nameless one Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 No dobra, XTC ma problemy z Win7? X3 TC chodzi normalnie, ale XTC po instalacji wyświetla numer wersji 1.4 w menu głównym. Zmianie uległy dopiero plansze ładowania samej gry, a nie menu głównego i w tymże menu mam starą tapetę, każdy profil startowy rozpoczyna się w Kingsdom End. Dodatkowo jeśli mam w profilu, np 2 statki to ten drugi jest niszczony. Gra szybko się wiesza.Nie mam innego pomysłu dlaczego poza systemem XTC mi nie działa, wszystko robiłem zgodnie z instrukcją Yacek'a. Jest sposób na instalację XTC pod Win7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Mam Win7 - instalacja bez problemów.Czy instalowałeś XTC na czysty Terran Conflict v3.0? Jakieś błędy przy instalacji? I napisz skąd ściągałeś - ja i wesję 1.0 i 1.1 ściągałem z torrenta i wszystko bez problemów. Sporo osób które ściągały z ModDB miały kłopot przy instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nameless one Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Wersję 1.1 z ModDB. Instalowałem 2 razy według instrukcji Yacka, czyli na czysty X3 TC spaczowany patchem 2.0->3.0. Nie instalowałem jeszcze żadnych dodatkowych skryptów, tylko X3, patcha, XTC i spolszczenie. Są pliki 13,14 i 15 .dat. Żadnych błędów przy instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Pewnie ta wersja z ModDB znowu jest problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Może zamiast Terran Conflict zainstalowałeś Reunion? A na poważnie ściągnij z innego źródła...EDIT win7 32 czy 64 bity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nameless one Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Win7 64 bity. A co do Reunion to zagubił się z czasem Spróbuję przez noc ściągnąć XTC z torrenta i się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Mam te samą konfigurację Windowsa. XTC instalowane na czystą TC. Pobierane z Torrenta. Działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 heh,że też dalej nie naprawili tej wersji z modDb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macyek09 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Witam i pozdrawiam wszystkich pilotów jestem tutaj nowy chociaż z sagą X jestem związany od czasów Reunion. Miałem ten sam problem co wyżej wymioniony u mnie chodziło o to że gra była w wersji 2.5 po zainstalowaniu patha 2.0 do 3.0 problem ustąpił częsciowo , bo teraz gra wlancza sie normalnie jest wyświetlany scren z logo XTC menu tez jest z XTC nic sie już niezawiesza i nie niszczy drugiego statku. Problem mam teraz taki że gdy biore opcje startową ''własna gra'' zaczynam w Xenon sector 103 , w którym są dwie bramy i obie prowadzą do tego sektora... gdy przez którąś przelece to spowrotem wracam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Ale Nameless napisał że spatchował.Co do własnej gry ,to nie ma sensu zaczynac na tej opcji, wybierz sobie któryś z "normalnych" profili startowych. http://xudb.pl/topic/1627-profile-startowe-xtc/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macyek09 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Może brakuje pliku dat w katalogu z grą musi być ''ciąg'' plików DAT od 1 do 15. Jak mówiłe miałem dokłednie ten sam problem czysta instalka TC v2.5 plus path 2.0 do 3.0 i problem ustąpił a moze kolega sciągnąl patha 2.7 do 3.0 wtedy też nie bendzie działało wiem bo próbowałem. Mam jeszcze takie pytanie dlaczego niemoge zainstalowac handlowych polecen np do hermesa i innych systemów? dodam ze reputacja pozwala na zakup tylko ze sie nie da zainstalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 ja instaluje zawsze tak:1.4-2.0-2.1-2.5-2.7-3.0I wszystko mi gra jak trzeba.Więc błąd wskazuje na zwaloną instalkę X3:TC lub instalkę XTC.Wniosek:Odinstalować X3, skasować cały katalog gry jaki został. Wgrać X3TC, wgrać wszystkie patche, wgrać XTC i spolszczenie do tego. I to musi zagrać.Jeden pies czy to XP, 7 i czy 64 bity.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nameless one Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Problem rozwiązałem przy okazji próby gry na czystym X3 TC i próbie konfiguracji skryptu NPC Bailing Addon. Przy każdej próbie instalacji skryptu skrypt nie działał poprawnie.Moim błędem, było patchowanie gry w wersji kupionej w Polsce, czyli 2.0, patchem 2.0->3.0. Pomogło dopiero zastosowanie patcha 1.0.1->3.0.Problem był więc spowodowany zastosowaniem właściwego w/g Egosoftu patcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Ja patchowałem 2.0 - 3.0 i działa - także to raczej nie to aaa wiem - w Polsce TC wyszło w wersji 1.4 - także brakowało ci patcha 1,4-2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Może ma grę w wersji 2.5 odrazu, ja takie cuś kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nameless one Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 CytatJa patchowałem 2.0 - 3.0 i działa - także to raczej nie to Możliwe. Wersję sprawdzałem przez instalatora skryptów i podawał mi 2.0 Aldrin. Niestety bez patcha na Win7 się nie uruchamiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 nameless one - Ale rozumiem że już wszystko działa?Macyek - rozumiem że zainstalowałeś wersją 1.1? - ściągnij fix podany przez Yacka z tematu: http://xudb.pl/topic/1666-xtc-w-wersji-1-1-ju-dost-pny/page__st__10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macyek09 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 OK dzięki sciągne i zobacze czy działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macyek09 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 No i pojawił się kolejny problem tym razem gra wywala się do pulpitu gdy tylko z kimś walczę obojętnie w jakim sektorze, jeżeli do nikogo nie strzelam to działa bez problemu. Zmieniłem sterowniki karty graficznej muzycznej i nic , problem nie występuje na czystej grze. Zrobiłem już 6 instalke tego ustrojstwa i jak było tak jest wszystko wyglada tak TCv2.5 + path 2.0-3.0 i 2.7-30 następnie XTCv1.1 + spolszczenie no i ten pliczek 0048.PCK do katalogu MOV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 eee nie za dużo tych patchy? po co dwa razy patchowac do 3.0? Poza tym zainstaluj tego fixa co podawał Yacek w topiku o wersji 1.1 (przeczytaj dokładnie jak go uruchomić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macyek09 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Z tym fiksem to juz wczoraj sprawe załatwiłem. Pathy dwa tak na wszelki wypadek ale to i tak bez znaczenia bo jak niema tego 2.7-3.0 to dalej wywala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Ale macie problemy z tym patchowaniem. Ja odrazu po zainstalowaniu gry wrzucam patch 1.0.1 - 3.0 i gram a nie "krokami" jak to genialnie ktoś wymyślił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi