Jump to content

map by Scorp i free ships

padonis
 Share

Recommended Posts

może i nie ma wolnych statków, dziś to sprawdzałem inaczej, zmusiłem pilota do opuszczenia statku, latał samotnie w przestrzeni zrobiłem skan , włączyłem mapę scorpa i nic - nadal mapa nie pokazywała wolnych statków...

a może do tego trzeba wpisać magiczne imie pilota ?

udało się- przeładowanie mapy przez F5 i jest, mapa znajduje statki

co do skryptów to faktycznie ułatwiają ale czemu załogi opuszczaja tylko te małe statki i czemu nie można przejmować tych dużych, statek to statek a załoga to załoga , powinna być wszędzie taka możliwość, to znaczy ze wszystkimi statkami

W dniu 4.01.2012 o 15:50, padonis napisał:

udało się- przeładowanie mapy przez F5 i jest, mapa znajduje statki

Nie "mapa znajduje: tylko odświeżyłeś dane dla mapy. Wystawienie danych z gry to jedno, a zaczytanie tych danych do już otwartej mapy Scorpa to drugie.

W dniu 4.01.2012 o 15:50, padonis napisał:

co do skryptów to faktycznie ułatwiają ale czemu załogi opuszczaja tylko te małe statki i czemu nie można przejmować tych dużych, statek to statek a załoga to załoga , powinna być wszędzie taka możliwość, to znaczy ze wszystkimi statkami

W czystej grze duże statki przejmuje się (zdobywa) abordażem, komu się to nie podoba używa skryptu NPC Bail Addon.

• 3 weeks later...

Witam wszystkich

Padonis : "udało sie - przeładowanie mapy przez F5 i jest , mapa znajduje statki" nie wiem czy dobrze zrozumiałem , na czystej grze X3 Albion Prelude sie udało czy najpierw dorzucałeś jakieś skrypty.

Mam zainstalowane x3 TC i teraz doinstalowałem x3 AP , w TC mapa pokazuje statki od razu po skanowaniu , jak wrzuciłem skrypty uruchamiające mapę do katalogu x3 AP , to po skanowaniu i zmianie ścieżki do loga , mapa nijak nie chce mi pokazać free shipow

• 2 weeks later...
W dniu 3.02.2012 o 20:49, __PiTeR__ napisał:

do statków polecam sektory w okolicy Elysium of Light tam znalazłem bardzo dużo opuszczonych statków + astronautów, tylko jest przy okazji wielkie ryzyko zniszczenia

W tych "okolicznych sektorach" trwa wojna, więc nie ma się co dziwić że znajdziesz opuszczone statki.