ego55 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 WitamPrzygotowuję się do przejęcia pierwszego sektora - chcę wykosić Piratów , Yaki i Xenonów - z tego co czytałem na forach, dowiedziałem się że co około 15 minut poprzedni właściciel będzie wysyłał flotę w celu odbicia sektora. Jak więc zabezpieczyć sektor ?. Na forach uczestnicy opisywali jakie statki zostawiali do obstawy. Ale ja wpadłem na taki pomysł. Jak mniemam , flota która będzie chciała odbić system musi chyba przelecieć przez bramy skokowe ?. A jakby przy każdej brami zainstalować - na przeciw siebie - po 4 platformy orbitalne ? Dadzą rade wykosić przelatującą flotę ?. Nie chcę aby nieprzyjazne statki plątały mi się po sektorze.Ponadto , nie chciałbym aby zajęte sektory świeciły pustką. Rozumiem że muszę zniszczyć Habitat Piratów , ale co np. ze Stocznia Piracką lub z "Piracki Zakład Wariatkowo" ( co za głupia nazwa dla fabryki broni ) , co zrobić aby inne rasy postawiły tam jakieś stacje , może jest na to jakiś skrypt. Będę wdzięczy za opinię i podzielenie się swoimi doświadczeniami.P.S. Co stawiać do przejęcia Dok Zaopatrzeniowy czy Wolna Stację Handlową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 A jakiego skryptu używasz do przejmowania sektorów? Bo wszystko o co pytasz (najazdy, budowa stacji przez NPC, sposób przejmowania) zależą głównie od niego. Ja używałem STO (Sector takeover). Ale czy czasem nie jest teraz nowsza wersja tego skryptu? Więc nie wiem czy jeśli napiszę coś co miałem, będzie to tak samo w obecnej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego55 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 używam skryptu Sektor Takeover v.2.4.3 ściągniętego z tej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 1. Możesz wyłączyć najazdy floty (chociaż co to za flota, M6 i 2x M3).2. NPC będą budować swoje stacja i płacić Ci za "dzierżawę" jeśli w ustawieniach skryptu im na to zezwolisz3. Do przejęcia stacja handlowa.4. Wykoś wszystkie stacje (chciaż nie wiem, czy to konieczne, ale po co się ograniczać ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego55 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Rozumiem że "ustawienia skryptu" to chodzi o polecenia w rozkazach stacji handlowej po postawieniu w zajętym sektorze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 1 i 2 - zgadza się.3 - do przejęcia SH lub DOK, co postawisz to już twój wybór.4 - Aby przejąć musisz zniszczyć SH, DOK-i i Habitaty Piratów, pozostałe stacje mogą zostać.Przeczytaj opis skryptu STO to będziesz wiedział co jest wymagane i jak go konfigurować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego55 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Jeśli SPK Explorer nie otwiera pliku spk to jak inaczej mogę wyciągnąć plik redame ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 W dniu 13.08.2011 o 18:16, ego55 napisał:Jeśli SPK Explorer nie otwiera pliku spk to jak inaczej mogę wyciągnąć plik redame ?A dlaczego nie otwiera pliku SPK? Jakiś komunikat? Jaki PM, dedykowany dla TC, czy starsza wersja dla X3R?Możesz poczytać w pierwszym temacie ze skryptem STO na forum Ego, tym temacie z którego pobiera się skrypt STO. Autor skryptu opisał wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego55 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Komunikat : " The SPK file is an invalid format , can only open the new format SPK file "PM jest w wersji dl X3 Reunion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Albo masz STO w wersji dla TC, albo spróbuj otworzyć plik SPK w PM w wersji najnowszej, czyli dla TC.Ale skoro nie możesz otworzyć, to pewnie zainstalować też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego55 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Skrypt STO pobrany z działu X3 Reunion - Skrypty i Mody , więc raczej nie w wersji dla TC , skrypt zainstalowany i wyświetla się w liście po otworzeniu PM , niemniej ze strony skąd pochodzi skrypt przeczytałem opis ( na tyle na ile znam angielski ). Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi