Jump to content

X - Tension oś Fabularna ?

HYZIO
 Share

Recommended Posts

Witam otóż tak po pierwszym uruchomieni X Tension w dzienniku zauważyłem wpis :Found area dominated, by argon co znaczy znajdź strefę dominacji argonu, tylko że Argon Prime to chyba stolica tej strefy, bo tam się zaczyna gra . Czy ten wpis jest jakoś powiązany z Fabuła ,czy dodatek ( X Tension ) ma Fabułę tak jak to było w X - Beyond the Frontier czy składa się wyłącznie z niezależnych od siebie misji. Pytam, bo z tego co widzę w X Tension pilotem jest Brennam, czyli ta sama osoba co w Beyond the Frontier .

(korygowane na http://www.przecinki.pl/analiza )

Tak to zrozumiałe .Drugie pytanko jak tu jest z cenami, tzn czy są one dynamiczne jak w X - Beyond the Frontier czy stałe jak np. X3 Terran Conflict . Jak w X BF sprzedaje np Cewki energetyczne i trochę poczekam aż ich będzie mało alb wręcz się skończą to, wtedy widzę ze ich cena się zmieni z np 15 do 26 cr a w X3TC ta cena będzie w danym kompleksie stał niezależnie czy będzie ich tam mało czy dużo i che zapytać jak tu jest z tymi cenami ?

• 3 weeks later...

We wszystkich grach z serii X ceny są dynamiczne i zmieniają się w zależności od ilości towaru w magazynie. Jeśli zadokowałeś do stacji i czekałeś parę minut to się nie dziw, bo ceny aż tak dynamiczne nie są. Każda fabryka ma określony czas wytwarzania produktu, do tego potrzebuje surowców itp.

• 8 months later...

Jak pamiętam, to ceny były automatyczne. Ale w swoich stacjach trzeba było sobie ustawiać. Daawno w to nie grałem. Ciekawe, czy Ego posiada jeszcze w magazynach wersję angielską Golda. Dla mnie to była fajna ciekawostka zaraz po uwcześniejszym graniu w demo XBTFa z CD Action w roku 1989. Bo w 2002, miałem już Golda w wersjach angl. i niem. Pozdrawiam. 😀