Riess Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 Pisałem już o tym na shoucie, ale jak widać już to "wsiąkło".Zaproponowałem wtedy zrzutkę na komercyjny system forum: Invision Power Board 3Nasze forum rośnie - jesteśmy już w połowie drogi do przegonienia polskiego Ego-forum, dlatego myślę że moglibyśmy zmienić platformę forum na nowocześniejszą. Komercyjne rozwiązania takie jak IPB zawierają wiele nie obecnych w darmowych skryptach funkcji i usprawnień pomagających w budowaniu społeczności, a gdyby tego było mało, za kilka tygodni ukazać się ma aktualizacja do wersji 3.2 wprowadzająca jeszcze więcej usprawnień.Sprawdzałem już i konwersja z naszego skryptu byłby bezstratna. Przeniesione zostałyby wszystkie konta użytkowników (wraz z hasłami), fora, posty. Shouty byśmy stracili, ale shoutbox też jest w IPB.Dlatego proponuję zrzutkę pieniędzy na skrypt. Każdy zainteresowany wysłał by mi na konto paręnaście zł, a gdy suma została by osiągnięta, kupiłbym licencję i przeniósł nań XuDB.Skrypt kosztuje 149 dolarów, co w przeliczeniu daje 400 zł. Gdybyśmy się zrzucali po 50 zł, wystarczyło by 8 osób.Strona IPB 3 dostępna jest tutaj, zaś jeśli ktoś chce zobaczyć jak wygląda forum na tym skryptcie, tutaj znajdzie forum producenta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riess Posted April 26, 2011 Author Share Posted April 26, 2011 UZBIERANO: 425złCEL: 406zł__________________________________________________________________Dla bezpieczeństwa porównaj dane z obrazka z tymi z "kodu".Rafał Paweł Pitoń Robotnicza 34/5 53-608 Wrocław PKO Inteligo 50 1020 5558 1111 1676 2310 0072W tytule przelewu wpisujcie "NICK na nowe forum dla xudb.pl" (np. Riess na nowe forum dla xudb.pl) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melkor Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Nie pracując nie dysponuje znaczącymi środkami ale to forum choć nie udzielam się na nim zbyt często (częściej czytam) pozwoliło mi czerpać z x3 reunion i terran conflict dużo więcej przyjemności dlatego symboliczne 10 zł z chęcią przeleje i mam nadzieje że reszta użytkowników postąpi podobnie wtedy wystarczy jeszcze 39 osób a dyszka to naprawdę niewiele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 @Melkor, bardzo dziękujemy za miłe słowa i wsparcie. Oby więcej takich osób jak ty było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melkor Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Ciesze się że mogę pomóc W końcu na tym forum pisałem swoje pierwsze posty w życiu nie licząc mamuta ale tam napisałem chyba 2 tak czy inaczej od początku byłem związany z X3 i z Wami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volvez Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Dałbym gdybym konto miał. PS. Riess czemu zmieniasz avka co tydzień (albo tam częściej), Manga Girls są fajne ale zdecyduj się wreszcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riess Posted April 27, 2011 Author Share Posted April 27, 2011 CytatDałbym gdybym konto miał.Zawsze można przelew z poczty puścić.ps. Mój skrypt zmienia dla mnie avatara na losowy z kolekcji co 15-30 minut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volvez Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Jak to mówią angole. Ajl fink abałt it. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Mła da 50 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldaran Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Jestem jak najbardziej za ... dajcie mi znac jak bedzie 300 zl to 'wyrownam' do kwoty potrzebnej na to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riess Posted April 27, 2011 Author Share Posted April 27, 2011 Woohoo! Wygląda na to że mamy szansę uzbierać docelową kwotę Jutro przeedytuję pierwszy i drugi post i zobaczymy ze zbiórką.Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z vatem przy płaceniu Visą przez sieć za granicę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldaran Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Ja nie mam pojecia... Generalnie mieszkam poza granicą wiec jesli platnosc w moim przypadku mialaby miec droge z Anglii do Polski,potem z Polski do ... ? to moze bezposrednio przelalbym pieniazki na konto docelowe ?? W przeciwnym razie kwota zostanie umniejszona o koszt przewalutowania i wysylki do Polski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomX3 Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Dam kase, bede na forum znów za kilka dni to bym prosil na pw namiary mi przeslac co i gdzie o ile przejdzie pomysl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riess Posted April 27, 2011 Author Share Posted April 27, 2011 Cytatto moze bezposrednio przelalbym pieniazki na konto docelowe ?? W przeciwnym razie kwota zostanie umniejszona o koszt przewalutowania i wysylki do PolskiNie ma takiej opcji. Trzeba zapłacić całość w jednym rzucie.CytatDam kase, bede na forum znów za kilka dni to bym prosil na pw namiary mi przeslac co i gdzie o ile przejdzie pomysl.Myślę że mógłbym już podać dane konta z instrukcjami jak robić przelew i rozpocząć zbiórkę, i co kilka dni aktualizowałbym sumę w pierwszym poście. Co panowie na to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldaran Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Jasne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomX3 Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maloni Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 To będzie super sprawa.Invision Power Board 3 bardzo ładnie śmiga na mobilnej przeglądarce,dla mnie bardzo istotna sprawa.Jeszcze tylko do pełni szczęścia potrzebował bym powiadamianie na twitter'a,oddzielnie na każdy z działów.Proszę tylko podać konto PayPal i kasę wysyłam od zaraz,jeśli sprawa się nie rypnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riess Posted April 27, 2011 Author Share Posted April 27, 2011 Przeedytowałem drugi post. Macie w nim informacje gdzie słać pieniądze.Umówmy się że "nadpłaty" nie będę zwracać. Zostanie tam a w listopadzie dołożę do servera bądź domeny, więc i tak pieniądze te pójdą na pomoc w utrzymaniu XuDB w sieci. Żeby nie było, w przyszłym tygodniu dostanę pieniądze ze zlecenia i sam dorzucę 50zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maloni Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 CytatOrientuje się ktoś jak wygląda sprawa z vatem przy płaceniu Visą przez sieć za granicę?Opłacić ten serwer można przez PayPal,żadne vizowanie czy podawanie nr.karty.Szybko i bezboleśnie.W ten sposób płaciłem za serwer do pewnej gry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riess Posted April 27, 2011 Author Share Posted April 27, 2011 Server trzymam w polsce, więc opłacam go przez "płacę z inteligo". Ze zniżką wychodzi 210zł, ale do listopada powinna się firma rozkręcić i sam będę się na to kosztować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manigx Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Przelew poszedł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riess Posted April 28, 2011 Author Share Posted April 28, 2011 Przelew doszedł, nawet dwa Już trzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maloni Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 50 poleciało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riess Posted April 29, 2011 Author Share Posted April 29, 2011 Do celu pozostało 120 zł. Jesteśmy blisko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maloni Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Na 13 osób,które popierają projekt,trochę wolno to idzie.No dalej,to nie zrzuta na pomnik,robimy to dla nas samych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts