Skocz do zawartości

Wypakowanie gry z plików cat

LOGOS
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Tytułem wstępu:

W ramach testów wypakowałem wszystkie pliki cat z głównego katalogu gry, z zachowaniem ich wewnętrznej struktury folderów (od 01 do 13 bo tyle ma w pełni zainstalowana i z patchowna gra). Ich zawartość, kolejno od pierwszego, umieściłem w głównym katalogu gry, zamieniając pliki z starszej wersji na nowsze. Potem kasuje pliki cat. Taką grę można odpalić całkowicie bez problemów jako grę z patchem 3.1.1 W takiej grze poprawia się trochę wydajności i nie ma powtarzających się plików poprawianych z patchu na patch, takich jak Tship, znajdujących się w różnych plikach cat. Wprowadzanie modów (takich jak CMOD) do gry musi się odbyć w taki sam sposób czyli wypakowanie ich z pliku cat i wrzucenie ich do głównego katalogu gry.

1.Zastanawiam się jakie ogólne konsekwencje może mieć gra w taką wersję (zarówno pozytywne jak i negatywne) ?

2.Jak myślicie mogę mieć z modami problemy?

3. Jakie może mieć to konsekwencje dla skryptów?

Przeczytaj ten temat i zastanów się nad jego treścią, bo ja nie rozumiem co tu w ogóle pisze, a przeczytałem to ze 3 razy. Napisz jakie pliki skąd i dokąd przekopiowałeś. I kurcze, nie rozumiem byku jaki zrobiłeś. Dwukrotnie napisałeś "morzę " w pkt 1 i 3 a w pkt 2 zastosowałeś normalną odmianę "mogę". No "ż" jest magicznie powiązane z "g" a nie z "rz". 😀