littlekiller Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 WitamPo instalacji Salvage Comand Suite, uruchamiam grę i widzę że zamiast aktualnych save-ów mam save-y sprzed miesiąca.Czy ktoś z was miał taki przypadek? Skrypty wrzucam przy pomocy plugin menagera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Nigdy, ale nie instaluję skryptów przez PM.Może PM robił jakiś backup plików sav?Sprawdź katalog z plikami sav, może masz tam gdzieś świeże pliki sav. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
littlekiller Posted November 6, 2011 Author Share Posted November 6, 2011 Prawdę mówiąc z katalogiem plików SAV jest jak z pralką- nie zaglądasz do środka dopóki coś się nie zepsuje.Poszperałem w ,,documents and settings" (DaS) a także w dysku C. W DaS- ie znalazłem plik z save-ami, na próbę wyjąłem jeden z nich i odpaliłem grę. Tamtego sav-a nie było. Potem poszedłem o tak: ,,C" >> ,,Program files" >> ,,Egosoft" >> ,,X3TC" >> ,,Plugin menager" i tam 2 foldery, w obu jak się potem okazało save-y. Te same co w DaS-ie.Podsumowując powyższą powieść: albo szukam w złym miejscu, albo plugin menager (brak dużej litery w nazwie jest celowy) ma apetyt na moje save-y. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Pliki save używane przez grę znajdują się (domyślnie) w C:\documents and settings\USER_NAME\Egosoft\X3TC\save.PM przy instalacji pewnych skryptów, a częściej modów, robi kopie plików sav do swojego katalogu.W twoim przypadku z jakiś powodów pliki z kopii zostały przekopiowane do katalogu roboczego dla gry, gdzie zastąpiły aktualne sav.Jeszcze jeden powód, aby zrezygnować z używania PM do instalacji skryptów i modów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
littlekiller Posted November 6, 2011 Author Share Posted November 6, 2011 Chyba faktycznie zacznę wrzucać skrypty ręcznie, wydaje mi się że widziałem post w którym to opisujesz więc nie będzie problemów .Taki ,,powrót do przeszłości" zdarzył mi się 2 razy. 1 raz przy instalacji Salvage'a . Na szczęście przed ,,powrotem..." zrobiłem błąd przy budowie kompleksu, więc po fakcie, pomyślałem że zyskałem możliwość uniknięcia go . Drugi ,,powrót...", na szczęście nie był tak destrukcyjny, mogę dość łatwo przywrócić stan sprzed buga .P.S. Wiem gdzie w domyśle są pliki SAV, bo przeczytałem ten punkt w FAQ-u. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanSolo Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Dlatego mam cały folder z backupami, z dodatkowym opisem który save z jakimi skryptami. W razie czego się przywróci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts