Gwain Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Witam,Posiadałem kilka UT, które handlowały super i zarabiały całkiem ładną kasę :-) ale wykonując jedną z fabuł odkryłem sektory które często są nawiedzane przez xeonów, i dziwnym trafem straciłem 3 statki :-) Wcześniej miałem info w dzienniku że starki korzystały z napędu skokowego i zwiewały do innych sektorów a w tych 3 przypadkach im się nie udało - zniszczenia dokonał Q. Być może posiada taka siłę ognia że nie zdążyły prysnąć stąd pytanie, czy warto dać każdemu UT po kilka myśliwców obstawy? Od razu nasuwa się kolejne pytanie w jaki sposób automatycznie myśliwce mają zakupować ogniwa do skakania za UT. Być może macie jakieś inne pomysły aby sytuacja się nie powtórzyła ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Przy większej liczbie UT zawsze miałem straty. Dlatego teraz mam tylko jednego. A kasę robię na samowystarczalnych kompleksach. Daję cenę -1 od średniej i nie martwię o zbyt, o to czy mi ktoś ustrzeli transportowca czy nie. Od czasu do czasu przelewam kasę i inwestuję w nowy kompleks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwain Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Nie chodzi o kasę bo mam jej sporo :-) w sumie po za tymi 3 ustrzelonymi mam jeszcze 5 UT i latają, raczej chodzi o to dlaczego nie zwiały tak jak wcześniej :-) W dzienniku miałem zazwyczaj info od kapitana że został zaatakowany i wykonał skok, a teraz w dwóch sektorach latają te Q i jakoś moje UT nie uciekają :-) Może w nich postawić po 2 M7 z opcją patrol i będą sobie kosić te Q co jakiś czas a handlarze spokojnie będą handlować :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 No to sam sobie odpowiedziałeś - dostały jedną salwę i po nich. Gdyby popieściło je coś mniej groźnego to na pewno by uciekły. A pomysł z ochroną moim zdaniem nie rozwiąże tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwain Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Chyba znalazłem rozwiązanie MK3 Blacklist Manager :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 najlepiej wsadź M1 [dowolny] z obstawą M3 i M5 [te dla odciągnięcia wieżyczek, polecam argońskiego odkrywce] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwain Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Spoczko na razie Tyr-a uzbrajam i może jak już będzie gotowy to pobawię się w walkę :-) ale ten skrypt powinien rozwiązać problem z sektorami ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Powiem tyle: mam 10 sektorów przejętych [od Avalon w strone xenów i Argon Prime] i po każdym lata Valhalla z eskortą 4 Aegirów i 8 Vidar-ów [o myśliwcach M3+ Thor nie mówiąc]. Nie ma bata- ŻADNA flota się przez to nie przedrze, zwłaszcza, że w dokach obok HQ trzymam 2 pełne eskadry niszczycieli i 2 eskadry fregat klasy Cerber [wszystkie full M4 uzbrojonymi w MM]. Po prostu zrób tak jak ja: po fabule z HQ przejmij Valhalle i kilka fregat ATF i je buduj masowo..... potem je sprzedawaj. Rezultat: masz flote, masz forse, nie naza....... się, troche się ATF naraziłeś[ nie ma się co martwić, ja im wyprawy robie co godzina]. masz sektory [polecam STO Takeover..... dalej nie pamiętam- koledzy nakierują ]. I nie ma bata- nikt cię nie ruszy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Nie bo ja w Vali wszystko rozwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwain Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 arw1 - do takiej floty jaką Ty masz to jeszcze długa droga :-) ale zauważyłem że jeden sektor jest taki upierdliwy więc albo omijać albo wskoczyć większa ilością i wyczyścić z upierdliwych Q :-) dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Jaka długa?! W kampanii terran dostajesz: 3x M5, M3 i M6 z rączki ATF, więc co robić?? Ano wszystko z tego plutonu eskortowego wrzucić w M6, reszte sprzedać, a potem tylko misje bojowe........ I mamy M7M, teraz kapsuły abordażowe i polujta na Q. Po abordażu i przejęciu Q sprzedaj jego osprzęt i poślij na żyletki do najbliższej stoczni.... I tak dalej i tak dalej, aż będzie cie stać na Osake lub Tokio z pełnym uzbrojeniem [albo Nagoja/Saitama z Xtra Cadius Shippack- te mają kopa, lecz Sentai v.B wystarczy] i zasuwaj z tym na xenów, zbieraj drobnice za pomocą wirusa włamań lub SCS[skrypt], większe to z abordażu i na żyletki. Po tym: FABRYKI do misji Hub.... Zaraza. Ale już masz tu szybką metode na zarobek, a jak chcesz sobie popsuć grę to mamy tu cheaty ręki LV..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwain Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 No wiec tak kampanie terran właśnie skończyłem, kasę mam ok 450mln i co dziennie kolejne ok 10 -15 przybywa :-) na razie mam Tyra i czekam na uzbrojenie:-) może dokupię jeszcze ze jakieś M7 i polatam po sektorze powybijać Q :-)w miedzy czasie zacznę robić kolejną fabułę :-) na wszystko przyjdzie kolej :-) cheaty mnie nie interesują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 A jak nie chce ci się waczyć z Valhalląś to jest fajny skrypt robiący na Księżycu stocznie ATF..... Tak, zgadłeś: ATF Shipyard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwain Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Tak chyba Tyr-a kupiłem tak mi sie wydaje przynajmniej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Ile jednostek straciłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwain Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 3 kajmany xl :-) spoko nie duża strata tylko myślałem że macie jakiś patent na ochronę :-) ale może i masz rację że nie ma co sobie głowy zawracać 3 kajmanami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 ja Ci radze pojaw się tam w swoim statku i rozwal ich tam , a jak z tej lekcji nic nie wywnioskują to zostaw tam jakąś obronę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwain Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 @chak jak tylko dozbroję ekipe to zaraz tam wpadnę :-) btw to jest sektor Ocean od Fantasy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 no to powodzenia życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwain Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Ja mam inny:po 6 laser tower na każdą bramę [tak 0,5 km na rufie bramy]. Jak dotąd spokojnie rozwalilo 3 fregaty z eskortą [tak, splickie].... Myślę, że z prostymi piratami sobie poradzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwain Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 haha jak wysłałem Tyr-a to nagle przestali przylatywać do sektora poczekamy obadamy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi