Doromeza Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Witam serdecznie. To mój pierwszy post na tym forum, a dotyczy on skryptu rzekomo dodającego okręt "Battlestar Galactica" autorstwa Hawkbs, pobrany ze strony http://www.blackpanthergroup.de/x3/XSP-Schiffe/. Skrypt zainstalowałem. Statek powinien zostać dodany automatycznie do Argońskich stoczni. Problem polega na tym, że dodany nie został. Co do opcji w LV's cheats "Create ship" również nie ma Galactici do wyboru. Sprawdzałem wszystkie Nieznane Statki, Obiekty itp. Przeanalizowałem asortyment wszystkich stoczni we wszechświecie X mapą Scorp'a i nic. Gdzieś wyczytałem, że statek powinien zostać dodany do Argońskich Stoczni jako Nieznany Statek, ale nigdzie takowego nie ma. Co doradzacie ? Nie za bardzo znam się na modowaniu Iksa, więc jakby ktoś mógł to sprawdzić i poeksperymentować, byłbym wdzięczny.Najważniejszej informacji bym nie podał. Gram w X3: Reunion 2.5, z płytki Antologii, która całkiem niedawno była w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Instalowałeś poprzez Plugin managera? Musisz w nim zmienić tryb gry z Vanilla na Modified, wtedy statek zostanie znajdzie się w grze.Ale tak ogólnie, to nie polecam instalacji statków w formacie .xsp . Są z tym problemy, obyś się nie przekonał na własnej skórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doromeza Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Tak, instalowałem poprzez Plugin Manager'a. Mam tryb Modified i statku nie ma... Kiedyś zażarcie szukałem statku Andromeda z serialu o tymże tytule. Znalazłem takowy, instalacja polegała na wklejaniu pliczków i wszystko hula. Fakt, że trzeba najpierw edytorem skryptów dodać gdzieś specjalną stocznię, w której ten statek można nabyć, ale jak chcę się pobawić, to aktywuję LV's cheats i spawnuję statek.PS. Regularnie robię kopie zapasowe zapisów, przed każdym nowym skryptem... Ogólnie przed włączeniem i po wyłączeniu gry, więc wizja konieczności reinstalacji gry mnie nie przeraża Może jakiś inny skrypt jest w konflikcie z BSG ? Korzystam obecnie z:Bail Signal Extension (BSE) - AktywnyImproved Kha'ak - NieaktywnyLictube's Kha'ak/Xenon Invasions - NieaktywnyRace Invasions - NieaktywnySalvage Claim Software - AktywnyXenon Migration - AktywnyPonadto mam zainstalowany CMODII TXU - zmienia efekty wizualne i dźwiękowe korzystania z większości rodzajów broni. (Żeby pociski PDF'ów nie wyglądały jak napromieniowane jagódki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 W dniu 31.03.2012 o 15:40, Doromeza napisał:PS. Regularnie robię kopie zapasowe zapisów, przed każdym nowym skryptem... Ogólnie przed włączeniem i po wyłączeniu gry, więc wizja konieczności reinstalacji gry mnie nie przeraża Rób kopie katalogu z grą, sama kopia save nie wiele da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi