Jump to content

Steam i klucz

LeWaR
 Share

Recommended Posts

W dniu 27.12.2011 o 12:53, Moskit napisał:

Jak to... wydobyć?

Normalnie, łopatą!

ps. Nie można, albo masz klucz od X:TC albo od Superboxa. Teraz sie pojawiły dwa inne klucze do X: Gold i WarPack. Albion jest w nich zawarty lub nie. Tak samo nie ma kluczy do X3: Reunion i wcześniejszych.

P

W dniu 27.12.2011 o 14:00, LeWaR napisał:

Do X2 był 😉

No tak, ale nie do Steama.

A co rejestracji na forum, zobacz przy X3:TC w steamie, czy nie pojawiła się opcja:

'zarejestruj grę'. Przeniesię Cie automatycznie na stronę EGO i wyświetli klucz.

Ten klucz spróbuj zarejestrować na forum.

P.

W dniu 27.12.2011 o 19:44, LeWaR napisał:

Bufi: dzięki za pomoc, na forum Ego jestem zarejestrowany. Chodziło mi tylko, czy do AP jest klucz, który można wyciągnąć ze steama. AP ma być w wersji pudełkowej, tzn chyba będzie klucz?

Ale po co? Skoro AP należy instalować na TC, więc musisz wcześniej kupić TC, a TC ma klucz do rejestracji na forum Egosoftu.

• 1 year later...

Kurde... a ja mam wszystkie części oprócz ALbion Prelude zakupione jako ALAMANACH od techland. Ale oni nie mają kluczy i nie dają do STEAM... A zeby grac w AP musze mieć na STEAM zainstalowaną TERRAN CONFLICT. Czy gdzieś można kupić samo Albion Prelude np na CD, żeby przez STEAM tego nie robić?

• 4 weeks later...

facemob dają, tylko musisz ich pomęczyć. Na początku odpowiedzą Ci że nie mają, wtedy najlepiej napisz tak jak ja kiedyś że poczułem się oszukany i dostałem po kilku dniach klucz do rejestracji na steam. Ale to było w 2011 roku, jak miał zaraz wyjść AP. Zawsze możesz próbować, powodzenia życzę 😀

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
W dniu 24.01.2014 o 12:18, Cerber napisał:

A jak to jest z boxową wersją X:AP? też wymaga ona TC w bibliotece steam?

Tak. Tak ogólnie AP wymaga do działania TC, jest instalowane jako dodatek do TC, więc jeśli grasz w wersję Steamową musisz mieć TC w wersji Steam. Mając klucz rejestracyjny pudełkowej wersji TC możesz go zarejestrować na Steamie, wtedy dostaniesz dostęp do TC na Steamie (bez dodatkowych opłat).

Jeśli chcesz grać w AP bez Steamu, też musisz mieć TC.

W dniu 24.01.2014 o 18:11, Cerber napisał:

Tylko, czy wersja BOX X3AP wymaga steama? EDIT: "So erstmal für alle dieses Spiel MUSS bei STEAM registriert werden." - szajse 😠

Nie do końca. Jest przecież do pobrania ze strony Egosoftu plik NoSteam.exe i możesz grać w AP bez Steam.

Owszem, ale to tylko sprawia, że nie trzeba odpalać steama do gry (co akurat jest dla mnie obojętne, bo X3AP nie ma multi, więc można grać offline, a potem zabić proces - i wychodzi na to samo, tylko trochę więcej roboty), najbardziej mnie boli, że steam jest wymagany do aktywacji gry i przypisywany na stałe do konta...