sokollbn Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Czy waszym zdaniem oplaca sie budowac kopalnie rudy w Pontifex' Seclusion? Znalazlem asteroide o stopniu wydobycia 41. Przymiezam sie, bo jest tam sporo fabryk, ktore potrzebuja rudy, a najblizsza kopalnia jest 2 sektory dalej. I czy mozna postawic wiecej niz 1 kopalnie rudy na asteroidzie? Czy potrzebuje do tego tego zestawu budowy kompleksu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 1 kopalnia na asteroidę, nie więcej.Ale możesz połączyć dwie kopalnie na asteroidach w kompleks.Jeśli w tych fabrykach jest deficyt w rudzie to jak najbardziej. Tylko nie buduj więcej fabryk niż potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Warto stawiać kopalnie na asteroidach dla rudy >60, dla krzemu > 50.Ale wszystko zależy od okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 A ja myślałem, że to dla krzemu powinno być więcej, bo wolniej się wydobywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 CytatCzy waszym zdaniem oplaca sie budowac kopalnie rudy w Pontifex' Seclusion? Znalazlem asteroide o stopniu wydobycia 41. Przymiezam sie, bo jest tam sporo fabryk, ktore potrzebuja rudy, a najblizsza kopalnia jest 2 sektory dalej. I czy mozna postawic wiecej niz 1 kopalnie rudy na asteroidzie? Czy potrzebuje do tego tego zestawu budowy kompleksu?Generalnie kopalnie do najbardziej dochodowych interesów nie należą, ale skoro znalazłeś miejsce gdzie magazyny stacji świecą pustkami to jak najbardziej warto. W takim przypadku możesz liczyć na stały zbyt i przy okazji trochę rozkręcisz ekonomię na tym obszarze, a jeśli towar sprzedawać będą Twoje statki to przy okazji podciągniesz rangę handlową W późniejszym etapie gry na bazie tej kopalni będziesz mógł zbudować jakiś niewielki kompleks produkujący bardziej zaawansowane towary i przynoszący większy zysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 CytatA ja myślałem, że to dla krzemu powinno być więcej, bo wolniej się wydobywa Krzemu masz max 64. Rudy max 120... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Dokładnie tak jak napisał Prowler.Do tego, kopalnie przydadzą Ci się później w trakcie fabuły HUB (o ile grasz z fabułami i masz zamiar je wykonać).Polecałbym również zainteresować się Lodem. W sektorze Pas Asteroidów jest asteroida ze złożem 120 zawierającym Lód. Postawienie tam kopalni, a następnie kilku destylarni wody daje nam monopol na wodę w sektorach ziemskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revan Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Jakby cuś, potrzebny jest do kopalni lodu skrypt Xtra-shippack. Mam nadzieję, że dobrze piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 CytatJakby cuś, potrzebny jest do kopalni lodu skrypt Xtra-shippack. Mam nadzieję, że dobrze piszę. O ile się nie myle przetwórnia lodu jest już w podstawce.W układzie słoneczny ogółem brakuje wytwórni kryształów i kopalń krzemu, zatem wybudowanie kompleksu samowystarczalnego produkującego kryształy w okolicach elektrowni słonecznych(w mojej grze jest ich u ziemian 10, wszystkie z pustkami w magazynach) nie tylko zapewnia duże zysssski, ale również poprawia gospodarke ziemską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revan Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 No fakt po kampanii Aldrin w Nieznanym 1 lub 2, nie pamiętam, powstaje stocznia ze wszystkimi stacjami i chyba ze wszystkimi statkami Ziemian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 CytatNo fakt po kampanii Aldrin w Nieznanym 1 lub 2, nie pamiętam, powstaje stocznia ze wszystkimi stacjami i chyba ze wszystkimi statkami Ziemian.Stacje terran są w stoczni w Nieznanym ziemskim 1 po fabule Aldrin, ale nie wszystkie statki. Statki ATF tylko ze skryptem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopo Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Elektrownie słoneczne terran nie potrzebują kryształów. Przynajmniej w mojej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revan Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 CytatCytatNo fakt po kampanii Aldrin w Nieznanym 1 lub 2, nie pamiętam, powstaje stocznia ze wszystkimi stacjami i chyba ze wszystkimi statkami Ziemian.Stacje terran są w stoczni w Nieznanym ziemskim 1 po fabule Aldrin, ale nie wszystkie statki. Statki ATF tylko ze skryptem.Pisałem, że wszystkie statki Ziemian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 CytatPisałem, że wszystkie statki Ziemian.A ATF to co? Kosmici? Toż to siły zbrojne ziemian do walki z Xenonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 CytatCytatPisałem, że wszystkie statki Ziemian.A ATF to co? Kosmici? Toż to siły zbrojne ziemian do walki z Xenonami.Fakt, pod względem genetycznym to faktycznie jedna rasa , ale dla gry to są dwie różne nacje. W końcu u ATF mamy oddzielną rebutacje i oddzielne statki(i chyba również stacje). Reasumując gra dzieli Ziemian na Ziemian i ATF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Statki tak, stacje nie.Podział jest sztuczny, związany z dostępem do sektorów ziemskich. ATF po prostu strzegą Ziemi przed kolejnym atakiem Xenonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revan Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Ustalmy, że będziemy pisać oddzielnie o ATF i oddzielnie o Ziemianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 CytatUstalmy, że będziemy pisać oddzielnie o ATF i oddzielnie o Ziemianach.Skoro się upierasz Dla mnie to to samo. To tak jakby GROM nazywać inną nacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revan Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Moment, jaki GROM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Wojskowa Formacja Specjalna GROM. ATF to takie właśnie siły specjalne terran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Ooffffff Tooooooop//////Czy ja już aby tego nie pisałem : / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Dobry offtop nie jest zły )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Masz coś do dodania, to pisz, nie, to tylko czytaj.Posprząta się i nie będzie offtopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokollbn Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Kurna a ja myślałem, że dla rudy 60 dlatego tam postawiłem tą kopalnię. Ale nie jest źle, bo wygląda na to, że potrzebują rudy w okolicy, schodzi jak woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi