Yacek Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Parę słów od moderatora:Witaj! W tym wątku możesz zadać nurtujące cię pytanie dotyczące gry X3. Zanim jednak to zrobisz sprawdź, czy ktoś takiego pytania nie zadał przed tobą. Być może odpowiedź jest już na forum. Poszukaj jej w tym wątku, zajrzyj także do poradników FAQ, kryjących się pod tymi linkami: Pytania do FAQ, FAQ X3, XTM - komentarze, FAQ misji fabuły X3. Polecam też wątek X3 - kolejność i składniki instalacji.Pozdrawiam i życzę szybkiego uzyskania odpowiedzi!Jeśli masz jakieś pytanie, na które nie znalazłeś odpowiedzi w FAQ, ani w linkach do tematów na forum Ego, tu możesz je zadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankie Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 WitamMam Saitek X52 PRO i program "X3 TO X52PRO by RotCurtSet"Program pozwala na wizualizację różnych funkcji na joyu. Wszystko się instaluje ale nie wiem gdzie to aktywowac (kolor czerwony)Poniżej cytat z readme:Installation guide :1) Install the script package with script manager and enable it with the IA menu in game. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanss Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 W grze po wciśnięciu Esc wyskoczy Ci na dole pasek,jedna z nich to Opcje<->Rozgrywka<->Ustawienia sztucznej inteligencji...i prawdopodobnie tam będzie trzeba uruchomić ten skypt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankie Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 THX DziałaKontrolki się świecą i MFD działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Mam mały problem. Robię sobie fabułę X3 (żadnych skryptów) i utknąłem w misji 7 tzn tej gdzie trzeba przelecieć korytarzami przez asteroidę i omijać skanery Yaki. Doleciałem do końca tunelów i nic. w instrukcji jest napisane, że powinien włączyć się filmik itd. Latam po tym tunelu jak wariat i za żadne skarby nie mam pojęcia co dalej. Minąłem ostatni skaner, przeleciałem przez tzw portal (takie jakby drzwi) i koniec tunelu. Myślałem, że po prostu nie widzę jakiegoś przejścia ale nic z tych rzeczy. Ten tunel się kończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoBeK Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 W jakim sensie tunel sie konczy? Wylatujesz z niego na otwarta przestrzen czy masz przed soba sciane? Jesli masz sciane to tuz za ostatnim laserem po lewej stronie masz kanal w ktory musisz wleciec. Dalej sobie poradzisz - kierunek bedziesz widzial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Luzik udało się. Tak szybko zmykałem przed ostatnim laserem, że nie zauważyłem tego tunelu po lewej. Chyba zbyt nerwowy jestem Dzięki za odzew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoBeK Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Polecam sie na przyszlosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azrael88 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 zainstalowałem xtended 0.7a z patchem, gra się ładuje, wszystko działa (czasami się ścina na kilka sekund, coś jak przydługi load) ale mam jedno pytanie, dlaczego do cholery w lukach zamiast uzbrojenia mam "niezidentyfikowany obiekt" (statek thor bodajże mk2), startuję z dodatkowymi walkiriami i u nich jest podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Z tego co pamiętam musisz mieć specyfikacje ziemskiego uzbrojenia ale pewny nie jestem. Spójrz do FAQ punkt 29. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azrael88 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 faktycznie, jest w FAQ, straszna lipa z tymi ziemianami, daję sobie spokój i zachowawczo zaczynam od argońskich sektorów, przynajmniej jeszcze coś o nich pamiętam z X2 <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZERO Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Jeszcze do nas wrócisz.Podpisano - Ziemianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRACOOL Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam.Ja z takim pytaniem:Otóż, czy XTM coś zmienia w sposobie przejmowania statków?.Bo o ile M3 moge przejąć "po staremu" (tzn. spacerkiem w skafandrze), to przy M6 mi się już opcja "wejdź na statek" nie pojawia.... Bo jeśli nic nie zmieniał...to chyba reinstall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 W X3 nie ma przejmowania staktów M6 +... Dopiero BSE i SCS daje taką możliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoBeK Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Lub marines. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 CytatLub marines. Marines są, ale w XTM-ie. A SCS i BSE można mieć w czystym X3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoBeK Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Cytatczy XTM coś zmienia w sposobie przejmowania statków?.Bo o ile M3 moge przejąć "po staremu" [...] to przy M6 mi się już opcja "wejdź na statek" nie pojawia.... Same slepoty na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloder Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 1.czy da sie kupić HQ bez wykonywania misji?2.czy ktoś mógłby mi przetłumaczyć znaczenie skryptów w normalnym edytorze bez żadnych dodatkowych ściągniętych?3. czy misja bala gi jest tylko w grze z fabułom czy nie tylko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Poszukaj sobie odpowiedzi w pytaniach do FAQ:Ad.1 #34 Zacząłem nową grę z opcji startowej XTM, czy będę mógł wykonać misję Bala Gi?Ad.3 #24: Misja Bala Gi, różne problemy z misją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloder Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 1 niemam XTM i sie pytam bo znalazłem tylko że trzeba wykonać misje i nic innego3 ja tam niewidze odpowidzi do mojego pytania tylko gdzie znaleźć statek itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Ech, następny co nie umie czytać ze zrozumieniem.Cytat1.czy da sie kupić HQ bez wykonywania misji?Ale jest na to rada, możemy poprzez uruchomienie odpowiedniego skryptu, dodać HQ, jak i statki z misji Bala Gi do stoczni.Skrypt działa nie tylko w XTM-ie, w czystej gdzie też. Gdybyś zaglądnął do linków i poczytał posty dowiedziałbyś się.Cytatczy misja bala gi jest tylko w grze z fabułom czy nie tylko?Misję Bala Gi możemy robić w trakcie wykonywania misji z fabuły (pod warunkiem że nie jesteśmy w trakcie, w którym mamy zablokowaną reputację u Paranidian), po skończeniu fabuły jak i w grze bez fabuły uruchomionej z opcji startowych dostępnych w czystym X3.Czytać się nie chciało? Masz szczęście że mnie pisać się chciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloder Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 dobra dzięki nie chciało mi sie czytać bo mnie głowa bolała od tych literek to jeszcze jedno skąd wziąść misje w sensie sektor i stacja bądź coś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Znów poczytaj : [X3] Skąd brać misje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloder Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 to teraz o skryptach który odpowiada za pieniądze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Sorki za OT, ale czy tylko ja odnoszę wrażenie, że on nas przepytuje z FAQ...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi