littlekiller Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 WitamPo instalacji Salvage Comand Suite, uruchamiam grę i widzę że zamiast aktualnych save-ów mam save-y sprzed miesiąca.Czy ktoś z was miał taki przypadek? Skrypty wrzucam przy pomocy plugin menagera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Nigdy, ale nie instaluję skryptów przez PM.Może PM robił jakiś backup plików sav?Sprawdź katalog z plikami sav, może masz tam gdzieś świeże pliki sav. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
littlekiller Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Prawdę mówiąc z katalogiem plików SAV jest jak z pralką- nie zaglądasz do środka dopóki coś się nie zepsuje.Poszperałem w ,,documents and settings" (DaS) a także w dysku C. W DaS- ie znalazłem plik z save-ami, na próbę wyjąłem jeden z nich i odpaliłem grę. Tamtego sav-a nie było. Potem poszedłem o tak: ,,C" >> ,,Program files" >> ,,Egosoft" >> ,,X3TC" >> ,,Plugin menager" i tam 2 foldery, w obu jak się potem okazało save-y. Te same co w DaS-ie.Podsumowując powyższą powieść: albo szukam w złym miejscu, albo plugin menager (brak dużej litery w nazwie jest celowy) ma apetyt na moje save-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Pliki save używane przez grę znajdują się (domyślnie) w C:\documents and settings\USER_NAME\Egosoft\X3TC\save.PM przy instalacji pewnych skryptów, a częściej modów, robi kopie plików sav do swojego katalogu.W twoim przypadku z jakiś powodów pliki z kopii zostały przekopiowane do katalogu roboczego dla gry, gdzie zastąpiły aktualne sav.Jeszcze jeden powód, aby zrezygnować z używania PM do instalacji skryptów i modów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
littlekiller Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Chyba faktycznie zacznę wrzucać skrypty ręcznie, wydaje mi się że widziałem post w którym to opisujesz więc nie będzie problemów .Taki ,,powrót do przeszłości" zdarzył mi się 2 razy. 1 raz przy instalacji Salvage'a . Na szczęście przed ,,powrotem..." zrobiłem błąd przy budowie kompleksu, więc po fakcie, pomyślałem że zyskałem możliwość uniknięcia go . Drugi ,,powrót...", na szczęście nie był tak destrukcyjny, mogę dość łatwo przywrócić stan sprzed buga .P.S. Wiem gdzie w domyśle są pliki SAV, bo przeczytałem ten punkt w FAQ-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSolo Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Dlatego mam cały folder z backupami, z dodatkowym opisem który save z jakimi skryptami. W razie czego się przywróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi