nekkoru Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 po 20h gry (brata konto) zaczynają pojawiać się jakieś dziwne bugi. Zginęła mi gdzieś polisa ratunkowa, miałem 300sztuk, teraz nie ma żadnej. Do tego dla 50% towarów u wszystkich raz nie jest wymagana żadnej reputacja. Przy wymianie dóbr między statkami, czy to na stacji czy to w przestrzeni, nigdy nie ma dostępnych wszystkich itemów. Do tego nie jestem w stanie w pełni uzbroić jednego statku (ciężkiego smoka), na boczne, tylną i górną wieżyczkę, nie ważne czego bym nie robił, po chwili z powrotem są po 1 HEPT'cie (wygląda to tak, uzbrajasz go po zęby HEPT'ami a po chwili wszędzie znów ma po 1 ). Ktoś wie co może się dziać? Bugi zaczęły się pojawiać po dodaniu skryptu Argoni vs Splici, Boroni vs Paradianie. Do tego używamNPC Bailing Addon,SCSSlavage Commands and NPCWeapons QuickwarpJSON LibraryWare ManagerCommunity Plugin Configuration. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 W dniu 28.09.2011 o 17:27, nekkoru napisał:Do tego dla 50% towarów u wszystkich raz nie jest wymagana żadnej reputacja.Bo wymaganą do zakupu reputację już osiągnąłeś. Wskazywana jest tylko ta, którą musisz osiągnąć do zakupu.W dniu 28.09.2011 o 17:27, nekkoru napisał:Przy wymianie dóbr między statkami, czy to na stacji czy to w przestrzeni, nigdy nie ma dostępnych wszystkich itemów.To normalne (przynajmniej w modach), część wyposażenia jest przypisana na stałe do statku (kupujesz statki z tym wyposażeniem), więc nie możesz go wymieniać.W dniu 28.09.2011 o 17:27, nekkoru napisał:Do tego nie jestem w stanie w pełni uzbroić jednego statku (ciężkiego smoka), na boczne, tylną i górną wieżyczkę, nie ważne czego bym nie robił, po chwili z powrotem są po 1 HEPT'cie (wygląda to tak, uzbrajasz go po zęby HEPT'ami a po chwili wszędzie znów ma po 1 ).Stary problem jeszcze z X3. Zobacz do FAQ#14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyberbudyniu Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Wytam. Mam problem z zacinaniem się gry ale już nie chciałem tworzyć nowego wątku co by forum nie zaśmiecać.Więc tak, posiadam X3 (oryginał jeżeli ma to z tym coś wspólnego), patch 3.1, oraz TOTT 1.2. Z modów posiadam jedynie no fogs.Rozpocząłem nową grę i po jakiejś godzinie gra się zawiesiła, po wczytaniu sava po upływie tego samego czasu była powtórka z rozrywki.Sprzęt: Intel core i5-430M (2,26 Ghz 3MB L3 cache), Geforce Gt 320M, 3 GB DDR3.Gra chodziła normalnie na max ustawieniach, lecz komputer grzał się za szybko dlatego zmieniłem na minimalne. Dopiero teraz przypomniałem sobie że już kiedyś pisałem podobny post lecz bez rezultatu. Poczytałem trochę i problem może wynikać z przeciążenia karty graficznej, lecz nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Któryś z podzespołów nie daje rady (karta nie najlepsza, ale nie znam się na tych od laptopów), albo to wina TOTT. Długo z nim grasz, i czy miałeś wcześniej miałeś podobne błędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyberbudyniu Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Wcześniej grałem w 1.1, aż przez zacinanie dałem sobie spokój.( grałem na kompie stacjonarnym , który jest znacznie lepszy od laptopa). Teraz pograłem raptem parę minut i zawiecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 TOTT dodaje mnóstwo nowych statków i to jest prawdopodobnie przyczyna zwiech. Twój komp zdaje się nie dawać rady Nie wiem czym się różni 1.1 od 1.2 ale to raczej nie robi różnicy w przyczynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 A jak dział czyste TC na tym sprzęcie? I jaki masz system? Win7 (32 czy 64?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyberbudyniu Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 64 bity, na czystym to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyberbudyniu Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Problem w tym że kiedyś jak grałem na laptopie w 1.1 to mi sie nie zacinało w ogóle, tylko fabuła zaczęła się krzaczyć. Jeżeli wczytam odpowiednio wczesnego sava to mi się nie zacina przez kolejną godzine lub dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 System preinstalowany przez producenta, czy sam instalowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyberbudyniu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Pre-instalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 W dniu 18.12.2011 o 10:30, Cyberbudyniu napisał:Pre-instalowanyTo próbuj następującego sposobu:Prawy przycisk myszy (PPM) na Głośnik w prawym dolnym rogu ekranu.Z mu wybierz: Urządzenia do odtwarzania.Kliknij na Głośniki (domyślne urządzenie odtwarzające) i na dole wybierz Właściwości.Ostatnia zakładka Zaawansowane.Format domyślne zmień z 24 Bitowe 96000MHz (jakość studyjna) na np. 24-Bitowe 441000MHz (jakość studyjna).Zapisz zmiany.Przetestuj grę.Daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyberbudyniu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zobacz do BIOS-u. Poszukaj czy nie masz czegoś takiego jak HPET (HPET Support). Jeśli masz win7 powinno być ustawione na Enabled i w opcji HPET Mode ustawione na 64-bity (jeśli win7 masz 64-bitowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyberbudyniu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Wygląda na to że muszę uaktualnić sobie bios, bo nie mam takiej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 W dniu 18.12.2011 o 12:33, Cyberbudyniu napisał:Wygląda na to że muszę uaktualnić sobie bios, bo nie mam takiej opcjiTo że nie masz, to nic złego. Gdybyś miał, to byś musiał zmienić/ustawić tę opcję. Aktualizacja BIOSU wcale nie musi oznaczać dodanie tej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyberbudyniu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Innego wyjścia nie widzę na dodanie tej opcji ( choć najprawdopodobniej wynika to z tego iż po prostu jestem zieloony jeżeli chodzi o bios) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 W dniu 18.12.2011 o 14:10, Cyberbudyniu napisał:Innego wyjścia nie widzę na dodanie tej opcji ( choć najprawdopodobniej wynika to z tego iż po prostu jestem zieloony jeżeli chodzi o bios)A co będzie jeśli aktualizacja nie doda tej opcji?Zostaw jak jest. Lub przed aktualizacją sprawdź jakie zmiany zostały prowadzone.Do tego, to wcale nie musi być na 100% rozwiązaniem twoich problemów. Powodem mogą być całkiem inne przyczyny (problemy sprzętowe itp) Podałem dwa możliwe rozwiązania. Ale nie da się wszystkiego rozwiązać na odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch00dybcn Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Żeby nie zakładać nowego tematu napiszę tutaj, bo mi również gra zaczęła się psuć. Przy pierwszym spotkaniu ze Starożytnymi wyłączyły mi się głosy postaci, komputera pokładowego oraz filmiki w prawym górnym rogu. Gdy wziąłem sobie fabułę Terran, gdy oni się ze mną kontaktują widzę tylko znikające napisy i czarny prostokąt w prawym górnym rogu ekranu. Podobnie przy dokowaniu w stacjach, głos komputera pokładowego mam włączony w opcjach ale nic nie słychać, tylko szybko znikająca informacja o nawiązaniu połączenia z lokalną siecią handlową.Ktoś wie jak to naprawić? Wydaje mi się, że to problem z TOTT, bo tak jak mówię, problem pojawił się podczas spotkania ze starożytnymi, zamiast ich głosu zobaczyłem tylko napisy.EDIT: Po rozpoczęciu nowej gry wszystko jest w porządku. Jest jakiś sposób żeby naprawić tego sejwa? Może to błąd spolszczenia do TOTT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Jeśli chodzi o głos to ja też tak mam w sumie wygodniej bo jak zacznie gadcą to odrazu mam ochote odlecieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi