Norfarell Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Pobrałem moda XTC i rozpocząłem fabułę "A New Career". Wszystko ładnie i pięknie, mam dwa wspaniałe statki, w głośnikach słyszę śliczną nową muzykę, ale jest jeden problem. Żaden z mich statków nie ma na pokładzie broni. Tutaj nasuwa się moje pytanie: to jakiś bug, czy celowe działanie autorów? Zrozumiałbym gdyby dali broń tylko Walkirii, coby nie ułatwiać zbytnio gry, ale nie mam nic, nawet rakiet (reszta wyposażenia jest na pokładzie. Nawet napęd skokowy). Nie byłoby to takie upierdliwe gdyby nie fakt, że moje statki są statkami terreńskimi, a terranie, jak wszyscy wiemy, bardzo nie lubią, gdy na ich konstrukcjach montuje się broń innych ras, więc nie pomaga mi nawet bliskość argońskiego doku zaopatrzeniowego. Krótko mówiąc, jestem w kropce. Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centurion Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Na pewno bug, ja zacząłem z Rapierem i Jokohamą, obydwa uzbrojone, Walkirii nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norfarell Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Jakieś pomysły jak to rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centurion Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 A jaka wersja TC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norfarell Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Launcher twierdzi, że 3.0, a gra, że 3.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 W dniu 26.04.2012 o 16:40, Norfarell napisał:Launcher twierdzi, że 3.0, a gra, że 3.1A ty jakiego patcha instalowałeś? Chyba powinieneś wiedzieć.XTC instalowałeś full, czy czasem nie zainstalowałeś tylko patcha 1.2a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norfarell Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Nie instalowałem żadnego pacha, dlatego przypuszczam, że jest to 3.0.Nie, instalowałem całość. Dwukrotnie, bez i ze spalinami, żeby wykluczyć te opcję.Kampania Argona jest dobra pod względem uzbrojenia. Mam Elitę i broń, ale z kolei z Argonem problemem jest właśnie ten statek, ponieważ jest przeraźliwie wolny, a ja nie mam pieniędzy na ulepszenie (a z zarabianiem ciężko). Generalnie Terranin ze swoim ciężkim krążownikiem i myśliwcem jest dla mnie idealny, dlatego bardzo mi zależy na naprawie tego problemu. Jeżeli nie ma żadnego sposobu, to ja nawet przelecę się do terrańskiego sektora po tę broń. Będę zarabiał i kompletował kilka godzin, ale nic to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norfarell Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Może mi ktoś podać drogę do najbliższego sektora w którym będę mógł kupić broń dla Valkirii? Nie mam i nie chcę mieć mapy Scroopa, ponieważ wydaje mi się, że trochę zniszczy to grę (a dodatkowo nie chce mi się jej instalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Merkury i tytan .Jeśli chodzi o broń : Eksperymentalne coś tam coś tam .Ja mam XRM więc to odpowiedź jest na 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zainstaluj jednak mapę Scorpa. XTC to całkiem nowy wszechświat, nie mający pokrycia z ty z czystego TC lub innych modów. Ponadto nie wszystkie sektory są dostępne od razu, do wielu będziesz miał dostęp dopiero po kilku godzinach gry (zależne od szybkości ekspansji). Ciężko więc podawać jakieś namiary (a dodatkowo nie chce mi się uruchamiać mapy Scorpa z danymi z XTC ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norfarell Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Musi być jakieś przejście z Kingdom End. Daj mi się uczyć na własnych błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 W dniu 30.04.2012 o 12:19, Norfarell napisał:Musi być jakieś przejście z Kingdom End. Daj mi się uczyć na własnych błędach W XTC nie ma sektora Kingdom End.Jeśli go masz, to masz błąd w instalacji moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norfarell Opublikowano 1 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Pobrałem moda z innego źródła, pachowałem TC do 3.1 (trzeba zmienić posta w którym jest instrukcja instalacji. Tam piszą jedynie o potrzebie instalacji 3.0) i działa. Szkoda mi jeno moich statków. Valkirii i naprawdę zacnego ciężkiego krążownika (którego nazwy nie pamiętam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi