Jump to content

XTC v2.0, czy będzie?

Recommended Posts

Dziś jeden z głównych moderów teamu X-Tendend - Aragon Speed, ogłosił iż (jak pisze z powodu choroby) opuszcza team. Życzy pozostałym członkom zespołu udanych dalszych prac na modem i wydania wersji 2.0.

Jak dla mnie to zapowiedź iż mod ten nie doczeka wersji 2.0.

Czy szkoda? Sam nie wiem. XTM był super, XTC mnie rozczarował i nie wiem czy jeśli nawet wyjdzie wersja 2.0 będę miał ochotę zagrać.

W dniu 12.10.2011 o 16:49, Yacek napisał:

Dziś jeden z głównych moderów teamu X-Tendend - Aragon Speed, ogłosił iż (jak pisze z powodu choroby) opuszcza team. Życzy pozostałym członkom zespołu udanych dalszych prac na modem i wydania wersji 2.0.

Jak dla mnie to zapowiedź iż mod ten nie doczeka wersji 2.0.

Czy szkoda? Sam nie wiem. XTM był super, XTC mnie rozczarował i nie wiem czy jeśli nawet wyjdzie wersja 2.0 będę miał ochotę zagrać.

Cóż, premiera kolejnej części X'ów coraz bliżej, a i sam mod nie zyskał aż takiej popularności jak XTM, który, jakby nie było, wtedy był dosyć rewolucyjny i przyniósł świeży powiew. Część rozwiązań w nim zawartych znalazła się w gołym TC, a na innych w mniejszym czy większym stopniu wzorowały się różne zestawy skryptów i modów. Widać było, że twórcy XTC chcieli pójść o krok dalej, ale może ich to przerosło, albo się po prostu troszkę wypalili przy poprzednim projekcie i niestety całość nie wyszła tak dobrze jak sobie tego wszyscy (my i oni zapewne też) życzyli.

Tak czy siak mam nadzieję, że mimo wszystko uda im się wprowadzić 'finalną' wersję żebyśmy mogli w pełni ocenić ich dzieło.

• 6 months later...
  • 6 months later...

Wygląda na to, że kto czekał na XTC 2.0, doczeka się: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=3980931#3980931

Wielkość moda: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=3980947#3980947

Aktualnie testowana jest wersja 2.0 RC1, która może będzie finalną.

W dniu 21.11.2012 o 21:29, Piteropeter napisał:

Pytanie, czy to będzie następca XTM'a, czy po prostu kolejna wersja moda... Czekamy! 😀

No cóż, kto grał w wersje 1.0 lub późniejszą 1.2, to wie jaka jest odpowiedź na to pytanie. Wersja 2.0 nie będzie rewolucja w stosunku do wcześniejszych wersji, będzie natomiast (podobno) miała w pełni funkcjonalne opcje, które kulały w wersji 1.0.

W dniu 21.11.2012 o 21:40, Piteropeter napisał:

XTM bardzo wzbogacił Reunion. Pomysły były na tyle dobre, że twórcy X'ów niektóre z nich wykorzystali w TC... Twórcom XTM'a raczej trudno będzie wymyślić coś jeszcze lepszego niż za pierwszym razem...

Wymyślili. Np. rozprzestrzeniająca się mapę galaktyki.

Wiem. Miałem na myśli sektory, ziemianie się przecież pojawiali na końcu fabuły. A co do nowej mapy galaktyki, jak pisałem, mam mieszane uczucia...

W dniu 21.11.2012 o 21:58, Yacek napisał:

Nie było ich sektorów, te dodał XRM.

A XRM to chyba wyszedł do TC i AP, i raczej nie dodawał sektorów ziemian, prawda? 😀

• 4 weeks later...