suchy Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 WitamCzy w X3: R jest sens grać bez znajomości fabuły poprzednich części? Kiedyś grałem w X2: The Threat, jednak całkowicie ominąłem fabułę i skupiłem się na eksploracji kosmosu, mechanikę gry więc znam.Ewentualnie czy istnieje jakieś streszczenie, opis fabuły poprzednich części serii?Czy przeczytanie encyklopedii http://xudb.pl/index.php?/topic/1856-encyklopedia-uniwersum-x/ wystarczy aby można było zacząć zabawę z X3:R? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 To zależy jak duże znaczenie ma fabuła dla ciebie. Ja przygodę z serią X zacząłem od X3 reunion, bez znajomości wcześniejszych gier i fabuł. Przez fabułę X3R przeszedłem bez zbędnych emocji, aby dalej grać już bez niej. A było to kilka lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajemniczy94 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Ja zaczynałem tylko od X3 Reunion i w niczym mi nie przeszkadzało brak znajomości fabuły z poprzednich części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Dzięki za odpowiedzi. W takim razie skuszę się na grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
facemob Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Czy rozpoczynając zabawę z X3 Reunion można zacząć od razu od XTM mod? Jeżeli tak to który scenariusz wybrać, bo w odróżnieniu od scaneriuszy z czystego X#R nie ma tam opisów jaki poziom itp. Czy może zacząć zabawę od czystego XR i też pytanie czy wybrać tą z fabułą czy np z tym młodym odkrywcą bez fabyły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Znajomość fabuły jest mało istotna. Bardziej istotna jest znajomość gry. Jeśli znasz grę, umiesz grać (latać, budować, walczyć itp) to możesz zacząć z modem XTM. Jeśli nie znasz gry, to lepiej naucz się grac w czystej grze (fabuła ci w tym pomoże), potem dopiero zainstaluj moda i zacznij nową grę.Opcje startowe (te z XTM), nie mają wielkiego znaczenia, zawsze możesz robić co chcesz po rozpoczęciu gry. Zacznij nową grę na każdym nowym profilu, zobacz z jakim statkiem startujesz, jaką masz gotówkę, reputacje u ras itp. potem wybierz sobie profil, który najbardziej co będzie odpowiadał pod względem twoich upodobań i wymogów startowych i na ni m zacznij nową grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
facemob Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Dzieki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
facemob Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Jeszcze jedno pytanko. Gdy znaczne gre na poziomie latwizna z włączona fabula i nienzabiore się za nią tylko znaczne zajmować się innymi rzeczami jak handel itp, to po np paru godzinach będę mógł wykonać jeszcze te misje? Bo z tego co pamiętam to chyba w drugiej czy trzeciej misji traciło się statek i trzeba było w skafandrze do lecieć do innego. Wiec jak to teraz będzie jeżeli np będę miał juz inny statek. Rozumiem ze tez go strace i wszystko pójdzie na marne?2: czy jest gdzieś jakiś spis statków jakie można kupić? Trafilem do jakiejsnstacji i było kilka m in tankowiec i kilka statków innych ale w informacjach podano tylko uzbrojenie prędkość i chyba nic więcej. Niewiem który z nich to myśliwiec a który to jakiś większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 1. Będziesz mógł.Zawsze możesz mieć kilka statków i tej misji wykorzystać ten, którego strata będzie najmniej bolesna dla ciebie.2. Poszukaj "Ships stat X3 Reunion" lub zobacz do FAQ, znajdziesz linka do statystyk statków.Zobacz do instrukcji gry i poszukaj informacji o klasach statków, potem w stoczni zobacz do jakiej klasy należy dany statek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi