stud3nt Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Jako nowy użytkownik, witam wszystkich .Moje pytanie dotyczy natury technicznej. Mam dosyć leciwego kompa (Athlon 3000+, 2GB Ram, 6600GT) i chociaż XTM chodzi na nim zadowalająco, zmieniam go na nowego.Czy istnieje sprzęt, który będzie w stanie płynnie wyświetlić dużą bitwę - kilka lub kilkanaście M2 i wyżej do tego trochę drobnicy? O ile mój stary sprzęt z wyświetlaniem sektorów i statków radzi sobie znakomicie, to w średniej potyczce wystarczy, aby poleciało choćby kilkanaście pocisków, żebym zobaczył interesujący pokaz slajdów . Bardzo proszę o odpowiedź, bo nie chcę wydawać kupy kasy na ślepo.P.S. Skoro już to piszę, to czy mógłby mnie ktoś skierować do strony, gdzie są do wglądu polskie i angielskie nazwy rakiet? W statystykach mam je tylko po angielsku, a grę po polsku i trochę problemu z dopasowaniem nazw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starjacker0 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Ja mam:C2D E45004GB RAMGalaxy GF 9600GT 512MBWinXP ProWrzucilem (skryptem cheat)sobie dla zabawy kiedys do jakiegos boronskiego sektora niedaleko Kao's Mistake 20 TIE, 20 TIE Bomber i 20 TIE Interceptor (wszyscy jako piraci) - w sumie 60 wrogow. W sektorze byly jeszcze chyba 2 Hammerheady i i inne mniejsze jednostki. Zaczela sie walka i gralo mi sie plynnie, aczkolwiek zdjeli mi ponad 50% oslon w Jachcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Witaj stud3nt .Core 2 Duo 2,6, 2 GB RAM, GF8800 GT 512 MB daje doskonale radę przy większych bitwach, przy grze chodzącej w pełnych detalach (wszystko na max) i rozdzielczości natywnej 1680x1050 monitora panoramicznego LCD 22". Nie zauważyłem żadnych spowolnień podczas walki. Mój poprzedni GF6600GT 128, 1 GB RAM i Athlon 2400+ nie dawał sobie rady - gra niemiłosiernie krzaczyła się, tak więc inwazje Xenonów były nie do przejścia . Teraz jest o całe lata świetlne lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stud3nt Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 To fantastycznie. Teraz wiem, że sprzęt, który chcę kupić, dobrze sobie poradzi z grą. Bardzo Wam dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Cytat Mój poprzedni GF6600GT 128, 1 GB RAM i Athlon 2400+A mój Sempron 2800+, GF 7300 GTSonic i 1,25 GB RAMu daje radę nawet Xenońskim inwazjom. Najwazniejsza jest konfiguracja systemu, przy konfliktach oprogramowania i włączonej kupie zbiędnych aplikacji to nawet lepszy konfig może przycinać <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Grając na starym sprzęcie wyłączałem najpierw wszystko co się dało zbędnego, a mimo to nie dało się grać. Z pewnością rejestry domagały się czyszczenia albo reinstalki systemu, ale mi już się nie chciało. To niewiele pomaga przy tym konfigu jaki miałem i wolałem zainwestować w nowy komp niż znów grać na średnio-niskich detalach i znosić te okropne żabie skoki . Inna sprawa, że jak dotąd w XTM nie natrafiłem na inwazję Xenonów, lekko mnie to frustruje, jakby gra rozpoznawała, na czym chcę zarobić i sprzątała mi tę sposobność sprzed nosa <_< . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 A ja z kolei gdzie tylko się ruszę "wiszą" ogłoszenia dotyczące inwazji Głównie to w Getsu Fune i Menelaus Coś Tam (chyba Frontier) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Ironia losu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Ja też odkąd gram w XTM-a ogłoszenie widziałem tylko raz. Natomiast Xenków zawsze trochę się szwenda po Scale Planet Green (P Scigacz z obstawą wylatuje co chwile z 347) albo po Menelaus Paradise (tam to zawsze min. jeden Q sie szwenda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 ustaw sobie xennon migration na extreme.... 3x Q to nie nowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 A jak myślisz że mam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 na "Łatwy" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi