Konrad162 Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 Witam, dziś (a w zasadzie wczoraj wieczorem) pojawiło się następujące pytanie, czy w XTM jest jakaś opcja handlu automatycznego (np. handlarz sektorowy czy coś w tym rodzaju). A najważniejsze pytanie "Jakie trzeba spełnić warunki żeby pojawiła się opcja pozwalająca na jego odpalenie?"Mój statek ma tak wyposażoną ładownie:A tylko takie polecenia dostępne: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 Chyba o poleceniach handlowych mk3 zapomniałeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad162 Posted January 24, 2011 Author Share Posted January 24, 2011 CytatChyba o poleceniach handlowych mk3 zapomniałeś.na razie przemierzając świat ich nie znalazłem w dokach w których byłem, to i nie mogłem o nich zapomnieć. Inna sprawa że nie stać mnie na wydatek 0,5M kredytów jak wskazuje mapa scorpa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 muszą byc u teladich Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad162 Posted January 24, 2011 Author Share Posted January 24, 2011 Cytatmuszą byc u teladichno to git. bo teladi od początku do mnie strzelają.Ale widzę że Handlowe MK3 są też w Bean muszę się tam przelecieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 Jakby co, to ja ma 10 UT/ST i śmigają aż miło. No cóż, w XTC to wrogów jak na lekarstwo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kedudg Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 CytatJakby co, to ja ma 10 UT/ST i śmigają aż miło. No cóż, w XTC to wrogów jak na lekarstwo.Ups Yacek ja właśnie chwilę temu musiałem ratować swojego tradera przed atakiem krzaczkowych klastrów XXL XL S i M w sumie ze 50 chyba w tym 12 M6 Zwiadowców jednocześnie do tego samego sektora i rozpylali wszystko co im na drodze stanęło i takie inwazje są co chwila brak tylko niszczycieli a xenki zas latają w zestawie PX plus 3,4 LX nieraz dodatkowo P i m7ślicie że tak łatwo; nic podobnego w poprzednich modach taki zestaw brałem ciężkim smokiem bez problemu teraz zaś dziady sypią rakietami i jak ci się uda ustrzelić jednego lub dwa LX to ok (muszę dodać że ja nie używam rakiet tylko walka manewrowa) bo w następnym podejściu uda się zniszczyć teraz trochę ratuje sytuacje ładowarka osłon i pomaga w odskoku; i tu także brak mi Q; J i K choć nie wiem czego się jeszcze można spodziewać po odkryciu xenońskich sektorów bo jeszcze ich nie odkryła ekspansja choć poznałem 103 sektory (( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 U mnie gdy tylko pojawią się w sektorze klastry, handlowcy spokojnie czekają w najbliższej stacji, aż się uspokoi. "Mondre" chłopaki Jeden to nawet siedział i nic nie robił jak po sektorze latał Smok Shivan Larwa.Q i R widziałem, jak wziąłem misję eskorty jakiś traderów, z traderów nic nie zostało, misję miałem w plecy, ale za to zabawę z Q i R miałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kedudg Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 ciekawe ja zaś Małoletni Smok Shivan spotkałem w sektorze nieznanym 1716 i jak na smoczka oseska szybko latał na liczniku miał chyba ze 200km/h a na liście przedstawiono go jako M4 i z moim ciężkim smokiem wolałem go jeszcze omijać z daleka mam słabość do żyjątek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 A ja mam już na liczniku kilka takich "żyjątek" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kedudg Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 Widziałem cały bestjariusz pisany przez ciebie gratulacje, ja spotkałem jeszcze pokrzywę larwę i dorosłą u paranidów i skalnego chrząszcza chyba w terrańskim sektorze ale także dałem im spokój niech sobie rosną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 może ich nividium podokarmiaj? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 Cytatmoże ich nividium podokarmiaj? Nie karmić zwierząt - dyrekcja ZOO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 CytatCytatJakby co, to ja ma 10 UT/ST i śmigają aż miło. No cóż, w XTC to wrogów jak na lekarstwo.Ups Yacek ja właśnie chwilę temu musiałem ratować swojego tradera przed atakiem krzaczkowych klastrów XXL XL S i M w sumie ze 50 chyba w tym 12 M6 Zwiadowców jednocześnie do tego samego sektora i rozpylali wszystko co im na drodze stanęło i takie inwazje są co chwila brak tylko niszczycieli a xenki zas latają w zestawie PX plus 3,4 LX nieraz dodatkowo P i m7ślicie że tak łatwo; nic podobnego w poprzednich modach taki zestaw brałem ciężkim smokiem bez problemu teraz zaś dziady sypią rakietami i jak ci się uda ustrzelić jednego lub dwa LX to ok (muszę dodać że ja nie używam rakiet tylko walka manewrowa) bo w następnym podejściu uda się zniszczyć teraz trochę ratuje sytuacje ładowarka osłon i pomaga w odskoku; i tu także brak mi Q; J i K choć nie wiem czego się jeszcze można spodziewać po odkryciu xenońskich sektorów bo jeszcze ich nie odkryła ekspansja choć poznałem 103 sektory ((może trzeba sie bedzie zainteresowac tymi transportowcami 2GJ osłony a do własnych okrętow ciułac na osłony wojskowe Jakie zoo Yacek, ty te wszystkie pterodaktyle na swoja stronę przekabaciłeś czy jak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorkvild Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 Z Local traderem jest tak, iz odpowiada za to komenda Uni. Trader. Wystarczy sprecyzowac zmienna ilosc skokow i odpalic komende Uni. Trader. Podobny watek jakis czas temu pojawil sie na forum ES, to tez taka sama byla odpowiedz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradeus Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 CytatJakby co, to ja ma 10 UT/ST i śmigają aż miło. No cóż, w XTC to wrogów jak na lekarstwo.A mi jednego UT zestrzelono .Zaczyna się robić coraz ciekawiej .Kha'ak Dreadnought :Spoiler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 To nawet 500MJ nie wystarczają? A to na zdjęciu to co?krzaczorska fregata? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 CytatA to na zdjęciu to co?krzaczorska fregata? Przecież napisał:CytatKha'ak DreadnoughtTo jest Kha'acki M2+, czyli odpowiedź na Twoje pytanie na czacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 ja się pytałem o xenoński Ale dziwnie wygląda ten m2, to już nie krzaczor,ale drzewo dobra kończę offtopa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad162 Posted January 30, 2011 Author Share Posted January 30, 2011 głupie pytanie swoją drogą.... zakupiłem fabrykę do której potrzeba dostarczyć 3 surowce do produkcji. Nie ma jakiegoś uniwersalnego polecenia aby jeden transportowiec "obsłużył" te 3 surowce? tylko muszę do każdego z surowców przypisać jeden transportowiec za pomocą polecenia "kup za najlepszą cenę". Może jest coś takiego gdzieś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Extended Trade Software Commands pozwala jednemu TS-owi przypisanemu do fabryki zdefiniować dowolną ilość towarów, które ma kupować i/lub sprzedawać. Zakupy będzie realizował zgodnie z kolejnością listy towarów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LITWINCZUK Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Używam tego, i spisuje się wyśmienicie, jeśli chodzi o część logistyczną.Problemem jest natomiast atak na taki statek - one nigdy nie uciekają do innych sektorów w przypadku ataku (jak ma to miejsce w przypadku handlarzy ST/UT czy też "Commercial Agent"-a).Statki kierowane przez CA spisują się z***e - wypuszczają drony, kilka rakiet i uciekają do innego sektora. Zawsze też trzymają potrzebną ilość paliwa na taki skok. Problemem jest natomiast to, iż czego bym nie ustawiał, to one czekają z akcją niewiadomo na co.....Co tam powinno być ustawione (Trade duties) - Trader / Shoopkeeper / Salesman, by statek zaopatrywał kopalnię w ogniwa i jednocześnie sprzedawał wydobyty surowiec? (i jak te procenty ustawić)Proszę uważać na słowa - regulamin. Yacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Strata Statku z pilotem CA to spora strata (wyszkolenie pilota) strata statku z ETSC to tylko strata statku. A kolejny statek rozpocznie działanie natychmiast, bez potrzeby szkolenia.CytatCo tam powinno być ustawione (Trade duties) - Trader / Shoopkeeper / Salesman, by statek zaopatrywał kopalnię w ogniwa i jednocześnie sprzedawał wydobyty surowiec? (i jak te procenty ustawić)To pytanie, to odnośnie jakiego skryptu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LITWINCZUK Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 CytatTo pytanie, to odnośnie jakiego skryptu?Tego, który daje CA.Chodzi mi o znaczenie Przełącznika Trader / Shoopkeeper / Salesmani co dokładnie oznaczają wskazane pozycje (może inaczej - jak oznaczany jest towar typu ogniwa, a jak wydobywana ruda?). One są dostępne w każdym ustawieniu w/w przełącznika.W kopalni są dwie pozycje: ruda (produkt) oraz ogniwa (surowiec).A na obrazku są trzy. Jest "intermediate" czyli półprodukt. Ma jakieś znaczenie w przypadku kopalni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts