Wilk Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Jako że jest to mój pierwszy post chciałem przede wszystkim przywitać się. Wiem że tego typu błędy aż się proszą o wykorzystanie w praktyce, więc proszę o zapoznanie się z nim tylko osoby o Silnej Woli SpoilerPo kilku dniach gry w X3 TC na modzie X-Tended zarobiłem około 25 mln. Pomyślałem że może warto by zainwestować w lepszy statek (latałem Smokiem). Przeglądając Encyklopedie trafiłem na Boroński statek o nazwie "Gupik". Jako iż byłem akurat w ich przestrzeni, poleciałem do sektora ze stocznią aby rozeznać się w cenach. Okazało się że statek ten kosztuje ~22 mln. Po zapisaniu gry kupiłem go chcąc zobaczyć co to takiego (był oznaczony jako m7). Okazało się że mogę produkować w nim droidy lub drony (wiecie o co chodzi ). Nie wiedząc co to takiego zleciłem produkcję 26 (tyle było max) i ku mojemu zdziwieniu zaczął on produkować Argońskie Mamuty. Nie można było nimi wylecieć (Gupik posiada hangar) więc pomyślałem że jest on bezużyteczny i zadokowałem ponownie do stoczni. Okazało się że ów Gupik razem ze swoimi 26 Mamutami na pokładzie mogę sprzedać za blisko 500 mln. I tu moje pytanie: Czy jest to błąd moda czy gry i czy występuje tylko u mnie no i oczywiście czy można coś z nim zrobić (tak, wiem że można się po prostu powstrzymać, ale sama świadomość że takie ułatwienie występuje psuje całą radość gry.)PozdrawiamWilk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Ale jazda Jesteś pierwszy z tym Newsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 ale jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 (tu znajdował by się tekst gdyby nie zabrakło mi słów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Niezly hardkor hehe, ale pisano o tym na forum thexuniverse w dziale technicznym, ze statki jak Guppy i Geochen sa nieukonczone (jak wiele innych) i nie jest polecane by gracze nabywali owe statki. Dopiero w kolejnych wersjach maja to naprawic, jednym slowem dalej czekamy na Xtc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi