LeWaR Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Miałem okazję pobrać Windows 8 Professional 64bit z MSDN.Dobrze, że na Virtualboxie poszedł, szkoda kompa na ten system...Pierwsze odczucie? Odrzucające... No nie podchodzi mi...System ewidentnie robiony pod tablety i smartfony. Kanciastość okien aż razi, W95 i W98 wyglądały lepiej.To, że większość programów zadziała to nie powód, żeby od razu się rzucać na ten system. Generalnie filozofia Windows 8 mnie odpycha.Steve Balmer zachłystuje się, że nowe Ósemki zakupili głównie klienci biznesowi - pic na wodę, administratorzy dobrze się przyjrzą nowemu systemowi, nie wrzuca się na ślepo nowego softu do firmy Ma ktoś już również doświadczenia z W8? Zapraszam do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Win 8 śmiga ładnie, aczkolwiek gdyby odjąć cały ten badziewny interfejs Metro to nadal mamy starą dobrą siódemkę. Ja się nie przesiadam, poczekam i zobaczę co z tego będzie, choć wielkiego sukcesu się nie spodziewam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldaran Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Ja nie mialem jeszcze stycznosci z nowym systemem,chociaz instalowalem prawie wszystkie poczawszy od Win 3.1W/g mnie godne uwagi i najlepsze z nich to Win XP i Win 7,reszta to proby 'tuningu',potluczyny i porazka.Wyczuwam przerost formy nad trescia w zwiazku z Win 8.Dla mnie Win 7 jest ok , nie bede zmieniac czegos co jest dobre na cos co "moze" bedzie dobre po kilkudziesieciu miesiacach łatania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 W dniu 2.11.2012 o 15:37, Aldaran napisał:Dla mnie Win 7 jest ok , nie bede zmieniac czegos co jest dobre na cos co "moze" bedzie dobre po kilkudziesieciu miesiacach łatania.Jestem tego samego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSEbola Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 .Windows 7 jest dobry ale .......ale do dnia dzisiejszego nadal ŁATANY no i problem w tym, ze Microsoft zapowiedzial ze juz nie bedzie SP2 dla Windows 7 ...buuu.......buuu i jeszcze raz buuuu.znaczy sie instalujac system dzis jutro a nie daj Boże za rok , instalacja '7' bedzie trwala godzinami (zainstalujesz system + SP1 i monotonne niekonczace sie ssanie łatek z serwerów MIcrosofta i tu zachodzi pytanie a moze zeby zaoszczedzic czas wskoczymy na Windows 8 - pewnie ta bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Łatki to jedna sprawa. Drugą jest to, że 8 jest szybsza, stabilniejsza i zżera mniej pamięci. Mnie osobiście najbardziej wnerwia brak przycisku Menu Start (gdyby był całe te Metro można by pomijać), naszczęście takowy można przywrócić zewnętrznymi programikami. Jeżeli komuś zależy na wydajności bez względu na wygodę, to 8 wita go z otwartymi ramionami. Ja wróciłem do kochanej 7... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Szwagier kupił lapka z W8, chwila grzebania w necie i explorator przywrócony, Metro off. Pozostał tylko ten idiotyczny kształt okienek, najgorszy w całej serii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Jest taki... kanciasty (isnpiracja minecraftem?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Majnkraft , Majnkraft ewryłer ~ mój brat jak mu powiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi