Volvez Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 A nie wiem.Powiem to tak bo nie mam pomysłu na rozpoczęcie zdania:Transfer towaru z magazynu miasta do fabryki produkującej np. komputery jest opodatkowany. Ważne byś produkować coś co wymaga dużo surowców. Wtedy więcej towaru jest pobieranego a co za tym idzie więcej kasy z podatku od transferu.Technologia rozwija się powoli.. to fakt. Jest zależna od poziomu technologicznego uniwersytetu. To też fakt.Na pierwsze nie mogę wiele poradzić. (tylko podatki) a na drugie mogę powiedzieć, że lepiej "wynajdywać" technologię bezpośrednio w fabryce bo dzięki temu sama sobie podnosi poziom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
littlekiller Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 Ok podatki dostrojone, może to zadziała..a tym czasem w mieście runęło kilka budynków. Sądząc po ilości komisariatów policji, nie mogli to być katoliccy ekstremiści, żądający kościoła wyższego niż 16 pięter. Budynki padają same z siebie, czy też się z czymś takim spotkaliście?EDIT: Już wiem o co chodzi- przeludnienie planety, kolega okazał się zapalonym urbanistą i chciał rozbudować miasto na całą planetę muszę zawieźć go na jakąś obcą planetę, zatknąć flagę i powiedzieć mu, żeby czuł się jak u siebie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volvez Posted January 17, 2012 Share Posted January 17, 2012 (edited) U mnie budynki się walą z braku ludzi, plastiku i epidemii która objęła swoim zasięgiem 3 kolonie. Co więcej na moim statku swego czasu miałem aliena który zjadał mi pasażerów. Zostawały tylko hełmy na podłodze. Straszny widok.Wszedłem do sypialni a tam coś co wyglądało jak embrion aliena z ogonem skorka. Gdy poszedłem po karabin stwór się rozpłynął. Tylem go widział. Edited January 17, 2012 by Volvez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
littlekiller Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Wow, ja bym się przeraził i zaatakował go nogą od krzesła lub czymś podobnym... tylko pytanie- skąd się wziął... a może wiozłeś materiały radioaktywne i jakiś pasażer zatrzasnął się w ładowni... ze względu na agresywne moby, zawsze noszę przy pasku pistolet i zapasowy magazynek, alien nie alien, ale 15 kulek nauczy go manier i zacznie jadać przy stole... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volvez Posted January 18, 2012 Share Posted January 18, 2012 Jakiś czas wcześniej miałem szczuro-podobne monstra na pokładzie. Moze któryś z nich zmutował albo cos.Nie miałem nogi od krzesła więc kopałem go własna. ale stał niewzruszony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volvez Posted January 20, 2012 Share Posted January 20, 2012 Andrew, Maciek gracie jeszcze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrew Posted January 21, 2012 Author Share Posted January 21, 2012 Ostatnio gram z kolegami w Star Trek Online bo jest od niedawna za darmo prawie cała moja gildia przeszła z Battlestar Galactica na Star Treka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volvez Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Czyli rozumiem, że twoje włości mogą zostać przekazane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrew Posted January 21, 2012 Author Share Posted January 21, 2012 Jak chcecie, może kiedyś wrócę do tej gry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centurion Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Właśnie ściągam, Jakby co to powiecie co i jak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volvez Posted January 21, 2012 Share Posted January 21, 2012 Oczywiście.Jakby co to zapraszam do naszego imperium. Załatwię ci jakiś fajny sektor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centurion Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 A jak nazywa się wasze imperium?Moja nazwa to Ufoludek1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volvez Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Marpoca. W razie czego napisz mi w grze maila.Mój obecny nick to FluttershyJako Vice imperator mogę załatwić ci statek, sektor i przyjemne towarzystwo.W razie ataków piratów zostanie wysłany odemnie statek w celu abordażu kamikaze. (przejąłem tak stację TL11 ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centurion Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Attempt to join an existing empire failed for the following reason.The empire does not permit open immigration.Nieda sie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volvez Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Bo potrzebne jest hasło. Wyślę ci PW z hasłem. Nie rozpowszechniaj go. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek60 Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Muj statek krąży wokuł Pocasti a ja znim. Napęd jest zniszczony. Załoga znikneła. Tlenu nie ma.Teleport nie działa.Jestem tam uwięziony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrew Posted January 22, 2012 Author Share Posted January 22, 2012 Spróbuj odpalić napęd ręcznie z konsoli inżynieryjnej w maszynowni i dopiero idź na mostek i zasiądź za sterami może to coś da skoro nie masz załogi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
littlekiller Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 A propos statku kosmicznego, udało mi się w końcu zbudować własny jednak jest jeden mały problem: Jak dokonać wymiany: ładownia statku- postać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centurion Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Niewiem dlaczego ale niemoge wejśc tylko cały czasjest czarny kwadrat z napisem logging into server... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
littlekiller Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Poczekaj na rozwój wypadków, może nie miałeś wtedy neta, ewentualnie wdrażają jakiegoś update-a i dostaniesz stosowną informację.Albo spróbuj wbić ponownie, bo gra się zerżnęła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centurion Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Ale teraz tez to mam a net jest, niewiem jak z updatem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
littlekiller Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 u mnie wszystko gra więc nie wiem w czym może być problem EDIT:Co do mojego poprzedniego pytania to już nieaktualne, sam znalazłem rozwiązanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volvez Posted January 22, 2012 Share Posted January 22, 2012 Aldrin spróbuj na innej postaci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centurion Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 Zrobiłem inną postac i zadziałało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volvez Posted January 23, 2012 Share Posted January 23, 2012 A ja własnie wyszedłemPogadaj z Mac'iem na kanale Chat-PL Powiedz że jesteś od Fluttershy'a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts