ego55 Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 witamPrzejąłem opuszczonego Pirackiego Sokoła , uzbroiłem go i spotykając w Ore Belt taki sam statek postanowiłem popróbować sił w walce. Jakie było moje zdziwienie kiedy po oddaniu kilku strzałów wyładowała się energia moich laserów zmuszając mnie do poczekania aż się naładują , kiedy w tym czasie Pirat "walił" we mnie nieprzerwanie przez około 2 minuty. Po tym okresie mój M3 eksplodował. Oby dwie maszyny wyposażone były w WMP alfa. W "starym" X2 dawałem rade z pięcioma przeciwnikami , a tu po paru strzałach energia zero. czy gra oszukuje , jeśli parametry statków są takie same?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Pewnie miał zamontowanych mniej sztuk, dlatego mógł dłużej prowadzić ostrzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComradeJacob Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Jeżeli zamontowałeś do Sokoła (a jak dobrze pamiętam, w Reunion ma 8 miejsc na lasery) 8WMP, to nie dziw się, że moc generatora starcza na mocne, acz krótkie salwy. Dlatego w walkach 1vs1 bardziej opłaca się zamontować 4-5 laserów, ale za to siąść dziadowi na ogonie i pruć przez kilkanaście sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Tak apropo, dodam to samo co mówię we Freelancerze: zwrotność > siła ognia. Trafień lepiej unikać niż wytrzymywać, mniejszy margines błędu ale jak się wyrobi styl latania to można brać na siebie całe chmary przeciwników bez obrażeń.W Reunionie zawsze latałem Mambą. Trzeba wyrobić sobie nawyk częstej zmiany toru lotu, odpuścić długie szarże na rzecz krótkich serii i uważać na rakiety.SpoilerMożna ją za darmo capnąć w polu minowym w jednym z pirackich systemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego55 Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Jakoś rakiet nie używam , raz wziąłem na pokład droidy bojowe , ale kiedy chciałem je użyć , otrzymałem komunikat :Brak droidów na pokładzie. Czy trzeba je jakoś zainstalować w okręcie ?. I od czego zależy szybkość regeneracji osłon ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 1. Musisz je katapultować z ładowni.2. Przede wszystkim od rodzaju osłon (masz w spisie statków broni i osłon te dane podane, spis znajdziesz w FAQ).Ja tam zawsze latam mambą ścigacz, nią łatwo uniknąć strzału, ale jak wolisz szarże to polecam xenońskiego XL - jest dość szybki, więc większości trafień i tak unikniesz, a przy okazji ma silne osłony, które wytrzymają niejedno trafienie z WMP, w przeciwieństwie do mamby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego55 Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Ale jak wejdzie się w Ustawienia - Interfejs to można przypisać klawisz akcji - "Droidy atakuj mój cel " , tak właśnie miałem przypisane a mimo to podczas akcji droidy nic. Jeśli w wyposażeniu statku pisze - Osłony 3 x 25 MJ , to można zainstalować np. wojskowe które szybciej się regenerują. A tak ogólnie to podczas walki jakoś nie umiem - mimo kręceniem joya - schodzić z linii strzału , jak podleci ze 3 piratów to ciągle obrywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 W dniu 19.07.2011 o 10:41, ego55 napisał:ogólnie to podczas walki jakoś nie umiem - mimo kręceniem joya - schodzić z linii strzału , jak podleci ze 3 piratów to ciągle obrywam.A używasz napędu bocznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego55 Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Nie.W instrukcji pisało że trzeba używać klawiszy AWSD ,ale czy czasami nie trzeba był u Boronów kupić ten napęd ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 W X3 napędu nie trzeba kupować W X2 i owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 W dniu 19.07.2011 o 10:41, ego55 napisał:Ale jak wejdzie się w Ustawienia - Interfejs to można przypisać klawisz akcji - "Droidy atakuj mój cel " , tak właśnie miałem przypisane a mimo to podczas akcji droidy nic.A katapultowałeś je najpierw z ładowni?W dniu 19.07.2011 o 10:41, ego55 napisał: Jeśli w wyposażeniu statku pisze - Osłony 3 x 25 MJ , to można zainstalować np. wojskowe które szybciej się regenerują. Nie możesz. Jeśli nie jest napisane, że pirackie albo wojskowe to takich tam nie zamontujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego55 Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 z ładowni droidów nie wyrzucałem , myślałem że działa tak mniej więcej jak rakiety , są w ładowni , namierzam , wciskam przycisk i wylatują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 To nie Atlantyda, żeby drony same wyskakiwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 A ja latałem atlantydą . Ale była ostro przesadzona. 6 niszczycieli kh'ak na klatę brałem. Zrobiłem nawet mały pojedynek Atlantyda vs. Valhalla i Atlantyda wygrała . OK koniec offtopa . Co do droidów to uważaj, bo po pewnym czasie wyczerpują im się baterie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ego55 Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 A jak wygląda walka z rakietami , faktycznie ułatwiają rozprawę z wrogimi statkami , jeśli tak to jakie polecacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Rakiet rzadko używam. Najczęściej moskitów do obrony rakietowej moskito i czasami zdarzy mi się użyć czegoś szerszeniopodobnego na jakąś większą rybę, jeśli znajdę takową rakietę w przestrzeni. Ogólnie to szkoda mi kasy na rakiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi