Gleavess Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Niedługo będę miał sprzęt, który udźwignie X3. Reunion już mam, zamierzam po prostu przejść wątek fabularny, a potem grać w X3:TC ale już nie tak aby "odhaczyć". A więc patrzę na oferty. A tu co? X3:TC w dwóch wersjach. Jedna tańsza i druga droższa. Którą wybrać? Czy się różnią, a jeśli tak to czym? (oczywiście nie pytam o wygląd pudełka ) Dam linki do obu:Tańsza i Droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Tak na oko, tańsza wersja to pierwsze wydanie z patchem 2.0, droższa to reedycja w Pomarańczowej Kolekcji (jeszcze dostępna w sklepach, widziałem w czwartek w Empiku w cenie 29.99), z patchem 2.5 (chyba, ale to bez znaczenia, bo i tak powinno się spatchować do najnowszej wersji 3.1). Tańsza wersja ma na bank papierową instrukcję, droższa chyba tylko instrukcje na płycie DVD w formacie PDF, ale mogę się mylić, może ktoś kto kupił Pomarańczową wersję się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macyek09 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Ja mam wersje z Kolekcji Klasyki w pudełku jest niezbyt długa czy szczegowa instrukcja ale jest na papierze, jet też PDF na płycie dość rozbudowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Aha, dzięki za pomoc 25zł to nie jest dużo, niestety na tej stronie na której podałem TC od dawna jest niedostępny. Ale jak dobrze pamiętam można również kupić na stronie Cenegi, więc to nie problem Znalazłem również takie coś. Pod nazwami gier pisze "extra", czyli jeśli kupię normalne TC wtedy nie będę miał tego "BALANCE OF POWER mission pack"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 CytatZnalazłem również takie coś. Pod nazwami gier pisze "extra", czyli jeśli kupię normalne TC wtedy nie będę miał tego "BALANCE OF POWER mission pack"? Jak kupisz normalne TC i zainstalujesz patch 3.0 albo jeszcze lepiej 3.1 to będziesz miał to samo.Ten Balance of Power mission pack to nic innego jak fabuła Balance of Power (Równowaga Sił) dostępna w patchu 3.0 a naprawiana patchem 3.1.Nie daj się nabrać marketingowcom, którzy sprzedadzą ci za 100 złotych to co możesz gdzie indziej dostać za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Tak myślałem, to co podają jako extra do X2 również jest dodawane przez patch (wysyłanie statystyk) i z tego co się orientuję Bala Gi też jest w gołym X3:R, albo dodawane z patchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manigx Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 X:Antologia to praktycznie odpowiednik X: Superbox od Egosoftu. Ciekawe czy X:BtF i X:Tension są przetłumaczone, czy tylko w wersji angielskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Praktycznie ta antologia to chyba to samo, bo X: Superpudełko by brzmiało po prostu śmiesznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Z tego co znalazłem to niemal to samo, można już nawet składać pre-ordery w sklepie gram.pl za 60 zł vs. 40 ojro jedyne czego nie ma wersji Polskiej to książeczki, ale ja i tak mam uczulenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Heh Na gram.pl nie można. Sam zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Panowie, a sklepów u was nie ma?Jak pisałem poprzednio widziałem dopiero co X3TC w Empiku, zapewne w Saturnie i MM też będzie. No chyba, że ktoś mieszka w mały mieście gdzie takich sklepów nie uświadczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 No nie wiem, w sklepie internetowym nie ma to pewnie i w normalnym sklepie nie ma... I tak będzie trzeba nowe słuchawki kupić to może się jeszcze porozglądam za TC.Kupno przez internet ma taką zaletę, że nie musisz wychodzić z domu A 15zł za przesyłkę to wcale nie jest dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 w TESCO dziś byłem i leżą dwie wersje X3:TC za 14,99 i 24,99 .... Reszta bez komentarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 CytatHeh Na gram.pl nie można. Sam zobaczFakt, pomyliłem sklepy, jest na gry online i jakimś muve, czy innym mule http://muve.pl/pc/strategiczne/x-antolo ... l-ang/1566http://sklep.gry-online.pl/kartaprodukt ... aign=sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Muve to sklep cenegi jak się nie mylę. Wpisz sobie http://cenega.pl/ i zobacz w prawy górny róg to zobaczysz o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 A na Steamie nie ma X3:TC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Gdzieś czytałem, że na wersji steamowej są problemy z modami i skryptami, więc niezbyt mi się uśmiecha.Poza tym ja wole mieć płytkę (ściąganie troszkę trwa...), a pudełko ładnie prezentuje się na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Albo, albo. Wszystkiego w świecie mieć nie można. Ja swoje TC kupiłem podczas weekendowego "spaceru" do galerii handlowej - Dominikańskiego we Wrocławiu. Było to wydanie "Kolekcja Klasyki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 CytatGdzieś czytałem, że na wersji steamowej są problemy z modami i skryptami, więc niezbyt mi się uśmiecha.Poza tym ja wole mieć płytkę (ściąganie troszkę trwa...), a pudełko ładnie prezentuje się na półce CytatAlbo, albo. Wszystkiego w świecie mieć nie można. Ależ można. Mam również wersję Steamową, grałem na niej w DiD. Ściągnięcie trwało krócej niż spacer do Galerii Handlowej A po skończeniu zabawy z DiD dodałem kilka skryptów i modów i wszystko było OK. Problem raczej w nieumiejętności instalacji modów niż w samej wersji Steamowej, bo jest to przecież to samo co TC instalowane z płyty. Jedyna różnica to to, ze instalując TC z płyty można wybrać katalog gdzie ma być zainstalowana gra, w wersji Steamowej gra instaluje się w katalogu Steam, więc najpierw trzeba odpowiednio zainstalować Steam (ja zainstalowałem na dysku D, bo tam mam dużo miejsca, na C to szkoda przestrzeni).Druga różnica, Steam automatycznie się instaluje, więc pobrał sam patcha 3.1. ten dodał pliki cat/dat o numerze 13, a większość modów instalowanych jako fake patch (np. XTC) dodaje własne pliki też jako numer 13. I w tym cały problem Więc strach ma wielkie oczy.CytatJa swoje TC kupiłem podczas weekendowego "spaceru" do galerii handlowej - Dominikańskiego we Wrocławiu. Lubię Dominikańską, pozdrów ją podczas następnego spaceru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gleavess Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Może i ściąganie trwa krócej niż spacer ale na pewno nie trwa krócej niż włożenie płytki do kompa Poza tym jest to również zależne od prędkości internetu (ściąganie oczywiście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi