Jump to content

XTC2.0 - przejęcie statku większego od M3

Recommended Posts

Odpowiem sobie sam:

Q9. Jak przejąć duże statki (M6 i większe)?

A. Potrzeba dodatkowego wyposążenia na statku - Salvage Claim Software. I odrazu kolejne pytanie: "Gdzie to kupić?":

W Teladiańskim Doku Zaopatrzeniowym lub Placówce Wojskowej , w Bazie Pirackiej.

Dostępne jest FAQ dla XTC 2.0:

http://www.thexuniverse.com/threads/23311-The-players-FAQ-for-XTC-2-0

LeWaR ale SCS mozesz osobno zainstalowac , jeszcze nie dotarlem do tego punktu by to kupic w Placowce Wojskowej.

Jesli jest taka mozliwosc to fajnie , na razie mecze sie by z M5 przesiąść sie na cos wiekszego bo albo reputacja nie pozwala mi kupic cos lepszego ,

albo mi M4 lub M3 'zdobyczne' kasują zanim dotra do najblizszej stacji.

Mam pytanie : Czy w sektorze Gordon rowniez macie 'free ship' M3 przy ktorym stacjonuje inny wrogi mysliwiec ktory po moim przejeciu tego statku

natychmiast mnie atakuje ?

Po co instalować SCS skoro tam już jest? mam kilka M6 do przejęcia i muszęsobie repke podnieść u teladich, bo mi oprogramowania złomiarza nie chcą sprzedać, nie mogę dokowaćdo stacji w głównych sektorach.

Co do Gordona: nie mam. Może to wina Twojego SCS?

Grałem długo z SCS dostępnym w XTC (w polskiej wersji nazywa się on Oprogramowanie Złomiarza SCS), ale dodałem SCS Suite, bo daje on więcej możliwości, więcej rozkazów i przejmowanie statków, szczególnie masowe, jest znacznie prostsze przy pomocy SCS Suite niż SCS z XTC.

Co do Gordona, XTC dodaje nowe misje - transportu Modułu przechowującego dane. Czasem po dostarczeniu takiego modułu, dostajemy bonus, klient zgłasza się do nas i informuje, że odczytał dane z modułu. Zawierają one współrzędne opuszczonego statku. Podaje nam te współrzędne. Znajdziemy na nich opuszczony statek, ale równocześnie, przy nim pojawią się wrogie statki, które będą nas atakowały. Jeśli uda nam się, to będziemy mieć więcej niż jeden statek opuszczony do przejęcia 😀

Może, właśnie po takiej misji masz ten statek.

Sam XTC generuje też opuszczone statki, jest taka opcja w SI do włączenia. Tu również czasem pojawiają się statki - pułapki.