Yacek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 W dniu dzisiejszym Egosoft udostępnił pierwsze informacje o nowej grze z uniwersum X -X Rebirth.Zapowiedź, trailer oraz screeny dostępne są na głównej stronie Egosoftu.Informacja o grze dostępna jest również na stronie wydawcy Deep Silver: X RebirthCiekawe jakie będzie to miało wymagania sprzętowe, sądząc po filmie to spore.Data wydania: czwarty kwartał 2011, czyli pewnie na gwiazdkę.X Rebirth to nazwa nowej gry, która do tej pory była ukryta pod kodową nazwą TNBT.Polecam też przeczytać o grze w tym poście: http://www.egosoft.com/x/xnews/201104_44_xr_news.html , jest tam wywiad z Bernd Lehahn.Linki do informacji na o X-Rebith, gdzie info z Egosoftu zostało przetłumaczone na polski:VGDbCD-ActionPolecałbym również ściągnięcie ze strony Egosoftu zawartej w Superboxie Encyklopedii: http://www.egosoft.com/download/superbox/bonus_pl.phpNiestety tylko po angielsku i niemiecku.Ale warto, dużo faktów, historii i tego co może być w XR.Tematy na form Egosoftu gdzie toczy się dyskusja o X Rebirth:EGOSOFT and Deep Silver announce X Rebirth - temat z zapowiedzą X Rebirth.X Rebirth Trailer Analysis and Speculation - temat gdzie klatka po klatce analizowany jest film z X Rebirth.X Rebirth screen shot analasis and speculation - temat gdzie analizowane są dostępne screeny z gry X Rebirth.Ktoś chce już preordera?Proszę bardzo: http://www.zavvi.com/games/platforms/pc ... 48547.html Informacja o wydaniu gry: http://www.egosoft.com/community/news_pl.phpTak, X-Rebirth zostanie wydane 15 listopada 2013.Na kanale YouTube Egosoftu można zobaczyć trzy nowe filmy:X Rebirth - First trailer videoX Rebirth ControlsX Rebirth - Scale and DetailNa stronie Steam podane zostały również wymagania sprzętowe: http://store.steampowered.com/app/2870/Minimum:OS: Windows 7 SP1 (64-bit), Vista SP2 (64-bit), XP SP3 (64-bit)Processor: Intel i-Series at 2GHz or AMD equivalentMemory: 4 GB RAMGraphics: NVidia GT400 series with 512MB RAM or better, ATI 4870HD with 512MB RAM or betterDirectX: Version 9.0cHard Drive: 6 GB available spaceSound Card: DirectX 9.0c Compatible Sound CardAdditional Notes: These specs are still being determinedRecommended:OS: Windows 7 SP1 (64-bit)Processor: Intel i5 (Quad) or i7 at 2.5GHz or AMD equivalentMemory: 8 GB RAMGraphics: NVidia GT500 series with 1GB RAM or better, ATI 5870HD with 1GB RAM or betterDirectX: Version 9.0cHard Drive: 10 GB available spaceSound Card: DirectX 9.0c Compatible Sound CardAdditional Notes: These specs are still being determined. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ciekawe czy to rzeczywiście będzie "nowa gra z uniwersum X", czy nieoficjalne X4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 CytatCiekawe czy to rzeczywiście będzie "nowa gra z uniwersum X", czy nieoficjalne X4 A to jakaś różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Jest. Z uniwersum to tak jak z Warhammer 40000. Są gry RTS z tego uniwersum i w drodze jest gra TPP z tego uniwersum.Myślę, że jeśli to nie będzie X4 to będziemy bezmyślnie tłuc wszystko co się rusza. Przepraszam za pesymizm ale nie oszukujmy się, takie rzeczy dzisiaj się sprzedają i to bardzo dobrze (patrz CoD od czwartej części i wcześniej właściwie to również).Dlatego mam nadzieję, że brak cyferki "4" w tytule to tylko niedopatrzenie Egosoftu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Mnie również interesuje czy będzie to uproszczona sieczka ala Freelancer, czy po prostu odświeżone X'y, z jeszcze bardziej rozbudowaną grafiką, ale dalej z budowaniem imperium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 A ja mam nadzieję że właśnie nie będzie to X4, zresztą TC też już luźno nawiązuje do historii z wcześniejszych gier serii, nie masz przecież w TC głównego wątku fabularnego jak jeszcze w X3 Reunion. Brak cyferki nie jest niedopatrzeniem Egosoftu, przecież już dawno zostało oficjalnie zapowiedziane że następna gra nie będzie kontynuacją serii.CytatMnie również interesuje czy będzie to uproszczona sieczka ala Freelancer, czy po prostu odświeżone X'y, z jeszcze bardziej rozbudowaną grafiką, ale dalej z budowaniem imperium.Raczej to drugie, przeczytaj opis na stronie Deep Silver, link w pierwszym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 CytatJest. Z uniwersum to tak jak z Warhammer 40000. Są gry RTS z tego uniwersum i w drodze jest gra TPP z tego uniwersum.Myślę, że jeśli to nie będzie X4 to będziemy bezmyślnie tłuc wszystko co się rusza. Przepraszam za pesymizm ale nie oszukujmy się, takie rzeczy dzisiaj się sprzedają i to bardzo dobrze (patrz CoD od czwartej części i wcześniej właściwie to również).Dlatego mam nadzieję, że brak cyferki "4" w tytule to tylko niedopatrzenie Egosoftu Zapomniałem przed "X4" dodać słowo "nieoficjalne" i ostatnie zdanie jest niepotrzebne. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.To od nowa. Mam nadzieję, że będzie to nieoficjalne X4. Jeśli nie dostaniemy czegoś takiego co było tworzone od X:BTF do X3:TC to możemy się spodziewać "Uproszczonej sieczki ala freelancer". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Na ostatnich napisach znany głos komputera pokładowego z X2 i następnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Betty już pewnie nie uświadczymy, w filmiku chodziło raczej o nawiązanie do obecnych X'ów Ciekawe jak będzie wyglądała sama rozgrywka i mechanika gry. Z tego skromnego tekstu można wywnioskować, że fabuła będzie miała dla niej trochę większe znaczenie, oby tylko sandboxowa warstwa na tym nie ucierpiała. Może doczekamy się wreszcie jakichś interakcji z planetami i interfejsu trochę bardziej przyjaznego użytkownikowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 CytatMoże doczekamy się wreszcie jakichś interakcji z planetami i interfejsu trochę bardziej przyjaznego użytkownikowi O tym właśnie piszą: nowy uproszczony i łatwiejszy interfejs, dla nowych gracz, a jednocześnie rozbudowany tak jak potrzebują tego starzy gracze.Polecam też przeczytać o grze w tym poście: http://www.egosoft.com/x/xnews/201104_44_xr_news.html , jest tam wywiad z Bernd Lehahn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 już mi pewnie tego stary komp nie pociągnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 CytatNa ostatnich napisach znany głos komputera pokładowego z X2 i następnych Co do głosu.Jak zagrałem w X3:R to mało z krzesła nie spadłem Komputer pokładowy się naćpał czegoś. Szczególnie słychać to, gdy wymawia "Nova" lub "Susanova". Mogli wrzucić głosy z poprzedniej części. To samo z Xenonami. Komputer w dwójce mówi "zinon" a w trójce "zenon". Ciężko będzie się przyzwyczaić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 A mi się wydaje że mówi to samo bo lenie z Egosoftu po prostu przeniosły 90% dźwięków z X2 (które to miało 90% z jedynki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 CytatA mi się wydaje że mówi to samo bo lenie z Egosoftu po prostu przeniosły 90% dźwięków z X2 (które to miało 90% z jedynki).A mnie się wydaje że wyciągasz zbyt pochopnie wnioski.To że w filmie pojawił się ten głos komputera nie znaczy że będzie on w grze, to po prostu sygnał dla starych graczy: "znacie? No to wiecie o co chodzi."Jeśli się pojawi (a pewnie tak, bo głos Betty to ikona serii X) to też nie wiadomo czy dźwięki będą wzięte "żywcem" z X2, czy remixowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Część dźwięków będzie pewno taka sama.(zmieniam temat na malowanie statków)Nie jestem pewien ale widziałem pojazd nie znany mi z budowy pomalowany na kolory "yellow taxi".Może będą związki taksówkarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 CytatCytatA mi się wydaje że mówi to samo bo lenie z Egosoftu po prostu przeniosły 90% dźwięków z X2 (które to miało 90% z jedynki).A mnie się wydaje że wyciągasz zbyt pochopnie wnioski.Mówiłem w kontekstcie zmian różnicy w wymowie "Zenon". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr111 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Czy to jest to sławetne TNBT? Czy Ego bedzie robiło 2 gry? To pierwsze miało być ogłoszone 28 kwietnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 X Rebirth to nazwa nowej gry, która do tej pory była ukryta pod kodową nazwą TNBT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Nie wiem czemu ale po przeczytaniu tytułu zapaliła mi się lampka "PREQUEL!!!" . Oby była wielowątkowośc, bo jak nie to będziemy musieli się wszyscy zaopatrzyć w Sandy Bridge )) (stabilne OC 4,8 Ghz na chłodzeniu powietrznym) Z tego co widać (a raczej słychać) na trailerze starożytni powracają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Cytat Z tego co widać (a raczej słychać) na trailerze starożytni powracają Bo szlag ich trafił jak zobaczyli co wyszło z TC.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Na forum angielskim Egosoftu ludzie snują przypuszczenia że w grze będą szlaki handlowe, które pozwolą odciążyć procesor komputera, który teraz jest sporo zajęty obsługą wszystkich statków handlarzy NPC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 multiplayer dawać, a nie... A co myślicie o trailerze i screenach? Moim zdaniem ciekawy ten ich nowy styl graficzny.No i sprawia wrażenie, że gra będzie wiele bardziej dynamiczna, niż wcześniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Co Ty wiesz o dynamiźmie w X'ach? Nie grałeś w X2. Tam na początek dostawałeś Odkrywcę i po kilku początkowych misjach Merkurego. I tyle, do reszty musiałeś dojść sam. A walka odkrywcą nawet ze statkiem pirackim (Chodzi mi o TS'a) zawsze kończyła się napisem "game over". W X3 można nawet pogromcą z niektórymi M3 da się wygrać.Ja również liczę na tryb multiplayer I oby gra działała na sprzęcie, który można kupić dzisiaj.Ta brama skokowa wygląda ślicznie, pewnie zamiast przelatywać przez bramy będę je tylko oglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 CytatA walka odkrywcą nawet ze statkiem pirackim (Chodzi mi o TS'a) zawsze kończyła się napisem "game over". W X3 można nawet pogromcą z niektórymi M3 da się wygrać.Chyba jestem specjalny bo kiedyś wybiłem cały klaster samotnym odkrywcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Nie wierzę Ciekawe jak ubiłeś M3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi