Jump to content

Górnictwo, jak to zacząć

Alusowy
 Share

Recommended Posts

Możliwe, że argońskie siły wojskowe ją zniszczyły, taki los spotyka dosyć często bazy pirackie znajdujące się w sektorach głównych ras. Respawnują się potem w innych miejscach we wszechświecie, ale ciężko je znaleźć bez mapy scorpa albo dobrze rozwiniętej sieci satelitów. Jeśli w Atreus' Clouds też nie znajdziesz takiej bazy to pozostaje Ci wycieczka do sektorów pirackich Brennan's Triumph albo Hatikvah's Fate, teladiańskich Company Pride i The Vault albo borońskiego Great Trench. Jeśli udasz się tam szybkim statkiem to nie powinno być problemu.

W razie czego mapkę wszechświata znajdziesz na przykład tutaj

Tak,powinna być . Proweler po co męczyć się samemu wystarczy parę odkrywców z explorer komand i po kłopocie . A ogólnie jesli się nie mylę to niektóre sektory mogą być już odkryte na początku gry ( nie przez nie go tylko gra mu je udostępniła . ) . Jeśli chcesz zdobyć system podtrzymywania życia to sprawć w mapie scropa .

A jeśli nie ma to musisz poszukać co jest raczej łatwe . Jeśli,nie chcesz kończyć gry z napisem game over to musisz kupić.sobie.statek do latania i do walki ( np m3 Nova ścigacz / zwiadowca ) jeśli nie masz kasy to leć do Elene Fortune tam można nieźle zarobic na porzuconych statkach i kontenerach z rakietami do tego obecność placówki wojskowej w tym sektorze pozwala na.szybkie pozbycie się zdobyczy. Oczywiście nie musisz strzelać w te.statki wystarczy poczekać na secie.2-3 minuty i patrol piratów się zjawi i wystarczy poczekać kolejną minute i z tego patrolu zostają resztki . Przydatny do tego jest skrypt NPC baling adon dzięki któremu może opustoszec nawet niszczyciel/fregata .

Mam,nadzieję że pomogłem .

Skocze do Elen Fortune, wcześniej nie miałem styczności ze złomowaniem statków więc może faktycznie na tym się lepiej zarobi.

A na te bazy piratów to nie mam cierpliwości, byłem w 4 sektorach i ani śladu.

I jeszcze mam takie pytanie, jak złomować te statki w tym sektorze ?

Ja właśnie kupiłem sobie pogromce i lecę do tego Elen Fortune, i mam rozwalać piratów czy czekać aż inni to zrobią i potem zgarniać ich statki? Stoję w tym Elen Fortune już ok 10 min ale żadnego pirata ani opuszczonego statku, od czasu do czasu tylko szczątki.

Sorry ,że tak spamie pytaniami ale w ogrom tej gry przytłacza moje przyswajanie wiedzy 😉

Edited by Alusowy

Mam ok 1kk, mam też 1 Merkurego tankowca z opcją kupiec wszechświata i 1 merkurego z tą samą opcją więc kasa i tak leci.

Jeśli chodzi o ten sektor to zgarniam tylko pozostałości bo jest tam mnóstwo sił zbrojnych Argonu i zanim podlece do piratów to już ich nie ma...

A misje ? Bierz je kasa za nie też nieźle leci (oczywiście misje typu patrol itp ) . Przez te twoje początki ja zacznę grać handlowcem . Dobra co lepsze rakiety ( żar, strzyga sterowana głowica bojowa ) zbieraj i zostawiaj je w spokoju później takie rakiety się przydają .Dobra na czym to ja ... a tak ! Statki sprzedawane przez NPC kupuj tylko w stacja trafiają się tam nie raz fajne bronie . Kupuj takie statki potem naprawiaj i sprzedawaj ( np kupiłem pustkę za 10k a sprzedałem ją za 40k (k = 000 jakbyś nie wiedział )) .

Misje robię, i kampie ciągle w tym sektorze na piratów, kasa nawet jest. Szkoda tylko ,że za cholerę nie mogę znaleźć żadnej bazy piratów, a przydał by się system podtrzymywania życia.

Mam już tego Nova M3 tyle ,że NPC nie chcą za bardzo opuszczać statków.... strzelam do nich zostaje im z 5% życia, wyrzucają ładunek i tyle...

Bez dodatkowych skryptów piloci mogą opuszczać tylko te statki, które Ty ostrzeliwujesz. Jeśli wybierasz się na takie polowanie to wrzuć w 2 sloty jakąś słabszą broń, zbij osłony wrogiego statku do 0%, kadłub do 87%, przełącz na tą słabszą broń i powoli nadgryzaj kadłub. Jeśli Ci się poszczęści to będziesz miał wolny statek z 70%+ kadłuba.

Dosyć dobrze przejmuje się statki z misji np. obrony stacji. Na początku będą się pojawiać tylko M5, ale jak wbijesz parę poziomów rangi bojowej to będą też M3 i M8, a zdobycie takiego statku to już konkretniejszy zysk.

Cały ten temat nadaje się do przeniesienia do tematu: http://xudb.pl/topic/496-jestem-nowy-i-mam-kilka-pytan-prosze-przeczytac-1-post/

1. Instrukcja do gry, przeczytać zanim zada się pytanie na forum, na które odpowiedź znajduje się w instrukcji.

2. FAQ - taka mapa Scorpa jest w nim opisana http://xudb.pl/topic/36-faq-x3-xtm-tc-komentarze/page__p__4439#entry4439 a jak ktoś nie czytał, to nie ma się co dziwić że ma nieaktualne dane w mapie.

3. Temat o wszystkim, a najmniej o tym co jest w temacie.