Szynszyl Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 WitamMam pytanie do użytkowników tego moda. Przeczytałem temat tego moda ale nie wiem jak go zainstalować. Jedyne co się dowiedziałem to to iż gra musi być czystą grę ale nie wiem czyż updetami czy bez. No i pytanie, czy jak mam zainstalowany ten mod mogę używać innych skryptów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 To coś słabo czytał.Wszystko jest opisane w pierwszym poście tematu z tym modem.Installation: Compatible only to Vanilla 3.0 and higher. Manual The begin with the mod it is necessary to begin a new game. There is no compatibility to Vanilla saves. It is at all costs necessary to remove all other mods and scripts before installing MG-Mod! If you got more than 01.cat-13.cat, you didn't remove everything else. Afterwards, copy the 14.cat-17.cat (and the update 18.cat) in the X3: Terran Conflict root folder. Copy the contents of the scripts folder into the "X3 Terran Conflict/scripts/" and do the same with the contents of the "t" folder and the "loadscr" folder. After this, copy the whole "director" folder into the X3: Terran Conflict root folder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 To czytałem ale mój angielski niestety nie jest idealny a tłumacz google wypluwa niezrozumiały bełkot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 W dniu 25.06.2011 o 18:55, Szynszyl napisał:To czytałem ale mój angielski niestety nie jest idealny a tłumacz google wypluwa niezrozumiały bełkot...Przesadzasz. Nie jest tak źle z Google translate. Można wszystko zrozumieć. Trzeba tylko chcieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 No dobra ale nie znalazłem czy można do tego modu instalować inne skrypty. A i jeszcze jedno bo po zainstalowaniu update mam tylko 12 plików dat. a ten mod zaczyna się od 14 to co mam zmienić nazwy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 W dniu 25.06.2011 o 19:12, Szynszyl napisał:No dobra ale nie znalazłem czy można do tego modu instalować inne skrypty. A i jeszcze jedno bo po zainstalowaniu update mam tylko 12 plików dat. a ten mod zaczyna się od 14 to co mam zmienić nazwy??Patch 3.1 dodaje pliki cat/dat o numerze 13, zainstaluj.Ze skryptami bym się wstrzymał i przeglądnął temat tego moda, czy ktoś pisze o kompatybilnych skryptach.Jeśli nie, to samemu musisz testować czy dany skrypt się nie gryzie. Czyli backup instalki gry i plików sav. Instalacja skryptu i testy działania. Jak OK to grasz dalej i testujesz kolejny skrypt, znów robiąc backup. Jeśli coś nie tak, to przywracasz grę z backupu i grasz dalej bez tego skryptu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Oki dzięki Yacuś (kolejny raz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Jeszcze ostatnie pytanie jest tłumaczenie do tego modu?? bo stworzyłem pliki 48 z 44 i nadal mam ready w nazwach statków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 W dniu 25.06.2011 o 21:18, Szynszyl napisał:Jeszcze ostatnie pytanie jest tłumaczenie do tego modu?? bo stworzyłem pliki 48 z 44 i nadal mam ready w nazwach statkówNie ma.Przeglądnij pliki cat/dat, może tam jeszcze są jakieś plik tekstowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 a czym to rozebrać i jeśli będą to co mam zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 W dniu 25.06.2011 o 21:44, Szynszyl napisał:a czym to rozebrać i jeśli będą to co mam zrobić??X3 modmanager Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 No i kicha nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Dobra problem rozwiązał użytkownik forum ego. Nie ma rady żeby grac w ten mod trza grac w angielska wersje gry innej rady nie ma. jak chcecie to zamknijcie temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 W dniu 27.06.2011 o 14:50, Szynszyl napisał:Dobra problem rozwiązał użytkownik forum ego. Nie ma rady żeby grac w ten mod trza grac w angielska wersje gry innej rady nie ma. jak chcecie to zamknijcie temat.Bzdury. Nie ma takiej opcji żeby się nie dało wszystkie spolszczyć. Trzeba tylko wiedzieć czego i gdzie szukać, a by poradzić z readtextem.Będzie czas, to zobaczę do tego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 No i już. Jest 361 zmian w pliku 0001 w porównaniu do oryginalnego pliku. To z tego powodu masz readtexty.Plik znalazłem w pliku 16 cat/dat.Nie obiecuję, ale może coś w tym temacie zrobię. Ale muszę mieć trochę czasu.Oczywiście jeśli chcesz. Jeśli Ci nie zależy i wolisz grać w wersję EN gry, to napisz, odpuszczę sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Znaczy i tak już gram na EN ale może komuś sie przyda spolszczenie, tak wiec decyzje zostawiam tobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 W dniu 28.06.2011 o 15:15, Szynszyl napisał:Znaczy i tak już gram na EN ale może komuś sie przyda spolszczenie, tak wiec decyzje zostawiam tobie...Napisz coś więcej o modzie (pozytywnego ) to może się na niego skuszę jak TOTT mi się znudzi. A że gram tylko w tłumaczone wersje modów, to szansa na tłumaczenie wzrośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Gram krótko w sumie mod dostarcza od groma nowych statków, głownie z seriali i filmów s-f. Mesli chodzi o mechanikę gry nie zauważyłem żadnych zmian (ale ja ogólnie mało co zauważam). Jedyna ciekawostka jest to że mod dodaje tez nowe sektory (chyba nie połączone z główną mapa). Sektory te należą do rasy neutralnej i są to światy właśnie z owych filmów. Na razie odkryłem statki ze Star Treka (większość była do znalezienia na BPG ale tutaj ich jakość wykonania jest lepsza) są tez statki z Battlestar Galactika chyba z którejś serii Stargate, no i z Gwiezdnych Wojen. Statków jest naprawdę dużo wiec każdy znajdzie coś dla siebie, pod względem wizualnym jak i użytkowym. To tyle co mogę na razie napisać, może z czasem coś dodam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikelluS Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Szkoda że nikt nie przetłumaczy tego moda. W takim razie w niego raczej nie zagram:( żeby chociaż nie było read tekstów. Nie wiem czy dam radę to zmienić.Trudno, chwilowo gram w normalne TC z skryptami i mini modami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Nie wiem jak z twoim angielskim ale moim zdaniem w X-a można spokojnie grac po angielsku z podstawowa znajomością tego języka. Ogólnie jestem leniwa osoba i wole spolszczone gry, ale w tej grze granie in english rozwiązuje wszystkie (prawie) problemy z ReadTextami. A mod jest naprawdę warty jeśli fascynuje cie jakieś telewizyjne bądź kinowe uniwersum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikelluS Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Jak najbardziej interesuje mnie uniwersum z seriali i filmów Star Trek, Star Gate , Babylon 5 i trochę z Star Wars.Mam polską wersję TC w wersji 3.0 da się ją zmienić na angielską aby mod poprawnie działał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 W dniu 19.02.2012 o 12:22, MikelluS napisał:Jak najbardziej interesuje mnie uniwersum z seriali i filmów Star Trek, Star Gate , Babylon 5 i trochę z Star Wars.Mam polską wersję TC w wersji 3.0 da się ją zmienić na angielską aby mod poprawnie działał ??Czytaj FAQ. Masz tam w FAQ#72 opis jak zmienić wersję z angielskiej na polską. Musisz zrobić dokładnie na odwrót.Możesz też zmienić wszystkie pliki txt moda MultiGalaxy na wersje PL. Masz to opisane również w FAQ#12. Nie będziesz miał readtextów, zamiast nich teksty po angielsku (tylko dotyczące nowych tekstów z moda, reszta gry będzie po polsku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 niestety brak racji [przynajmniej u mnie]: zmieniałem na ang.- readtexty, na de.- readtexty..... Any method? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Tzn co wpisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bell Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Prosta metoda przetestowałem dziś z ciekawości w przerobionej wersji PL na ENG zawsze będą readtexty na forum Ego w jednym z topiców jest wyraźnie napisane że tego moda instaluje się na czystą grę w wersji angielskiej lub niemieckiej zainstalowanie np. na wersję polską skutkuje readtextami Po zainstalowaniu nowej gry tylko w wersji angielskiej i wrzuceniu do niej moda readtextów nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi