem naprawiaj i sprzedawaj ( np kupiłem pustkę za 10k a sprzedałem ją za 40k (k = 000 jakbyś nie wiedział )) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Misje robię, i kampie ciągle w tym sektorze na piratów, kasa nawet jest. Szkoda tylko ,że za cholerę nie mogę znaleźć żadnej bazy piratów, a przydał by się system podtrzymywania życia.Mam już tego Nova M3 tyle ,że NPC nie chcą za bardzo opuszczać statków.... strzelam do nich zostaje im z 5% życia, wyrzucają ładunek i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Bez dodatkowych skryptów piloci mogą opuszczać tylko te statki, które Ty ostrzeliwujesz. Jeśli wybierasz się na takie polowanie to wrzuć w 2 sloty jakąś słabszą broń, zbij osłony wrogiego statku do 0%, kadłub do 87%, przełącz na tą słabszą broń i powoli nadgryzaj kadłub. Jeśli Ci się poszczęści to będziesz miał wolny statek z 70%+ kadłuba.Dosyć dobrze przejmuje się statki z misji np. obrony stacji. Na początku będą się pojawiać tylko M5, ale jak wbijesz parę poziomów rangi bojowej to będą też M3 i M8, a zdobycie takiego statku to już konkretniejszy zysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeeris Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Ja M8 tylko raz zdobyłem . Oczywiście proces zdobywania statków można przyśpieszyć ze skryptem NPC BA.Tylko przypomnę że to temat o górnictwie, a my tak rozprawiamy o początkach nowicjusza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Cały ten temat nadaje się do przeniesienia do tematu: http://xudb.pl/topic/496-jestem-nowy-i-mam-kilka-pytan-prosze-przeczytac-1-post/1. Instrukcja do gry, przeczytać zanim zada się pytanie na forum, na które odpowiedź znajduje się w instrukcji.2. FAQ - taka mapa Scorpa jest w nim opisana http://xudb.pl/topic/36-faq-x3-xtm-tc-komentarze/page__p__4439#entry4439 a jak ktoś nie czytał, to nie ma się co dziwić że ma nieaktualne dane w mapie.3. Temat o wszystkim, a najmniej o tym co jest w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi