Jump to content

"Czerwony" Ziemianin

ego55
 Share

Recommended Posts

Witam

Poprawiłem sobie wreszcie reputacje u Ziemian , Sprawdzając w - Rozgrywka - mam już 240 , niestety w jednym sektorze ziemskim - Mars- pokazuje się M1 na czerwono , reszta statków niezależnie od klasy jest nastawiona pokojowo we wszystkich ziemskich sektorach , próbowałem do niego podlecieć i zagadać ale nie odpowiada , czy będzie on niszczył moje statki handlowe ? , jak zrobić aby był nastawiony do mnie pokojowo ? , czy jedynym wyjściem będzie go kiedyś zestrzelić ? , tylko co wtedy z reputacją u Ziemian ?

W dniu 30.07.2011 o 13:53, ego55 napisał:

no to będę musiał zainstalować , znalazłem na mamucie tłumaczenie , a gdzie znajdę podstawowy plik ?

Tam gdzie wszystkie skrypty, na forum Egosoftu dotyczącym skryptów do X3R: http://forum.egosoft.com/viewforum.php?f=66&sid=7782937e261f2772dfb2880d0b422a9a

Przyłącz się do gildii. Potem wchodzisz w konsole poleceń stacji i tam będzie opcja zlecenia najazdu. Na statek chyba nie możesz dać zlecenia, ale na sektor lub stacje tak. Powiedz, czy zadziała, bo nigdy tego nie próbowałem 😀 .

zapisałem się do najemników , wykonałem dla nich parę misji , ale nie ma możliwości zlecenia najazdu na sektor lub stację , można wchodzić tylko do wiadomości BBS , poleceń nie wydawać nie można żadnych

Może za mała jeszcze reputacja?

Bo działać powinno, jest to w opisie skryptu:

In one of you stations, you use the station command to Order mercenaries and then you select the station which you wish to attack.
You will then receive an incomming question and you have 4 options of how big the fleet should be, the bigger the fleet the more
it will cost you. Choose which size fleet and the attack will begin, they will travel from another sector and head towards the station
then start attacking.

fakt ,po wejściu w polecenia na swojej stacji pod numerkiem "5" można "wynająć" najazd na stację , cztery poziomy , najtańszy za 2 miliony najdroższy 27 milionów , wziąłem pierwszy poziom , patrzę , poleciała eskadra w zestawie 1 M3 i 5 M4 , ale Ziemniaki zaraz je rozjechały , "wziąłem" więc czwarty poziom , za 27 baniek zaoferowano najazd całej floty : M1 , M2 , kilka M6 i pełno drobnicy , tyle że nie poleciały , podejrzewam że miało to coś wspólnego z moją rangą , jako że jestem najemnikiem 1 poziomu , to domyślam się że mogę "wynająć" najazd 1 poziomu , tak więc musiałem wgrać sejva aby odzyskać kasę i wiozłem się za podnoszenie rangi