ego55 Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 WitamMimo przeszukiwania forum jakoś nie znalazłem interesujących mnie wyjaśnień , dlatego pozwoliłem sobie napisać tego posta. Otóż zakupiłem w stoczni gonerskiego Arana , pełne uzbrojenie , osłony , polecenia + warsztat , w slotach dałem komendę "buduj statki' w komendach zwyczajowych jakimś przypadkiem ustawiłem budowę Pegaza , ale jak wchodzę w "statki na pokładzie" to Pegaz jest zawsze jako ukończony 0%. Gdzieś ( nie mogę tego niestety już znaleźć ) czytałem że warsztat produkuję części do produkcji. dlatego mam ogromną prośbę o dokładna instrukcję jak budować statki na Aranie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Robisz wszystko tak, jak w FAQ jest opisane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ego55 Posted September 25, 2011 Author Share Posted September 25, 2011 Owszem , a rozchodzi się o "Części Statku" , nie ma ich w ładowni i nie wiem co potrzeba do ich produkcji ( i w jakiej ilości ) oraz jak Aran uzywając warsztatu ma je produkować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 W poleceniach nic nie ma? Surowce masz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ego55 Posted September 25, 2011 Author Share Posted September 25, 2011 Ale o ile w kwaterze głównej wychodzi mi lista potrzebnych komponentów do produkcji to w Aranie nie mogę znaleźć nigdzie jakich surowców potrzebuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 W dniu 25.09.2011 o 21:18, ego55 napisał:Ale o ile w kwaterze głównej wychodzi mi lista potrzebnych komponentów do produkcji to w Aranie nie mogę znaleźć nigdzie jakich surowców potrzebujew FAQ masz wykaz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ego55 Posted September 26, 2011 Author Share Posted September 26, 2011 ale FAQ odnosi się do HQ a w pliku exelowskim " zestawieniem kosztów produkcji statków na Aranie " są podane tylko "CZĘŚCI STATKU" i to o nie mi chodzi , jak Aran ma je produkować ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 hmmm faktycznie, ale pliku masz rubrykę "RE Costs" RE to zapewne skrót od resources, tak więc musisz dostarczyć surowce. Jakie? Nie wiem, ale na pewno muszą to być jakieś surowce techniczne typu mikrochipy, kredyty, teladianium itp. z samych steków raczej nie dasz rady statku/części statków zbudować . Spróbuj na początek takie same surowce dostarczyć, jak masz na wykazie w HQ (w końcu statek to statek, więc na logikę powinny być podobne surowce wymagane tylko w większej ilości). Jeśli nie zadziała to spróbuj dostarczyć pozostałe surowce i zapisuje czego i ile potrzebaPS. Plany statków masz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Coś się ruszyło? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ego55 Posted October 17, 2011 Author Share Posted October 17, 2011 w minimalnych ilościach , po wyprodukowaniu statku przybywa jednorazowo po 200 sztuk części, tak więc Aran poszedł na "przemiał" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 W dniu 17.10.2011 o 15:59, ego55 napisał:w minimalnych ilościach , po wyprodukowaniu statku przybywa jednorazowo po 200 sztuk części, tak więc Aran poszedł na "przemiał"Nie słusznie. Jego możliwości dokowania innych statków sprawiają iż może być mobilną Kwaterą Główną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Ale odkryłeś jak je produkować z surowców? Próbowałeś możę jakieś inne statki na żyletki przerobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ego55 Posted October 18, 2011 Author Share Posted October 18, 2011 1. Do zbierania mam Galleona z zainstalowanym warsztatem , więc co naprawi to idzie na sprzedaż , a duże okręty dokują w Kwaterze Głównej.2. Zauważyłem że warsztat tworzy części "uszczuplając" stan konta , produkty które dostarczyłem ( takie jak w Kwaterze głównej ) były nienaruszone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts