Skocz do zawartości

skutki uboczne używania Plugin Managera

littlekiller
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdę mówiąc z katalogiem plików SAV jest jak z pralką- nie zaglądasz do środka dopóki coś się nie zepsuje.

Poszperałem w ,,documents and settings" (DaS) a także w dysku C. W DaS- ie znalazłem plik z save-ami, na próbę wyjąłem jeden z nich i odpaliłem grę. Tamtego sav-a nie było. Potem poszedłem o tak: ,,C" >> ,,Program files" >> ,,Egosoft" >> ,,X3TC" >> ,,Plugin menager" i tam 2 foldery, w obu jak się potem okazało save-y. Te same co w DaS-ie.

Podsumowując powyższą powieść: albo szukam w złym miejscu, albo plugin menager (brak dużej litery w nazwie jest celowy) ma apetyt na moje save-y.

Pliki save używane przez grę znajdują się (domyślnie) w C:\documents and settings\USER_NAME\Egosoft\X3TC\save.

PM przy instalacji pewnych skryptów, a częściej modów, robi kopie plików sav do swojego katalogu.

W twoim przypadku z jakiś powodów pliki z kopii zostały przekopiowane do katalogu roboczego dla gry, gdzie zastąpiły aktualne sav.

Jeszcze jeden powód, aby zrezygnować z używania PM do instalacji skryptów i modów.

Chyba faktycznie zacznę wrzucać skrypty ręcznie, wydaje mi się że widziałem post w którym to opisujesz więc nie będzie problemów 😉 .

Taki ,,powrót do przeszłości" zdarzył mi się 2 razy. 1 raz przy instalacji Salvage'a 😀 . Na szczęście przed ,,powrotem..." zrobiłem błąd przy budowie kompleksu, więc po fakcie, pomyślałem że zyskałem możliwość uniknięcia go 🙁 . Drugi ,,powrót...", na szczęście nie był tak destrukcyjny, mogę dość łatwo przywrócić stan sprzed buga 😀 .

P.S. Wiem gdzie w domyśle są pliki SAV, bo przeczytałem ten punkt w FAQ-u. 😮