Yacek Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Dziś jeden z głównych moderów teamu X-Tendend - Aragon Speed, ogłosił iż (jak pisze z powodu choroby) opuszcza team. Życzy pozostałym członkom zespołu udanych dalszych prac na modem i wydania wersji 2.0.Jak dla mnie to zapowiedź iż mod ten nie doczeka wersji 2.0.Czy szkoda? Sam nie wiem. XTM był super, XTC mnie rozczarował i nie wiem czy jeśli nawet wyjdzie wersja 2.0 będę miał ochotę zagrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 W dniu 12.10.2011 o 16:49, Yacek napisał:Dziś jeden z głównych moderów teamu X-Tendend - Aragon Speed, ogłosił iż (jak pisze z powodu choroby) opuszcza team. Życzy pozostałym członkom zespołu udanych dalszych prac na modem i wydania wersji 2.0.Jak dla mnie to zapowiedź iż mod ten nie doczeka wersji 2.0.Czy szkoda? Sam nie wiem. XTM był super, XTC mnie rozczarował i nie wiem czy jeśli nawet wyjdzie wersja 2.0 będę miał ochotę zagrać.Cóż, premiera kolejnej części X'ów coraz bliżej, a i sam mod nie zyskał aż takiej popularności jak XTM, który, jakby nie było, wtedy był dosyć rewolucyjny i przyniósł świeży powiew. Część rozwiązań w nim zawartych znalazła się w gołym TC, a na innych w mniejszym czy większym stopniu wzorowały się różne zestawy skryptów i modów. Widać było, że twórcy XTC chcieli pójść o krok dalej, ale może ich to przerosło, albo się po prostu troszkę wypalili przy poprzednim projekcie i niestety całość nie wyszła tak dobrze jak sobie tego wszyscy (my i oni zapewne też) życzyli.Tak czy siak mam nadzieję, że mimo wszystko uda im się wprowadzić 'finalną' wersję żebyśmy mogli w pełni ocenić ich dzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Co to jest to XTM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centurion Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 " XTC do X3:Reunion"To powinno rozwiac wszystkie wątpliwości:http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=3760708#3760708 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Wygląda na to, że kto czekał na XTC 2.0, doczeka się: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=3980931#3980931Wielkość moda: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=3980947#3980947Aktualnie testowana jest wersja 2.0 RC1, która może będzie finalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Pytanie, czy to będzie następca XTM'a, czy po prostu kolejna wersja moda... Czekamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 W dniu 21.11.2012 o 21:29, Piteropeter napisał:Pytanie, czy to będzie następca XTM'a, czy po prostu kolejna wersja moda... Czekamy! No cóż, kto grał w wersje 1.0 lub późniejszą 1.2, to wie jaka jest odpowiedź na to pytanie. Wersja 2.0 nie będzie rewolucja w stosunku do wcześniejszych wersji, będzie natomiast (podobno) miała w pełni funkcjonalne opcje, które kulały w wersji 1.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 XTM bardzo wzbogacił Reunion. Pomysły były na tyle dobre, że twórcy X'ów niektóre z nich wykorzystali w TC... Twórcom XTM'a raczej trudno będzie wymyślić coś jeszcze lepszego niż za pierwszym razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 W dniu 21.11.2012 o 21:40, Piteropeter napisał:XTM bardzo wzbogacił Reunion. Pomysły były na tyle dobre, że twórcy X'ów niektóre z nich wykorzystali w TC... Twórcom XTM'a raczej trudno będzie wymyślić coś jeszcze lepszego niż za pierwszym razem...Wymyślili. Np. rozprzestrzeniająca się mapę galaktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Ale np. w XTM'ie byli dodani ziemianie, stawianie bram skokowych za pomocą statków (już nie pamiętam nazwy), statki T0, M0, sohneni, abordaż, smoki i wiele więcej... A rozprzestrzeniająca się mapa galaktyki - niby fajny patent, ale ja się przyzwyczaiłem do starej mapy świata X... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Ziemianie byli już w X3R. Nie było ich sektorów, te dodał XRM.W XTC jest całkowicie nowa mapa galaktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Wiem. Miałem na myśli sektory, ziemianie się przecież pojawiali na końcu fabuły. A co do nowej mapy galaktyki, jak pisałem, mam mieszane uczucia...W dniu 21.11.2012 o 21:58, Yacek napisał:Nie było ich sektorów, te dodał XRM.A XRM to chyba wyszedł do TC i AP, i raczej nie dodawał sektorów ziemian, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 W dniu 21.11.2012 o 22:11, Piteropeter napisał:A XRM to chyba wyszedł do TC i AP, i raczej nie dodawał sektorów ziemian, prawda? Prawda. Miało być XTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sunairam Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=3760708#3760708 Już za tydzień, może dwa..... oczywiście czekając na XR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Dałeś linka do zapowiedzi sprzed roku Od tego czasu trochę się zmieniło, informacje znajdziesz w tym samym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Właśnie pojawiła się wersja 2.0 moda XTC: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=3479323#3479323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr111 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 a po polsku bedzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 W dniu 23.12.2012 o 19:50, piotr111 napisał:a po polsku bedzie ?Jak ktoś przetłumaczy, to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr111 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Myślałem że ty to zrobisz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 W dniu 23.12.2012 o 20:30, piotr111 napisał:Myślałem że ty to zrobisz )1. Gram od roku w AP, XTC jest pod TC.2. Gram od roku w XRM i fajnie mi się gra.3. Namieszali sporo w plikach txt, za dużo roboty, by porównywać po ID i kopiować ID po ID. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr111 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Chałupniczo każdy może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi