Alusowy Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Cześc, gram w X3 Terran Conflict od paru dni i mam pewną, głupią zagwozdkę. Jak odpalić ten laser do kopania? Podlatuje do różnych asteroidów, skanuje ale nie wiem gdzie odpalić urządzenie do kopania.Wiem ,że pytanie dość głupie ale jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Trzeba je sobie wsadzić. W slot broni. Tylko zobacz, czy pasuje do twojego statku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 No pasuje, to jest merkury, wsadziłem na ten slot od laserów już wcześniej i właśnie nic się nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peroox Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 działko musi być w głównym, a nie wieżyczce chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 jak je tam przeniesć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Może być w wieżyczce. Musisz zbliżyć się na odpowiednią odległość do asteroidy (sprawdź zasięg lasera w info), przesiąść się do wieżyczki (F1) i i strzelić.Przy niektórych TS'ach jest problem ze zbyt słabym generatorem energii laserów, po prostu brakuje jej by oddać nawet 1 strzał. Ja zawsze używałem splickiego Kajmana, nie wiem jak z tym jest u Merkurego, musisz sprawdzić w info statku i lasera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BetonowaAnakonda Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Najepiej siedzieć w gornikach przeto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
littlekiller Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Czyż nie jest przyjemniej zrobić z tarcz czołowych użytek ? Z kruchym Merkurym trzeba uważać, ale dla wszystkiego cięższego no- problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Okey, a mam jeszcze pytanie, jak rozkazać drugiemu statkowi handlowemu ,żeby samodzielnie handlował? kupiłem mu zdalny system kupiecki, polecenia dla kupca M1 i M2 czy jakoś tak i nadal nie mogę mu wydać takich rozkazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajemniczy94 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Musisz kupić jeszcze polecenia handlowe MK3 i uruchomić handlarza sektorowego najpierw a po osiągnięciu 8 poziomu wszechświatowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Kurde, to kosztuje ponad 500tys... z samego handlu ujdzie sprawnie taką kasę uzbierać? Czy lepiej poinstalować jakieś skrypty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajemniczy94 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Z samego handlu też się da, skrypty zależy jak kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Handlowałem na początku energią za pomocą merkurego, nazbierałem kase to odkupiłem używanego Kajmana Tragarza i teraz handluje wódką.Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś budynku ,żeby biznes się sam kręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Pojedynczych stacji nie buduj nie opyla się . Bardziej opłacalny jest kompleks samo wystarczalny ale to wydatek żędu 50 milionow więc na razie to zostaw w spokoju jeśli handlujesz wódka to kup sobie m4/m5 do tego bo inaczej policja cię dopadnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 m4/m5 czyli? gram w to dopiero od 5 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeeris Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Szybkie myśliwce z najlepiej dużą ładownią. Chodzi o to by jak cię zaatakują to uciekniesz, a policja nie zdąży zeskanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Aha, a na wolniejsze a znacznie pojemniejsze fregaty co opłaca się ładować i sprzedawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 W dniu 8.02.2013 o 16:45, Alusowy napisał:Aha, a na wolniejsze a znacznie pojemniejsze fregaty co opłaca się ładować i sprzedawać?Fregat nie użya się do handlu Używaj do tego TS'ów, w ostateczności TM. Niezłe zyski przynosi handel żywnością. Znajdź sektor z paroma fabrykami, kupuj poniżej średniej ceny i sprzedawaj w stacjach które jej potrzebują, zwykle są to fabryki uzbrojenia, tarcz itd. Dobrym przykładem są tu Ringo Moon/Red Light -> Argon Prime, Rhonkar's Clouds -> Family Pride, Empire's Edge -> Paranid Prime, Greate/Blue Profit -> Ceo's Sprite lub Seizewell. Czasem można też znaleźć dobre okazje na rudę i krzem. Możesz w międzyczasie zaopatrywać fabryki żywności z których 'korzystasz' w ogniwa i inne podstawowe surowce (ziarna soi, bydło argnu, kwiaty słoneczne), aby nie przerywały produkcji.Jak dorobisz się napędu skokowego to warto zająć się też okolicą Profit Center Alpha. Znajdziesz tam dużo fabryk, które potrzebują oleju nostropowego, a w okolicy brak stacji które by go produkowały. Ja wysyłałem tam transportowce z Greater i Blue Profit. Czysty zysssk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Mam aktualnie kajmana z napędem skokowym ale brak energii ,żeby go odpalić, ogólnie dzięki za rade bo cały czas sprzedawałem te ogniwa i zysk dosyć mały z żywnością powinno być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Fregaty?! Miałeś chyba na.myśli transportowce . Jesli chcesz w nie coś załadować to tylko krzem po sprzedaży takiego statku wypełnionego po brzegi tym właśnie surowcem stan konta urośnie ci do 2,5- 4 milionów można z tego zrobić niezły biznes . Ja tak po zdobyciu TS-sa robiłem i tak szybko dorobilem się 100 milionów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 W dniu 8.02.2013 o 17:36, Alusowy napisał:Mam aktualnie kajmana z napędem skokowym ale brak energii ,żeby go odpalić, ogólnie dzięki za rade bo cały czas sprzedawałem te ogniwa i zysk dosyć mały z żywnością powinno być lepiej.Handel ogniwami to raczej taka zapchajdziura, zysk marny, ale przydatne gdy fabryki w jakiejś okolicy kuleją z powodu ich braku. Wtedy warto trochę się tym zająć i rozruszać gospodarkę Jak zarobisz trochę grosza i podniesiesz rangę handlową to pomyśl o jakimś szybkim statku z możliwością przewożenia ładunku przynajmniej M i kup do niego system podtrzymywania życia. Trudne i bardzo trudne misje transportu personelu są bardzo dochodowe, a przy odpowiednio szybkim statku nie ma problemu z ich ukończeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Gdzie można kupić ten system podtrzymywania życia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeeris Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Ja swój pierwszy kupiłem w ostatnim nieznanym sektorze ziemian (Na południe od Obłoka Orta?). Ale możliwe jest też w większości kwater główny (Terracorp-Home of Light, OTAS-Legends Home). Wszystko zależy gdzie jesteś. Sprawdź też w encyklopedii może znalazłeś już, ale nie kupiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alusowy Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Ja gram jako Argon kupiec i ogólnie daleko się nie zamierzam ruszać bo ostatnio skończyło się to komunikatem "Koniec Gry" więc poszukam w okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeeris Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Jesteś w Argon Prime? Jeżeli tak to na południe masz Home of Light. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi