LeWaR Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Witam,Mam nadzieję, że była to okazja na allegro. Kupiłem nówkę chłodnicę Scythe MUGEN za 49,00 + koszty wysyłki. Oczywiście nówka.Co sądzicie o tym zakupie?http://allegro.pl/radiator-mugen-i2950548537.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Naczytałem się trochę o tym, aczkolwiek nie posiadam. Bardzo dobry zakup, zwłaszcza za taką cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Krótkie testy:idle: 4 rdzenie x 25 stopnistress: Ortos na maksa i temp 2x 35 stopni i 2x 30 stopni.... po 10 minutach przerwałem test... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 W dniu 30.01.2013 o 21:30, LeWaR napisał:Krótkie testy:idle: 4 rdzenie x 25 stopnistress: Ortos na maksa i temp 2x 35 stopni i 2x 30 stopni.... po 10 minutach przerwałem test...Od paru lat na moim Phenomie X6 zamontowany mam Mugen 2. Procesor podkręcony, temperatury trochę wyższe niż u Ciebie, ale i tak grubo poniżej progu przy którym musiałbym zacząć się martwić, a chłodzenie praktycznie niesłyszalne. Jedyny minus (w moim przypadku) to gabaryty i, co się z tym wiąże, drobne trudności przy usuwaniu kurzu, którego spora ilość co jakiś czas się zbiera między drobnymi żeberkami radiatora. Nie żeby to było bardzo upierdliwe, do tej pory musiałem czyścić może ze 3 razy, ale jednak.Ogólnie polecam, trzeba mieć tylko na uwadze wymiary. W moim przypadku nie było problemu, ale niektórym mogłoby być ciężko go upchnąć w obudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 W dniu 30.01.2013 o 22:39, Prowler napisał:Ogólnie polecam, trzeba mieć tylko na uwadze wymiary. W moim przypadku nie było problemu, ale niektórym mogłoby być ciężko go upchnąć w obudowie.Musiałem wielki wentylator boczny wywalić z obudowy, a mam obudowe szerokiego aerocoola, wygląda jak turbina odrzutowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Dziś włączyłem Prime95 i .. zapomnałem o nim. WWW, poczta itp, nawet nie zauważyłem, że coś w tle biega. Prime zajął 4 jajka na 100% a system działa normalnie. Włączony blend test, temp pomiędzy 45-50 stopni...Szczęka mi opadła, że tak fajnie ten procek pracuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi