LITWINCZUK Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Miałem dziś ciekawą zagadkę, przedstawiam ją i Wam...Wynająłem jednego z transportowców, by postawić kopalnię.Kazałem mu lecieć do stoczni - wiadomo, tempo żółwia... Nim doleciał, zeskanowałem wszystkie asteroidy w dwóch pobliskich sektorach.Zakupiłem kopalnię, załadowałem na niego. Kazałem mu lecieć do sektora Locris, WSKAZUJĄC jako cel swoją, istniejącą już w tym sektorze kopalnię (może przez to ta sytuacja?).Poleciał - wiadomo, tempo żółwia....Pogoniłem do innego sektora, inna rasa, złapałem następny transportowiec, obok stocznia, więc od razu zapakowałem mu kopalnię i kazałem lecieć do innego sektora (nie pamiętam czy wskazałem swą kopalnię w tym sektorze). Przypomniało mi się po chiwli, iż chyba niedawno zamawiałem przecież gdzie indziej transportowiec do Locris. Wrzuciłem listę statków - nie ma... Spojrzałem na mapę gdzie i ta kopalnia, nie ma go... Pogoniłem tam osobiście by to sprawdzić - wyparował...Skierowałem się tam, gdzie wysłałem ten drugi transportowiec. Po drodze zgarnąłem inny transportowiec w jednej ze stoczni, załadowałem mu kopalnię i ponownie wskazałem swoją kopalnię w sektorze Locris a ja pognałem skończyć budowę tamtej. Doleciałem na miejsce, kazałem postawić gdzie mi pasowało i na tym skończyły się moje interesy.Sprawdzam mapkę za tym trzecim transportowcem - nie widać... Wiadomo - tempo zółwia... Sprawdzam na liście statków, nie ma! Szukam numeru do urzędu skarbrobowego w encyklopedii gry - też nie ma! Coś dziwnego. Zawsze był?Zarzuciłem książkę z wiadomościami... A tu niespodzianka... Spójrzcie sami...You hired ship Boron Supply Orca was destroyed in sector Aspiring Hope by Royal Boron Shipyard.Z tego co kojarzę, oba te statki ładowałem w tej samej lokacji (Royal Boron Shipyard w Aspiring Hope).Przed chwilą zakupiłem i załadowałem trzeci. Obserwowałem go nawet jak odlatuje ze stoczni. Dziwne... Tamym się nie przyglądałem.Dla ciekawskich: - Feralna stacja - potencjalna ścieżka przelotuCzy pad dwóch transportowców może mieć coś wspólnego z uzywaniem w tym samym czasie innego tranportowca?Ciekawym jest to, że ja przecież tego nie robiłem jednocześnie - przelot do innej stoczni zaczepienie kogoś, zadokowanie trochę trwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LITWINCZUK Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Nie mogę edytować, więc piszę kolejny post:Kolejne doświadczenie...Tamta orka poleciała na miejsce przeznaczenia. Poleciałem do Sirius Prime, zawołałem tragarza, zadokował do stoczni, zakupiłem 2 kopalnie lodu i wysłałem do sektora Tortuga. Sam poleciałem do Locris postawić w końcu tą fabrykę. Po jumpie do bramu prowadzącej do Locris, wywaliło mnie z gry.Jutro to spradzę jeszcze raz. Jest w tym chyba jakiś związek:- wskazywanie tragarzom swojej kopalni jako miejsca przeznaczenia w danym sektorze- wynajmowanie w tym samym czasie więcej jak jednego tragarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 patrz jakie cwaniaki,ty kupujesz fabrykę a oni z nią uciekają Czyli najlepiej miec własnego TL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Komunikat o zniszczeniu statku przez stację wskazuje na to, że po prostu się na nią wpakował podczas startu/lądowania/wymijania. Po przykrych doświadczeniach zawsze jestem w sektorze obok gdy któryś z moich dużych transportowców wykonuje jakiekolwiek operacje związane ze stacją albo bramą skokową. Przy stawianiu fabryki wskakuję do sektora dopiero gdy transportowiec znajduje się w bezpiecznej odległości od bramy.Tak więc jeśli byłeś w sektorze gdy te TLe startowały to niestety padłeś ofiarą głównej bolączki X'ów- głupoty pilotów AI Natomiast jeśli miało to miejsce OOS to znaczy, że to jakiś bug i wypadałoby zgłosić twórcom moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LITWINCZUK Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Wczytałem save z wczoraj i jakoś poszło dalej...Ale gdy obserwowałem Orkę, to ona mało tyłkiem nie zryła kawałka doków... Choć jak sobie teraz przypominam, to dopiero po kilku minutach wylotu z sektora "coś tam zabuczało", ale nie skojarzyłem wtedy tego...Tu wiadać jak orka robi przewrót na plecy - nos idzie w lewo i wygląda to jakby miała zahaczyć o stocznię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 właśnie,ja sam kiedyś jak sie śpieszyłem przywaliłem(przy oddokowaniu) tym tyłkiem orki( w TC) w dok. Szkoda że w Xach nie ma porządnych zniszczeń,tak by się fajnie przecięta na pół stacja rozpadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Kupując największą krowę we wszechświecie dziwicie się, że przez wrota nie przejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LITWINCZUK Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Ale tu nie chodzi o wrota, ten statek rozbija się przy starcie ze stoczni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 CytatAle tu nie chodzi o wrota, ten statek rozbija się przy starcie ze stoczni...Oczywiście. Mnie takie coś spotkało właśnie z Orka w poprzedniej grze z modem Cadiusa i skryptami. Orka ma już tak że zawadza rufą, przy oddokowywaniu od stoczni i doków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi