<GM> Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 X Language ChangerObecna wersja: 1.4.02(30.5.2012 16:17)X Language Changer jest narzędziem, które pozwala szybko zmienić język w grach X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict i X3: Albion Prelude. Obsługuje języki: ▶Angielski ▶Polski ▶Włoski ▶Niemiecki ▶Francuski ▶Hiszpański ▶Czeski ▶RosyjskiDo pobrania TUTAJPrzy każdym uruchomieniu XLC będzie wyszukiwał aktualizacje XLC i Updatera.Po pierwszym uruchomieniu program powinen sprawdzić miejsca zainstalowania gier X. Jeśli ich nie znajdzie, poprosi o podanie lokalizacji ręcznie. Jeśli tego nie zrobi, należy nacisnąć przycisk "Rescan" lub usunąć plik "xlcsetup.xlang" w folderze "paths" w folderze programu.Uwaga: NIE usuwaj ŻADNEGO innego pliku. Jeśli to zrobisz, ponowne skanowanie będzie konieczne.Jeśli nie podoba Ci się domyślne tło programu, możesz użyć wersji X Language Changer (no background).exe.Wersja bez tła:Historia wersji ▶1.0.01 -Podstawowa aplikacja.▶1.0.02 -Kilka zmian w instalatorze.▶1.1.01 -Zupełnie nowy instalator (Installshield). -Funkcja automatycznej aktualizacji. -Zawarta biblioteka updtrdl.dll. -Linki do tematów forumowych w aplikacji.▶1.1.02 -Mała poprawka w Updaterze. -Po aktualizacji XLC powinno się otworzyć ponownie.▶1.1.03 -Zmiana wielkości okna jest teraz wyłączona. -Dodano okienko z informacją pojawiające się, gdy aktualizacja jest dostępna. -Poprawiono miejsce zapisu Updater'a jeśli jest on brakujący. -Jeśli brakuje Updater'a, zostanie on pobrany, nawet jeśli nie ma nowej wersji XLC. -Updater otworzy stronę z informacjami o aktualizacji po zakończeniu pobierania. (Należy pobrać nową wersję Updater'a - wystarczy usunąć Updater.exe i uruchomić XLC) -Naprawiono pasek stanu w Updaterze. (Należy pobrać nową wersję Updater'a - wystarczy usunąć Updater.exe i uruchomić XLC) -Kod sprawdzania aktualizacji jest teraz w "try { ... }", to powinno zapobiec crashowaniu się aplikacji w wypadku braku połączenia z internetem.▶1.2.01 -Naprawiony duży bug związany z aktualizacją. -Pliki paczek językowych są teraz zawarte w programie - podziękowania dla polopa za uświadomienie mnie o problemie. -Pliki paczek językowych będą kopiowane do gry jeśli nie są w grze zawarte i są one potrzebne do zmiany języka. -Duża zmiana w Updaterze: Updater będzie sprawdzał listę plików na serwerze zamiast pobierać pliki wybrane w kodzie Updatera. -Okno Updatera teraz będzie działać poprawnie - koniec z pojawianiem się dopiero po aktualizacji. -Nowa biblioteka xlflsc.dll używana wyłącznie przez XLC. (Więc Updater jest w stanie bezproblemową ją pobrać) -Jedna zmiana poprawiająca jeden niesamowicie rzadki crash. -Kilka mniejszych zmian w kodzie źródłowym.▶1.3.01 -Nowe okno Supportu pozwalające wysłać pytanie lub informacje o błędzie e-mailem. -Dolna linia w głównym oknie zastąpiona przez pasek stanu zawierający wersję XLC, link do tematu na forum EGOSOFTu i XLC Menu. -Nowe XLC Menu zawierające przycisk do opcji Supportu, linki do tematów forumowych, listy zmian, readme i donate, przycisk do wymuszenia aktualizacji i przycisk do wyjścia. -Wyłączona opcja automatycznego uruchomienia XLC po zakończeniu instalacji aby zapobiec kilku błędom z tym powiązanym.▶1.3.01 v2 -Jedyna zmiana to nowy instalator, więc brak aktualizacji na serwerze - aktualizacja nie jest konieczna.▶1.4.01 -Wiecej informacji o postępie w aktualizatorze. -Raport o błędzie instalatora będzie zapisywany do pliku last_updater_error_info.txt. -Połączenie sieciowe (wyszukiwanie aktualizacji) zostało zasadnicze przyspieszone. -Okna z raportami o błędach będą teraz zawierały zrozumiałe informacje. -XLC teraz używa tylko xlflsc.dll - updtrdl.dll jest używane wyłącznie przez aktualizator. -XLC będzie wyszukiwał aktualizacje Updatera i automatycznie je pobierał. -Kilka mniejszych zmian w kodzie.▶1.4.02 -Małe zmiany w pobieraniu updtrdl.dll gdy ten plik jest brakujący. -Zmieniony adres e-mail, na który wysyłane są maile z okna Support.Uwaga: wymaga Microsoft .NET Framework 4 Client Profile (x86 and x64).Jeśli go nie masz, pobierz TUTAJ lub ze Strony Microsoftu.Jeśli nie działa na twoim komputerze, pobierz i zainstaluj Windows Imaging Component, a następnie spróbuj ponownie.WIC 32-bit: Mój FTP/Strona MicrosoftuWIC 64-bit: Mój FTP/Strona MicrosoftuUWAGA!Aplikacja używa updtrdl.dll. Ta biblioteka jest wymagana do uruchomienia obu, Updater'a i XLC, więc nie usuwaj jej pod żadnym pozorem!W przypadku brakującej biblioteki można ją pobrać TUTAJ. Umieść ją w folderze instalacji (tam, gdzie znajduje się X Language Changer.exe).Biblioteka xlflsc.dll może zostać pobrana TUTAJ.X Language Changer jest napisany w C# przez GM (wojop95).Jeśli ci się podoba -> donate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Linki sprawdzałeś? Pojawia się tylko obrazek CBA.PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<GM> Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Link zmieniłem na mediafire, nie wiem w czym problem - wcześniej działał poprawnie. Widać coś cba musiało skopać z odnośnikami do plików .exe czy nie wiem - download DLL działa poprawnie. Jednak jest to dość dziwne, gdyż gdy wpiszę "http://roxalt.cba.pl/download/xlc/xlcsetup.exe" w przeglądarce, to pobieranie normalnie się rozpoczyna. Dzięki za zwrócenie uwagi, postaram się jak najszybciej to poprawić.Updater.exe także normalnie pobiera pliki, więc problem (chyba) pojawia się tylko przy próbie pobrania prosto z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Dodaj na MamutHQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<GM> Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Topic dodany ✔ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Tam topic.... dodałem plik do pobieralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Zadam takie małe offtopowe pytanko - w jakim języku to napisałeś? Sam zajmuje się programowaniem i wiek mamy podobny, ale mi jeszcze trochę nauki do takiego poziomu zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<GM> Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 W dniu 20.03.2012 o 20:08, napisał:X Language Changer jest napisany w C# przez GM (wojop95). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Ah, nie zauważyłem Ja to głównie na C++ się skupiam. Długo się uczysz programowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<GM> Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 od roku, ale bardzo sporadycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Ja to właściwie od 3 lat, ale widać jeszcze bardziej sporadycznie, skoro mi tak wolno postęp idzie Dużo masz takich małych(wielkich) projektów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<GM> Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Takich większych to w zasadzie nie, małych to dość dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Pogratulować Też związane z grami? Ja to na razie tylko dla swojej szkoły pisałem programiki. Teraz mnie nauczyciele wielbią za to, że przyspieszyłem ich czas liczenia średnich na półrocze o 500% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<GM> Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 w zasadzie to z grami niewiele moich aplikacji jest związane. z reguły piszę to, co mi przyjdzie na myśl. chyba że nie umiem - wtedy albo wykorzystuję to i się uczę czegoś nowego, albo nie piszę jak jest znacznie ponad moje możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 To tak jak ja No ale nic, trza się uczyć. Programiści są potrzebni, im więcej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<GM> Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Co za dużo to też nie zdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Prawda, ale teraz nawet suszarki mają oprogramowanie. Robota zawsze się znajdzie W mojej szkole osoby zainteresowanie programowaniem na palcach jednej ręki da się policzyć (yyy... 2? ), a zapotrzebowanie rośnie, więc myślę, że źle nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<GM> Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 >Szkoła informatyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Idziesz potem na studia? Jeżeli tak to na jaką uczelnię? Z tego co wiem, to z informatycznych najlepiej do Wrocławia, lub Warszawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<GM> Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Jeśli się uda to może na Gdańską Politechnikę, ale nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<GM> Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 EDIT!Wersja 1.2.01!Duże zmiany w Updaterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Twoje poczynania wręcz motywują mnie do nauki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<GM> Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 K, jak obiecywałem, update na święta. Opcja wysyłania imejli oraz dodanie mini-menu. Enjoy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Takie pytanko uzywal ktos tego programu?? Nie tworzy problemow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi