sokollbn Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Mam zamiar zbudowac juz jakas pierwsza stacje kosmiczna. Nie wiem co zbudowac jako pierwsze, najlepiej aby bylo to samowystarczalne. I co musze miec aby zbudowac stacje,cos czytalem o jakims wynajmie statku? I ile mnie wyniesie taka operacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Jak nie masz swojego TL, to podlatujesz do jakiegoś (orka,mamut,takie tam), rozmawiasz z kapitanem, jak już wynajmiesz ten okręt to rozmawiając z kapitanem będziesz mógł wydawać mu rozkazy.Każesz mu lecieć do stoczni i wtedy możesz kupować sobie stacje. Jak chcesz samowystarczalne, to musisz walnać kompleks fabryk. Nieopłacalne te fabryki wszystkie moim zdaniem, ale jak już chcesz, to postaw destylarnie+farme pszenicy(połączone węzłem) w jakimś nieznanym sektorze. Dodaj jeszcze do tego jakiegoś TS, coby ogniwa do tego woził. Albo Popatrz sobie po sektorach, co okoliczne stacje potrzebują, i postaw fabrykę tego czegoś, o ile konkurencja nie będzie za wielka, hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Samowystarczalne to mogą być kompleksy, czyli zestawy kilku powiązanych ze sobą stacji.Kompleksy są bardziej opłacalne od pojedynczych stacji, pisze o tym wyraźnie instrukcja do gry. Tam też znajdziesz dokładny opis jak wynająć statek TL. Poczytaj w końcu instrukcję i nie zadawaj pytań, na które odpowiedzi znajdziesz w instrukcji.Każdy taki temat będzie zamykany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokollbn Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 No dobra, lecz ponoc na pocatek fabryka oslon 1mj jest swietna i towar schodzi szybko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Ponoć kupujesz tylko transportowce, które będą dostarczać towar do fabryki. Klienci sami przylatują po towar, więc TS'y sprzedające nie są potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 To samo jest z Gwiezdną Wódką. Kupuje się TS-ami do fabryki Ogniwa, a dystrybucją towaru zajmują się statki NPC.Polecam również przeglądnąć stacje NPC pod względem surowców drugorzędnych. U Boronów takim surowcem jest Delexiańska Pszenica. Postawienie w sektorze Borońskim, w którym jest kilka takich fabryk z tym surowcem drugorzędnym, farmy Pszenicy zagwarantuje nam stałe zyski. Statki NPC bardzo mało handlują towarami drugorzędnymi dla fabryk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Polecam przejrzeć Ten temat, jest tam dużo przydatnych wiadomości, ale trzeba przeczytać od deski do deski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokollbn Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 A czy jest jakis sektor, w ktorym przewaznie mozna spotkac statki typu TL? Czy mam latac wszedzie i szukac owego, nastepnie go wynajac? I ile trwa czas wynajmu oraz czy jest to drogie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Jeśli się nie mylę to TL'e są w sektorach "core", wynajmujesz na tyle na ile starczy Ci kasy. Płacisz TYLKO, gdy TL przeskoczy przez bramę skokową. Kapitan podaje Ci cenę, która maleje jeśli masz odpowiednio wysoką reputację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zapraszam do instrukcji. Chyba masz wraz z oryginałem płytki?Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi