Jump to content

Przejmowanie statków

michp
 Share

Recommended Posts

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Zdecyduj się o co Ci chodzi konkretnie. W tytule piszesz o przejmowaniu, w poście o opuszczaniu statków, a to dwie różne sprawy.

Jeśli masz problem ze statkami w momencie opuszczania ich przez pilota, to zanim przeinstalujesz grę, zobacz do Menu Konfiguracji na dwa ustawienia (w opcji Custom/sekcja Bailling):

Pierwsza to procentowa wartość kadłuba, przy jakiej pilot decyduje się opuścić statek. Ustaw sobie na np. 80% (wpisujemy 8000) i zobacz co będzie.

Druga to przedział czasu, po jakim statki opuszczone są usuwane z gry, Może ustawiłeś zbyt krótki czas. O ile oczywiście grzebałeś w konfiguracji?

Jeśli natomiast masz problem przy przejmowaniu opuszczonych statków przy pomocy SCS (Czyli Wirusa Włamań Systemowych, a nie skryptu SCS), to jest to znany problem w XTC. Twórcy udoskonalili standardowego SCS-a, zawirowując go tak, że statki wybuchają po jego użyciu. Bez problemu działa przejmowanie statków w skafandrze, ale dużych statków tak nie przejmiesz. Trzeba czekać na poprawkę w patchu XTC.

PS. Wielkie podziękowania dla betatesterów, za kawał solidnej roboty 🙁

Witam po latach 🙁

Chciałbym poruszyć pewną kwestię.

Otóż mi bez problemu udało się za pomocą SCS z XTC przejąc już 4 statki - 2 Barracudy, Kee i Hydrę - nic nie wybuchało. Tylko tyle że te statki nie ja zestrzeliłem tylko AI. Ja mam za niska rangę coby skakali 😀

Więc tak - właśnie przed chwilą wyskoczył mi pilot z Khaackiego M6 Zwiadowca - i bez żadnych problemów go przejąłem.

Ja ustawienia ostro podkręciłem - standardowe są w granicach kilku procent... u mnie to około 30 - 40% + obniżone morale do 80%. Zaraz sprawdzę jak mam dokładnie ustawione i edytuje posta.

EDIT:

Bailing Hull: 85%

Bail Eqipment Percentage: 50%

Timer 14400

Szansa

M1,2,7,8,TL - 30%

M3,4,5,6 - 40%

TM, TP, TS - 50%

Profil Boron Lar - poziom trudności zmieniony na normal

Yacku - właśnie o to chodzi że ja nie mam problemów z SCS - przynajmniej na razie - przejąłem już bodajże 5 statków M3, M3+ i M6 (z czego jeden wyskoczył po moim ostrzale [m6], dwa przy mnie ale strzelała ochrona sektora[2xm3], a ze dwa znalazłem uszkodzone [m6 i m3])

Cytat

Więc tak - właśnie przed chwilą wyskoczył mi pilot z Khaackiego M6 Zwiadowca - i bez żadnych problemów go przejąłem.

Ja ustawienia ostro podkręciłem - standardowe są w granicach kilku procent... u mnie to około 30 - 40% + obniżone morale do 80%. Zaraz sprawdzę jak mam dokładnie ustawione i edytuje posta.

EDIT:

Bailing Hull: 85%

Bail Eqipment Percentage: 50%

Timer 14400

Szansa

M1,2,7,8,TL - 30%

M3,4,5,6 - 40%

TM, TP, TS - 50%

Profil Boron Lar - poziom trudności zmieniony na normal

Ok. Masz SCS. Co w takim razie z ustawieniami z XTC, gryzc sie to nie bedzie ?

Cytat

Ok. Masz SCS. Co w takim razie z ustawieniami z XTC, gryzc sie to nie bedzie ?

Ja zrozumiałem że ma SCS, czyli Wirusa Włamań Systemowych, a nie skrypt SCS lub SCS Suite.

Jeśli źle zrozumiałem, to niech Pavlo się wypowie.

A co do ustawień, to co ma się gryźć? SCS to nie Bali Addon, bo ten ostatni jest skryptem powodującym opuszczanie statków przez pilotów i ma podobne ustawienia jak Bailing z XTC.

Proszę nie mylić SCS (skryptu do przejmowania) statków z Bail Addon (skryptem powodującym opuszczanie statków przez pilotów. Mają różne działania.

To samo dotyczy SCS (tak nazywa się po angielsku Wirus Włamań Systemowych) ze skryptem SCS Cycrowa lub SCS Suite TECSG.

Używam SCS które jest zawarte w XTC - jedynym skryptem/modem który doinstalowałem jest ten dodający laser naprawczy astronaucie.

SCS ten dostępny jest w dokach Teladian i kosztuje troche ponad 600 tys.

Ustawienia bailingu podałem bo myślałem że może tu tkwi jakiś haczyk...

A propos "wyskakiwania". Otóż u mnie jest pewien problem. Jednostka która szykuje się do "wyskoczenia", a będąca pod ostrzałem ciągłym czy to moim czy kogoś innego powoduje CTD. Gdy strzelam seriami zazwyczaj jest w porzadku. Spotkał się ktoś, czy to folklor wyłącznie mojej instalacji?

Tak wogóle mod z paroma błędami, ale i tak zabawa przednia.