Yacek Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Pisałem już na forum, że po pewnym czasie, po odkryciu kilkunastu sektorów, ekspansja wszechświata zatrzymała się.Chyba już wiem dlaczego. Ekspansja zależna jest od ilości sektorów, które poznaliśmy. Czyli jeśli różnica między odkrytymi przez rasy sektorami, a sektorami, które zna gracz (był w nich osobiście), jest zbyt duża, ekspansja zostaje zastopowana. Odwiedziłem wszystkie nowe sektory, oprócz sektorów terran i Paranidian. Ze względu na zbyt niską reputację u nich, a ponieważ przez dłuższy czas byłem zajęty czym innym, nie zależało mi na podniesieniu reputacji, tak aby móc zwiedzać sektory tych dwóch ras. Teraz podniosłem sobie reputację u Terran i zwiedzam ich sektory, równocześnie ruszyła Ekspansja Wszechświata, pojawiły się, po dłuższym czasie, nowe sektory na mapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 A ja mam problem - u mnie ekspansja się zatrzymała - mam odkryte wszystkie sektory (85) i od dłuuugiego czasu nic nowego się nie pojawia.... Może ma to coś wspólnego z wersją 1.1 bo od czasu jego instalacji nie pojawiła się żadna informacja o nowych sektorach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Sprawdź z mapą Scorpa. Nic ponadto, co ona pokaże nie będzie dostępne w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Sprawdziłem - stąd wiem że znam wszystkie odkryte sektory. Ale jest jeszcze baaardzo dużo nieodkrytych... i coś się odkryć nie chcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 kolejny bug w XTC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Prośba - możecie napisać ile macie odkrytych sektorów i czas gry?Ja mam 82 sektory i czas: 2-18:44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deedol Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Czas gry 4 20, odkryte sektory 82 plus 8 nowych odblokowanych bram ale tam jeszcze nie zagladałem bo czyszcze sektory pomalutku robiąc sobie wysoką reputacje u każdej z ras, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 CytatA ja mam problem - u mnie ekspansja się zatrzymała - mam odkryte wszystkie sektory (85) i od dłuuugiego czasu nic nowego się nie pojawia.... Może ma to coś wspólnego z wersją 1.1 bo od czasu jego instalacji nie pojawiła się żadna informacja o nowych sektorach...A byłeś we wszystkich sektorach osobiście? Pod uwagę brana jest nie ilość odkrytych sektorów, tylko ilość odwiedzonych przez gracza sektorów.Możesz też w konfiguracji zmniejszyć procent Ekspansji Wszechświata na np. 10%, wtedy nowe będą szybciej się pojawiały. Pod warunkiem że zdążysz je zwiedzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Czy wszystkie to nie pamiętam - ale na pewno conajmniej ze 75 odwiedziłem sam. Ostatnio ustawiłem na 25% - może się ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 12 godzin gry i ani 1 nowego sektora,te co były na początku wszystkie odkryłem.Hm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Cytat12 godzin gry i ani 1 nowego sektora,te co były na początku wszystkie odkryłem.Hm...Odkryłeś, czy odwiedziłeś osobiście? Bo to zasadnicza różnica. Skrypt Ekspansji bierze pod uwagę ilość "odwiedzonych sektorów".Satelity stawiasz w odwiedzonych sektorach? Bo ja tak, w każdym.Zmieniłeś procent Ekspansji Wszechświata w konfiguracji? Zmień na niższy procent (np. 50%), zapisz grę, wyjdź z gry i uruchom ponownie z ostatniego zapisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Mówiąc odkryłem miałem na myśli,że odwiedziłem wszystkie dostępne,scorpem sprawdziłem i już nic więcej nie ma..A te satelity, to ja mam stawiac w każdym sektorze odwiedzonym? hm, u aldrinów,argońców i ziemniaków to nie postoją długo... I czy te sektory z czasem sie pojawiają czy może musze trafic na tą informacje w GNSie? Pavlo, a u ciebie pojawiły się nowe sektory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Ostatnio mało grałem - nic nowego. Ekspansje ustawiłem na 25%Gdzieś na forum Xuniverse koleś pisał że grał ponad 4 dni i też miał około 80+ sektorów - i ktoś odpisał że to normalne - także pewnie po prostu trza grac i czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Mapa Scorpa pokazuje dokładnie tyle sektorów ile w ogóle jest w grze. Po "odkryciu" sektora zostaje on przyznany jakiejś rasie i na mapie scorpa robi się kolorowy. Nic więcej na mapie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Informuje uprzejmie że właśnie pojawiły mi się 3 nowe sektory Także wszystko jest ok - trza grac i czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 ale ile się mam gnieździc w tych sektorach startowych Zwiększe ten wskaźnik ekspansji chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Cytatale ile się mam gnieździc w tych sektorach startowych Zwiększe ten wskaźnik ekspansji chyba.Chyba zmniejszysz, bo zwiększenie procentu powyżej 100% wydłuży tylko czas pomiędzy kolejnymi odkryciami sektorów.Ja miałem na liczniku ponad 5 dni czasu gry i odkrytych 2-3 razy tyle sektorów co na początku gry.Odkrycie nowego sektora można sprawdzić na mapie Scorpa, jeśli pamiętamy ile mieliśmy poprzednio sektorów. Można sprawdzić w GNS, czy nie ma nowego infa o poszerzeniu terytorium przez jakąś rasę, można też sprawdzić w naszym dzienniku, każdy nowy sektor to nowy wpis do naszego dziennika. Ale oczywiście najpierw jakiś musi zostać odkryty. Czyli najpierw zadziała skrypt Ekspansji, potem informacje w GNS i dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 zmniejsze,zmniejsze,źle napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Na mapie Scorpa wystarczy „odptaszkować” pokazywanie wszystkich sektorów. Sektory „kolorowe”, które nam zniknęły w czasie tej operacji są to nowe sektory, w których jeszcze nie byliśmy… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Sprawdziłem mapę scorpa teraz,patrze i o kurde, aż jeden nowy sektor Do grona sektorów doszedł u mnie teladiański Eternal Insurance Ale i tak zmniejsze wskaźnik ekspansji,cza się do jakichś piratów dokopac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LITWINCZUK Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zacząłem ponownie grać w X3...W jednym z sektorów mam coś takiego:Bramy w sektorze prowadzą do niego samego.Nawet załadowałem to w mapie Scoorpa (wyłączyłem pokazywanie nieznanych mi sektorów):Czy po jakimś czasie się te połączenia uaktywnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 CytatCzy po jakimś czasie się te połączenia uaktywnią?Przeglądnij temat, było kilka razy pisane, co odpowiada za szybkość ekspansji wszechświata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LITWINCZUK Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Moje pytanie wzięło się stąd, że na mapie Scoorpa jest jakaś dziwna sytuacja:To jeszcze jedno pytanie - w sektorze są trzy bramy, a na mapie scoorpa jakby cztery połączenia.Jak to w rzeczywistości jest?Co oznaczają te łączniki pomiędzy sektorami?CytatTo jest jakiś babol w grze. Połączenie między sektorami Serius Prime, a Necessary Tribute nie istnieje w grze. Albo bramy nie zostały do końca dobrze połączone, albo są jeszcze nie aktywne. Choć jeśli dobrze pamiętam, to szukałem w sektorze Necessary Tribute bramy na podawanych przez mapę Scorpa współrzędnych i nic nie znalazłem. Więc znów twórcy moda coś źle zdefiniowali, albo nie do końca zdefiniowali (zdefiniowali połączenie, a nie dodali bram lub na odwrót).Yacek już mi to wyjaśnił, więc zamieszczam info dla innych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 W Necessary Tribute u mnie jest brama do Sirius,ale wywala z powrotem,hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 CytatW Necessary Tribute u mnie jest brama do Sirius,ale wywala z powrotem,hehe.No to u mnie było tak samo, tylko teraz nie pamiętałem, czy była brama, ale nie aktywna, czy też jej nie było. Sorki za wprowadzenie w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi