Yacek Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 W tym temacie na forum Xtended, znajdują się statystyki statków XTC: http://www.thexuniverse.com/threads/208 ... -XTC-v-1.1Te same statystyki dostępne są również na forum Egosoftu w temacie: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=294795Statystyki dostępne są w w dwóch formatach:XTC-Shipsstats_v1.1.xlsXTC-Shipsstats_v1.1.ods Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nameless one Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Dzisiaj przeglądałem możliwości produkcyjne stoczni Paranidan i prawie ścięło mnie z nóg. Hyperion stał się transportowcem pasażerskim. To chyba jakiś błąd, albo będzie misja fabuły z tym statkiem, bo jak na prom to trochę za mocno uzbrojony chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Nie, to nie błąd. W XTC Hyperion stał się TP. Pisaliśmy już o tym na forum. Inne rasy też mają takie TP, część z tych statków ma nowe modele, część nadal model Hyperiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 mam pytanie szukam statku do którego mógłbym zadokować statki takich klas jak chociażby M6 nie mówiąc już o M1 czy M2. Czyli coś takiego jak aran. Gdzie ewentualnie można takie coś kupić i jak to się zwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Aran podobno (wg Tships) jest w grze. Gdzie go kupić, nie wiem.Gdzie zadokować M6 i M7 to możesz sprawdzić w pliku ze statystykami statków. Czy M1 i M2 można gdzieś dokować? Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 no i znalazłem odpowiedź gdzie jest Aran....http://www.thexuniverse.com/threads/211 ... light=aranCóż aran jest w gonerskiej stoczni... a gdzie jest gonerska stocznia, a i tu się pojawia problem bo nie ma jej w grze. Chyba nie pozostaje nic innego jak przerobić skrypt Gonner Shipyard aby stocznia była dostępna wraz ze statkiem. Bo jednak bądź co bądź to Aran jest b. przydatnym statkiem w grze w przeciwieństwie np. do mobilnych fabryk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deedol Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Jak nie ma jak jest, poszukaj a znajdziesz a jak nie znajdziesz to pogrzeb w forum pisalismy i o Stoczni Gonerów i o Stoczni Otas, Pozdrawiam DeeA jakby sie wam nie chciało szukac to Stocznia Gonerów jest wSpoilerCharred Remains Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Cytat...ale wiesz że to jest dział o modzie XTC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deedol Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 no niestety wiem, gram obecnie tylko w tę wersje, mam stocznie OTAS w Sirius III i stocznie Gonerów w Charred Remains SpoilerUploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 a nie dodał Ci tego jakiś skrypt? bo jeśli nawet na forum XTC mówią że jej nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deedol Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 hmmm... no własnie nie wiem , jedyny skrypt jaki obecnie używam to Salvage Command Suite V3.38 który mimo iż miał nie dzilac sprawnie u mnie smiga az miło zresztą , ja mam w ogóle jakąś super wersje XTC, nigdy nie miałem problemu z wyskakiwaniem pilotów, kilka razy mnie co prawda wywaliło z gry ale na początku i przy poprzedniej instalce , teraz smiga bardzo dobrze:), gra chodzi mi lepiej niż zwykła TC ale to zrzucam na bark skryptów które używam w TC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 No to polecam:Kup/zdobądź Custodiana, zobacz ile statków może do niego zadokować (1) i spróbuj zadokować.Kup/zdobądź Tepukei, zobacz ile statków może do niego zadokować (2) i spróbuj zadokować.Zobacz na nowe TP+, ile z nich ma nowe modele. Ja kupiłem już Phantoma, Ocelota i Mani. Wszystkie maja model Hyperiona. Aż boję się kupić Hyperiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 jak mogę sprzedać statki typu Faunus? chodzi o statki produkujące. Bo to nie ma opcji dokowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 ja się tak naciąłem ,próbowałem raz na TLa wynając jednego Wynając sie dał,zadokowac już nie chciał <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 hmm a już wiem ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Cytatjak mogę sprzedać statki typu Faunus? chodzi o statki produkujące. Bo to nie ma opcji dokowania.Spróbuj do innej stoczni. Duże statki (od M7) dokują tylko do jednego rodzaju stoczni, tych gdzie są do kupienia fabryki i wielkie statki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Cytat....niestety statki typu Faunus czyli wszystkie mobilne fabryki nie mają polecenia zadokuj w poleceniach nawigacyjnych. Trzeba dokować ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 jest jeszcze jeden sposób a mianowicie dajesz takiemu statki podążaj za... np. jakimś M3 i wtedy tym M3 dokujesz. A mobilna stocznia posłusznie za nim leci i też dokuje. Jak już za dokuje to dajesz zatrzymaj polecenie i już. Takie coś najlepiej wykonywać będąc samemu po za sektorem. Tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Cytatniestety statki typu Faunus czyli wszystkie mobilne fabryki nie mają polecenia zadokuj w poleceniach nawigacyjnych. Trzeba dokować ręcznie.No, sorry, takich statków jeszcze nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Cytat...mnie taki szmelc nie potrzebny. Akurat zdobyłem go ze złomowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Cytatniestety statki typu Faunus czyli wszystkie mobilne fabryki nie mają polecenia zadokuj w poleceniach nawigacyjnych. Trzeba dokować ręcznie.No tego to nie próbowałem. Wreszcie sprzedam to bydle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 nie macie zamiaru wykorzystywac tych statków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 No wykorzystam do ostatniej żyletki Osobiście wolę zwykłe fabryczki niż takie cóś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 przerobie je na metalowe wykałaczki. Jedyne co to ciekawa jest ta ruchoma elektrownia. chociaż i tak żeby ona się zwróciła musiałaby wyprodukować około 2,5 miliona ogniw. A biznes który nie może zarobić na siebie to nie biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 też się zastanawiałem nad tą elektrownią (dariusem konkretnie, ale jeszcze chyba amaranth może produkowac ogniwa?), może kiedyś jak postanowię walnąc wielką flotę to może bedzie to taki zaopatrywacz ogniw?Tylko bym sie musiał rozeznac ile to produkuje tych ogniw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi