Doromeza Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam. Wszedłem w posiadanie trudnego do znalezienia skryptu Improved Xenon 0.95. Posiadam jednakże problem - brak spolsczenie, w wyniku czego w ustawieniach AI mam same ReadText8973-(4, 40, 21, 50, 30, 61, 10). Gdyby ktoś dysponował spolszczeniem do skryptu lub posiadał wiedzę umożliwiającą poradzenie sobie z tym problemem, proszę o kontakt.Żeby było jasne - czytałem FAQ. Nie pomogło. Dlatego zdecydowałem się napisać ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 W dniu 13.04.2012 o 19:15, Doromeza napisał:Żeby było jasne - czytałem FAQ. Nie pomogło. Dlatego zdecydowałem się napisać ten temat.Przeczytaj jeszcze raz, a potem jeszcze, aż do skutku.Wszystkie spolszczenia jakie popełniłem robiłem zgodnie z FAQ, więc działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doromeza Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 W katalogu "t" wszystkie pliki mam spolszczone. Ten z Improved Xenon (odpowiedzialny za opcje w ustawieniach AI również), co nie zmienia faktu, że wciąż mam ReadTexty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajemniczy94 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zmieniałeś tylko nazwy plików czy dodatkowo otwierałeś plik np w notepad++ i zmieniłeś wartość przy language z 44 na 48?Nie otwieraj zwykłym systemowym notatnikiem.Ja robiłem dokładnie jak w FAQ i mi działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 W dniu 13.04.2012 o 19:45, Doromeza napisał:W katalogu "t" wszystkie pliki mam spolszczone. Ten z Improved Xenon (odpowiedzialny za opcje w ustawieniach AI również), co nie zmienia faktu, że wciąż mam ReadTexty.Spolszczony - to znaczy zmieniona nazwa wg wzorca i zmienione w pliku "Language ID="?Plik edytowany w notatniku windosowym?Spolszczenie wgrane równocześnie z instalacją skryptu? Czy zainstalowałeś skrypt, uruchomiłeś grę, stwierdziłeś że masz readtexty, zapisałeś grę, dodałeś spolszczenie i uruchomiłeś z grę z ostatniego zapisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doromeza Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Dobra, poradziłem sobie. Muszę jednak stwierdzić, że żadne FAQ mi w tym nie pomogło. Programikiem Package Creator można podejrzeć zawartość instalatora skryptu i tam też znalazłem plik, który powinien po instalacji znaleźć się w podkatalogu "t", po "spolszczeniu" którego nie powinno być ReadText'ów, a który to pojawił się w moim podkatalogu "t" pod złą nazwą 480020 zamiast 448973. Zawartość obu plików taka sama. Czy to nie dziwne ?W ogóle przy instalacji skryptów tworzą mi się w katalogu "t" pliki o kolejnych numerach np. 480014; 480015; 480016 itd. I na przykład trzy takie pliki mogą być różnymi wersjami językowymi jednego skryptu. Ale te pliki w ogóle nie są wyłapywane. Jak myślicie, usunąć je ? Bo bajzel zaczyna się robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajemniczy94 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Przed usunięciem przeskanuj co w nich się znajduje i czy nie odpowiadają za jakiś skrypt itp, a inne wersje językowe (tj. pliki o nazwie innej niż48yyyy) możesz kasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Tak to jest jak się instaluje przy pomocy Plugin Managera. Ja już dawno podziękowałem temu programowi za pomoc w instalacji skryptów. Używam go tylko do wypakowywania skryptów zapisanych w formacie .spk.Jeśli żadne FAQ ci nie pomogło, to jest niezmiernie przykro z tego powodu. Ale, zaraz, a skąd wiedziałeś jak spolszczyć pliki tekstowe?Pliki 480014, 480015 i 480016 nie są różnymi wersjami językowymi jednego skryptu. Wersje językowe rozpoznawane są po nazwie pliku. 48 na początku pliku oznacza że są to pliki wersji PL. Wiedziałbyś o tym, gdyś jednak zapoznał się z FAQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi