Lizard Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Witam.Zastanawiam się, czy nie dało by rady zwiększyć limitu dla Avatara. Znalazłem fajny Avatar, który posiada 250 kb, a granica tego forum to 39 kb . Rozmiar jest ok bo ma 93x104.Największą zaletą jest to, że ten Avek się rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 i pewnie dlatego tyle waży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 A co? Legwan się znudził? Mam wrażenie, że gdyby wszyscy mieli tak duże avatary to by muliło na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Avatar powinien być małą grafiką doklejaną do postu która ma ułatwić rozpoznanie autora... i tyle.Podniosłem limit do 200kb... i tyle, chociaż i tak uważam że 1/5 mb na coś takiego to przegięcie. Większość avatarów ma mniej niż 10kb.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 CytatA co? Legwan się znudził? Mam wrażenie, że gdyby wszyscy mieli tak duże avatary to by muliło na forum.Generalnie wisi mi to że będę miał Avka legwana czy pilota, ja po prostu tylko się zapytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LITWINCZUK Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Problem nie leży w wielkości - pobierany jest wszak tylko raz. Dodatkowo, jeśli do apache dodasz znakowanie czasem, przeglądarka nawet po ponownym uruchomieniu nie ściąga grafiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 CytatDodatkowo, jeśli do apache dodasz znakowanie czasem, przeglądarka nawet po ponownym uruchomieniu nie ściąga grafiki.Nie mam dostępu do apach'a na którym działa XuDB, poza tym uważam że *jakieś* ograniczenia na takie rzeczy jak avatary i sygnatury powinny być.Tak naprawdę 99% ludzi mało interesuje co dokładnie masz w avatarze. Jeśli chcesz być "fajny" to pisz fajne posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 No popatrz. Ja przykładowo zawsze zwracam/przyglądam się avkom. Co do bycia "fajnym", to nie miałem tego na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi