Jump to content

"Jestem nowy i mam kilka pytań" - wątek dla nowych graczy

Yacek
 Share

Recommended Posts

Parę słów od moderatora:

Witaj! W tym wątku możesz zadać nurtujące cię pytanie dotyczące gry X3. Zanim jednak to zrobisz sprawdź, czy ktoś takiego pytania nie zadał przed tobą. Być może odpowiedź jest już na forum. Poszukaj jej w tym wątku, zajrzyj także do poradników FAQ, kryjących się pod tymi linkami: Pytania do FAQ, FAQ X3, XTM - komentarze, FAQ misji fabuły X3. Polecam też wątek X3 - kolejność i składniki instalacji.
Pozdrawiam i życzę szybkiego uzyskania odpowiedzi!

Jeśli masz jakieś pytanie, na które nie znalazłeś odpowiedzi w FAQ, ani w linkach do tematów na forum Ego, tu możesz je zadać.

• Replies 799
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Witam

Mam Saitek X52 PRO i program "X3 TO X52PRO by RotCurtSet"

Program pozwala na wizualizację różnych funkcji na joyu.

Wszystko się instaluje ale nie wiem gdzie to aktywowac (kolor czerwony)

Poniżej cytat z readme:

Installation guide :

1) Install the script package with script manager and enable it with the IA menu in game.

Mam mały problem. Robię sobie fabułę X3 (żadnych skryptów) i utknąłem w misji 7 tzn tej gdzie trzeba przelecieć korytarzami przez asteroidę i omijać skanery Yaki. Doleciałem do końca tunelów i nic. w instrukcji jest napisane, że powinien włączyć się filmik itd. Latam po tym tunelu jak wariat i za żadne skarby nie mam pojęcia co dalej. Minąłem ostatni skaner, przeleciałem przez tzw portal (takie jakby drzwi) i koniec tunelu. Myślałem, że po prostu nie widzę jakiegoś przejścia ale nic z tych rzeczy. Ten tunel się kończy 😛

W jakim sensie tunel sie konczy? Wylatujesz z niego na otwarta przestrzen czy masz przed soba sciane? Jesli masz sciane to tuz za ostatnim laserem po lewej stronie masz kanal w ktory musisz wleciec. Dalej sobie poradzisz - kierunek bedziesz widzial.

zainstalowałem xtended 0.7a z patchem, gra się ładuje, wszystko działa (czasami się ścina na kilka sekund, coś jak przydługi load) ale mam jedno pytanie, dlaczego do cholery w lukach zamiast uzbrojenia mam "niezidentyfikowany obiekt" (statek thor bodajże mk2), startuję z dodatkowymi walkiriami i u nich jest podobnie.

Witam.

Ja z takim pytaniem:

Otóż, czy XTM coś zmienia w sposobie przejmowania statków?.

Bo o ile M3 moge przejąć "po staremu" (tzn. spacerkiem w skafandrze), to przy M6 mi się już opcja "wejdź na statek" nie pojawia.... 😛

Bo jeśli nic nie zmieniał...to chyba reinstall 😛

1.czy da sie kupić HQ bez wykonywania misji?

2.czy ktoś mógłby mi przetłumaczyć znaczenie skryptów w normalnym edytorze bez żadnych dodatkowych ściągniętych?

3. czy misja bala gi jest tylko w grze z fabułom czy nie tylko?

Ech, następny co nie umie czytać ze zrozumieniem.

Cytat

1.czy da sie kupić HQ bez wykonywania misji?

Ale jest na to rada, możemy poprzez uruchomienie odpowiedniego skryptu, dodać HQ, jak i statki z misji Bala Gi do stoczni.

Skrypt działa nie tylko w XTM-ie, w czystej gdzie też. Gdybyś zaglądnął do linków i poczytał posty dowiedziałbyś się.

Cytat

czy misja bala gi jest tylko w grze z fabułom czy nie tylko?

Misję Bala Gi możemy robić w trakcie wykonywania misji z fabuły (pod warunkiem że nie jesteśmy w trakcie, w którym mamy zablokowaną reputację u Paranidian), po skończeniu fabuły jak i w grze bez fabuły uruchomionej z opcji startowych dostępnych w czystym X3.

Czytać się nie chciało? Masz szczęście że mnie pisać się chciało. 😛

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...