Melkor Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Hej, kolejny raz chciałbym prosić Was o pomoc przy wyborze tym razem słuchawek z mikrofonem lub słuchawek + mikrofon osobno. Zastanawiam się pomiędzy Creatiwe aurvana live a Creative Digital Wireless Gaming Headset HS-1200. Te pierwsze są chyba lepsze jeśli chodzi o jakość dźwięku ale nie mają mikrofonu na którym mi zależy a osobno nie wiem jaki wybrać (czy doczepiany do ubrania będzie lepszy czy może jakiś na biurko). Mikrofon służyłby mi do porozumiewania się z graczami online. Gaming Headset HS-1200 są bezprzewodowe i mają ten mikrofon ale z kolei są podłączane przez USB więc ciekaw też jestem czy posiadając poleconą zresztą przez Was kartę Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer będę mógł wykorzystać w pełni możliwości obu urządzeń. Może polecicie mi jakieś inne rozwiązanie? Liczę na Waszą pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Jeśli do rozmów w grze to rozejrzyj się za słuchawkami z mikrofonem na pałączku. Sam kupiłem słuchawki natec za 35 zł i są ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Jeśli chodzi o słuchawki to polecam Sennheiser HD555 tyle tylko, że bez mikrofonu. Dzwięk świetny + bardzo wygodne (tylko cena spora :/ ). Mikrofon natomiast mam jakiegoś tracera z 4,99 zł z allegro i o dziwo wszystko pięknie słychać . Tutaj masz test dość dużej liczby słuchawek: http://pclab.pl/art39650.htmlhttp://pclab.pl/art41385.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S11 Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Ja mogę polecić coś co wypróbowałem i używam obecnie do gier online: SB Tactic 3D Alpha. http://www.twenga.pl/cena-Sound-Blaster ... e-649616-0 Nie są przereklamowane, dźwięk jest czysty i przejrzysty, po instalacji sterowników wszystko działa jak należy. Posiadają przejściówkę bodaj z taką mini kartą muzyczną, którą wpina się przez port USB i do tego słuchawki ale moim zdaniem to kiepskie rozwiązanie i lepiej sprawdza się podłączenie słuchawek do końcówki regulatora głośności zestawu głośnikowego 5.1. Mam taki Creative'a, więc słuchawki tej samej firmy świetnie współgrają w zestawie . Cena ok. 140-150 zł. Swoje kupiłem w Media Markt i raczej nie byłem idiotą, bo wcześniej robiłem wywiad w necie i były tam w podobnej cenie (co nieczęste jeśli chodzi o zakupy sprzętu w MM). Słuchawki mają fajny patent jakim jest mikrofon dobrze umocowany do korpusu za pomocą wtyczki typu jack. Jak się nie chce żeby dyndał pod brodą, to odłączamy i do pudełka. Słuchawki są estetycznie wykonane, mają bojowe napisy na obudowie i są bardzo ergonomicznie zaprojektowane, żadnych zbędnych elementów, wystających części itp. Kabel w zupełności wystarcza jeśli chodzi o długość (choć nie da się bez przedłużacza oglądać TV na kanapie), co znaczące - jest zupełnie płaski (ok. 5 mm szerokości, 1 mm grubości), więc się nie skręca jak te o przekroju okrągłym. Co bardzo ważne - słuchawki świetnie wygłuszają odgłosy zewnętrzne i pozwalają giercować w nich dość głośno nawet jak obok w łóżku śpi druga połowa . Wcześniej używałem całousznych słuchawek Pioneer, takich głównie z przeznaczeniem do muzyki (takie samo maja chyba słuchawki Sennheisera, bo można je kupić na stoisku z RTV, a Creative'y na stoisku komputerowym) i też było ok, ale zepsuły się już gąbki nauszne i trzeba było kupić nowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts