Cerber Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witam wszystkich, mam do was pare pytań1. Mam zainstalowany skrypt Asteroid Rolocator ale nie moge przenosić żadnych asteroidów ani TS ani TL poprostu się onie roztrzaskuje. Co trzeba zrobić aby ten skrypt zaczął działać?2. Zainstalowałem Guildpack cycrowa lecz nie moge przyłączyć się do żadnej z gildi. Mam jedynie misje z gildii najemników bo wcześniej zainstalowałem ją osobno. Co zrobić żeby było można przyłączyć się także do innych gildii?3. Czy istnieje jakiś skrypt dodający do gry (z XTM) jakieś nowe sektory?4. LeWaR jak wrzuciłeś te dokowisko (Dokowisko statków LeWaRa) w sektorze Fortune's End? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZERO Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ad.: Nie możesz pilotować statku pobierającego asteroid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ad. 2 - czytaj ogłoszenia w BBS - po instalacji guildpacka MUSISZ wgrać ponownie spolszczenie do mercenaries - zawiera w sobie spolszczenie do wszystkich gildiiAd. 3 - nieAd. 4 - normalnie, w trakcie tłumaczenia. Przecież zdalnie ci nie instalowałem stacji przez neta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Cytat4. LeWaR jak wrzuciłeś te dokowisko (Dokowisko statków LeWaRa) w sektorze Fortune's End?CytatAd. 4 - normalnie, w trakcie tłumaczenia. Przecież zdalnie ci nie instalowałem stacji przez neta....A wiadomo to? LeWaR jest zdolny do wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Dzięki wszystkim za odpowiedzi.Ale co do pytania drugiego rada nie pomogła, zrobiłem tak jak zainstalowełem Guildpacka i teraz też spróbowałem lecz nic nie pomogło. Po zainstalowaniu guidpacka grałem ok tydzień i w bulietynach były jedynie informacje o tych gildiach i w niektórych informacje żeby lecieć do konkretnej stacji żeby się tam do nich przyłączyć, ale jak tam dotarłem to nic takiego nie było a odwiedziłem wiele takich stacji. W innych stacjach też nie było możliwości przyłączenia się do żadnej z tej gildi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Musiałeś mieć pecha, co prawda nie zawsze trafia się oferta zapisu do Gildii w stacji danej Gildii, ale kiedyś powinna się pojawić.Może zrób tak: zadokuj do stacji gildii, do której chcesz się zapisać, sprawdź BBS czy jest oferta. Jak nie ma to poczekaj chwilę, sprawdź mapą sąsiednie sektory, przeglądnij swoje własności, te działania powodują że w BBS-ie pojawia się większa ilość ofert. Może wtedy pojawi się oferta zapisu. Jak nadal nie to wyjdź z gry i load, to spowoduje zmianę ofert w BBS-ie i znów sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Trzeba zmienić tytuł wątku, żeby od razu był informacją dla innych, co jest wewnątrz. Samo "Parę pytań" to za mało. Autora wątku proszę o jak najszybsze poprawienie 'usterki'!Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Niestety nie pomogło. Przez 2 godziny robiłem jak mówiłeś i dalej to samo, pełno informacji o gildiach, ale żadnych ofert przystąpienia. Próbowałem reinstalki skryptu, lecz to też nic nie pomogło. Czy może być to spowodowane tym że skrypt gryzie się z jakimś innym?? Czy całkowita reinstalka gry pomogła by? Mam jescze 2 pytania dotyczące uzbrojenia1. W instrukcji czytałem że istnieją odmiany LDI alfa, beta, gamma, WMP alfa, beta, gamma, AC alfa, beta, gamma. Jednak nigdzie nie moge znależć odmian gamma tych broni nawet przez mapę Scorpa. Czy one wogóle istnieją? 2. Gdzie można zaopatrzyć się w kyeony alfa i gamma. Szukałem przez mapę Scorpa i znalazłem tylko wersje beta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 1. Co do Gildii to nie wiem jak Ci pomóc. Reputacji nie wymagają, więc chyba nie o to chodzi.2. Co do broni, to instrukcja trochę na wyrost opisuje wersje. W Wersji Gamma występuje tylko Emiter Kyonowy, PDF i GFU. Wszystkie pozostałe bronie są tylko Alfa i Beta, a GIW tylko Alfa.3. Normalnie to w Emitery zaopatrzysz się tylko na Kha'akach. W Doku OTAS jest co prawda Emiter Beta na liście, ale oni tylko go skupują, nigdy nie ma na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Pozwole sie podpiac pod to pytanie skoro dotyczy ono tez gildii. Korzysta ktos z gildii przemytnikow? Generalnie mam problem z tymi misjami gdy ktos zada zeby dostarczyl niewolnikow na stacje A w sektorze B. Nie jest to 2-3 astronautow ktorych zgarniamy po zdobyciu wrogiego statku, lecz okolo 20-30. Skad w takim razie wziasc takie ilosci niewolnikow ? Z gwiezdna wodka czy ziolem nie ma takich problemow. Lece do siebie na stacje i biore co trzeba. Ok jest tez opcja porwac pasazerow wycieczki, ale raczej to mnie nie interesuje. Podobny problem jesli chodzi o zdobycie i dowiezienie na stacje sa miny miazdzace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Wczoraj poddał mi się transportowiec z 30 pasażerami na pokładzie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starjacker0 Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Wracajac do pytania Cerbera o gildie.Ja do niektorych gildii zdolalem sie zapisac dopiero w 2 lub 3 dniu czasu gry (dot. to Gildii Zabojcow i Lowcow Nagrod), natomiast najlatwiej jest zapisac sie do Gildii Kupcow, gdyz ich ogloszenia sa bardzo czeste i dosc latwo mozna je znalezc w stacjach handlowych. Co do pozostalych gildii - trzeba byc cierpliwym, gdyz nie raz mialem informacje o zapisach w ich dokach, stoczniach (nawet z namiarami) i przylatywalem, a w odpowiedzi czasem byly tylko plotki w BBS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Po trzech dniach gry mogłem się zapisać tylko do Gildii Zabójców.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blantas Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Akurat dobrze sie trafil temat bo wlasnie z gildiami mam problemos: mianowicie zainstalowalem trzy rodzaje skryptow pirackich Yaki Armada, Mercenaries Guild i Pirates Guild, no i nie mam nazw pirackich pilotow i pirackich wiez laserowych, same readtext'y. Podejrzewam ze cos w kolejnosci instalacji namieszalem, albo te skrypty sie gryza. A jakie jest wasze zdanie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Jeśli dobrze pamiętam, a jakiś czas temu to przerabiałem, to wgrałeś Gildie piratów w wersji 0.95 a spolszczenie w wersji 0.72.Znajdź w katalogu t plik 448513 i przerób go na polski, to znaczy zmień nazwę na 488513.xml, otwórz do edycji i zmień w drugim wierszu <languahe id="44"> na <language id="48"> . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blantas Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Oki, brzmi sensownie, przerobienie pliku angielskiego na polski, jesli dobrze rozumiem.Dzieki.Edit: Teoria teoriá, zas w praktyce to roznie bywa, readtext'y zostaly.Zrobilem tak: 1. Skopiowalem 448513 do oddzielnego katalogu.2. To samo z 4885133. Usunolem orginalny 4885134. Zmienilem nazwe z 448513 na 4885135. Zmienilem jezyk w samym pliku z 44 na 48Czyli wszystko powinno grac, jedno o czym zapomnialem to przekopiowac z powrotem plik 448513 do katalogu T, mialem to zrobic ale juz nie bylo czasu. Myslicie, ze to przez brak 448513 readtext'y nadal szpeca?Przynajmniej dowiedzalem sie gdzie znajduja sie brakujace wiersze 131, 132, 133. To one sa nazwami obiektow pirackich.Edit2: Znowusz troche kombinowalem, przestawialem i zmienialem lecz cos mi to nie idzie. Jutro, tym razem wypoczety i wyspany, sprobuje jeszcze raz. Zastanawiam sie czy mozna przekopiowac brakujace wiersze (od 130 do 138 chyba) z orginalnego pliku 448513 do poskiej wersji tego samego pliku. Porady mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi