Jump to content

Pomoc z pierwszą fabryką

Vertaril
 Share

Recommended Posts

Witam ponownie. Otóż postanowiłem zacząć działalność ekonomiczną dosłownie od zera. Tak więc mam już milion kredytów i nie wiem, czy trzymać, czy wydać na fabrykę. Mniejsza o to... zamierzam się ustatkować w sektorach argońskich. Chciałbym prosić o jakiś drobny schemat pierwszej, niezbyt drogiej fabryki, czyli jakie miejsce, ile transportowców, co mam z owymi statkami zrobić, jak to wszystko rozplanować. Trochę tego dużo, ale pomoże mi to w przyszłych sytuacjach, kiedy osiągać będę znacznie więcej niż jedna fabryka. Bardzo dziękuje za pomoc wszystkim, którzy mi ją okażą.

Ok, mam jeszcze jedno pytanie, a nie chce tworzyć nowego tematu. W FAQ nie widziałem. Jaki dokładnie handel wpływa na naszą reputację u danej rasy? Bo raz mi się zwiększa, raz nie, a ja nie mogę wychwycić właśnie tego czynnika lub czynników (jeśli kilka).

Ok, dzięki... a macie może jakieś dobre pomysły na pierwszą fabrykę? Tzn. w jakim sektorze i jaka? Chciałbym zawęzić pomysły do sektorów Paranidian (ta część gdzie jest Paranid Prime, Empires Edge itd.) i Argonów (Argon Prime, CSW itd.).Nie musi być tania, coś koło 2mln (sama stacja). Ja np. zauważyłem, że w Emperor Mines jest straszny kryzys z ogniwami. Jak dostarczę jedną serię, to przy drugiej oni już wyczerpią te ogniwa 😛 Może tam warto by ulokować elektrownie?