michp Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witam wszystkich serdecznie.Mam problem z przejmowaniem statków, zaraz po wyskoczeniu załogi statek eksploduje (niezależnie od stanu kadłuba).Będę wdzięczny za pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jest to kolejny z błędów dodatku, kiedy wyjdzie patch do XTC to sądzę że ten aspekt gry zostanie poprawiony. A na razie ...SpoilerPowstrzymaj się od przejmowania statków.SpoilerNie przejmuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zdecyduj się o co Ci chodzi konkretnie. W tytule piszesz o przejmowaniu, w poście o opuszczaniu statków, a to dwie różne sprawy.Jeśli masz problem ze statkami w momencie opuszczania ich przez pilota, to zanim przeinstalujesz grę, zobacz do Menu Konfiguracji na dwa ustawienia (w opcji Custom/sekcja Bailling):Pierwsza to procentowa wartość kadłuba, przy jakiej pilot decyduje się opuścić statek. Ustaw sobie na np. 80% (wpisujemy 8000) i zobacz co będzie.Druga to przedział czasu, po jakim statki opuszczone są usuwane z gry, Może ustawiłeś zbyt krótki czas. O ile oczywiście grzebałeś w konfiguracji?Jeśli natomiast masz problem przy przejmowaniu opuszczonych statków przy pomocy SCS (Czyli Wirusa Włamań Systemowych, a nie skryptu SCS), to jest to znany problem w XTC. Twórcy udoskonalili standardowego SCS-a, zawirowując go tak, że statki wybuchają po jego użyciu. Bez problemu działa przejmowanie statków w skafandrze, ale dużych statków tak nie przejmiesz. Trzeba czekać na poprawkę w patchu XTC.PS. Wielkie podziękowania dla betatesterów, za kawał solidnej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michp Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Bardzo wam dziękuję za pomoc.Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Witam po latach Chciałbym poruszyć pewną kwestię.Otóż mi bez problemu udało się za pomocą SCS z XTC przejąc już 4 statki - 2 Barracudy, Kee i Hydrę - nic nie wybuchało. Tylko tyle że te statki nie ja zestrzeliłem tylko AI. Ja mam za niska rangę coby skakali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 U mnie to straszna lipa. Gram na normalu. Juz ponad 40 godzin gry. Jedyny pusty statek, a sprawdzam scorpem czesto - M5 Khaak. O zgrozo, a jesli chodzi o wyskakiwanie pilotow to w czystym X3 czesciej skakali. CHyba trzeba bedzie podkrecic te ustawienie, bo poki co jest lipnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Więc tak - właśnie przed chwilą wyskoczył mi pilot z Khaackiego M6 Zwiadowca - i bez żadnych problemów go przejąłem.Ja ustawienia ostro podkręciłem - standardowe są w granicach kilku procent... u mnie to około 30 - 40% + obniżone morale do 80%. Zaraz sprawdzę jak mam dokładnie ustawione i edytuje posta.EDIT:Bailing Hull: 85%Bail Eqipment Percentage: 50%Timer 14400Szansa M1,2,7,8,TL - 30% M3,4,5,6 - 40% TM, TP, TS - 50%Profil Boron Lar - poziom trudności zmieniony na normal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ustawienia dotyczą opuszczania statków, temat dotyczy przejmowania ich (w domyśle - problemie z SCS). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Yacku - właśnie o to chodzi że ja nie mam problemów z SCS - przynajmniej na razie - przejąłem już bodajże 5 statków M3, M3+ i M6 (z czego jeden wyskoczył po moim ostrzale [m6], dwa przy mnie ale strzelała ochrona sektora[2xm3], a ze dwa znalazłem uszkodzone [m6 i m3]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 To masz szczęście. Problem z SCS został opisany już dawno na forum Ego i X-tendend. Ja nie miałem okazji jeszcze sprawdzić, nie stać mnie na takie luksusy (mało gram). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 E tam luksus - 10x tańszy niż w XTM... zaledwie 600.000 z kawałeczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 CytatWięc tak - właśnie przed chwilą wyskoczył mi pilot z Khaackiego M6 Zwiadowca - i bez żadnych problemów go przejąłem.Ja ustawienia ostro podkręciłem - standardowe są w granicach kilku procent... u mnie to około 30 - 40% + obniżone morale do 80%. Zaraz sprawdzę jak mam dokładnie ustawione i edytuje posta.EDIT:Bailing Hull: 85%Bail Eqipment Percentage: 50%Timer 14400Szansa M1,2,7,8,TL - 30% M3,4,5,6 - 40% TM, TP, TS - 50%Profil Boron Lar - poziom trudności zmieniony na normalOk. Masz SCS. Co w takim razie z ustawieniami z XTC, gryzc sie to nie bedzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 CytatOk. Masz SCS. Co w takim razie z ustawieniami z XTC, gryzc sie to nie bedzie ?Ja zrozumiałem że ma SCS, czyli Wirusa Włamań Systemowych, a nie skrypt SCS lub SCS Suite.Jeśli źle zrozumiałem, to niech Pavlo się wypowie.A co do ustawień, to co ma się gryźć? SCS to nie Bali Addon, bo ten ostatni jest skryptem powodującym opuszczanie statków przez pilotów i ma podobne ustawienia jak Bailing z XTC.Proszę nie mylić SCS (skryptu do przejmowania) statków z Bail Addon (skryptem powodującym opuszczanie statków przez pilotów. Mają różne działania.To samo dotyczy SCS (tak nazywa się po angielsku Wirus Włamań Systemowych) ze skryptem SCS Cycrowa lub SCS Suite TECSG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Oh no wlasnie. Pochrzanilo mnie sie SCS z Bailem ... Najlepiej pavlo napisz czego uzywasz. BSe czy ustawnien z xtc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 CytatOh no wlasnie. Pochrzanilo mnie sie SCS z Bailem ... Najlepiej pavlo napisz czego uzywasz. BSe czy ustawnien z xtc.Raczej czy używa SCS (Wirusa Włamań Systemowych), czy skryptu SCS. Bo problem jest z SCS (Wirusem), a nie z ustawieniami Bailingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Używam SCS które jest zawarte w XTC - jedynym skryptem/modem który doinstalowałem jest ten dodający laser naprawczy astronaucie.SCS ten dostępny jest w dokach Teladian i kosztuje troche ponad 600 tys. Ustawienia bailingu podałem bo myślałem że może tu tkwi jakiś haczyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 No i wszystko jasne. Dzięki za info. Ja jak zakupię SCS-a to dam znać jak sprawa wygląda u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam381 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Panowie gam około 20g nie ma żadnych problemow ustawiamy morale na 20 fighting skill 20 częstotliwość opuszczania w ustawieniach wszystkie 80 lub 90 procent (wpisujemy 8000 lub 9000) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Każdy gra jak lubi... dla mnie przy takich ustawieniach to by zabawy nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Ja mam 25-35% i bardzo rzadko wyskakują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Ja zostawiłem ustawienia domyślne, mam ochotę tym razem dłużej dochodzić do wszystkiego, bez ułatwień. Dopiero w następnej grze, gdy już poznam XTC, ustawię mniej więcej tak jak LeWaR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 A czy wyskakiwanie zależy też od rangi bojowej czy nie? Bo zapomniałem Pamiętam tylko że im wyższa ranga tym więcej może polecieć ekwipunku ze zniszczonych statków, ale jak to jest z wyskakiwaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Nie ma nic wspólnego. Od tego masz inne ustawienia, które w XTC możesz sobie zmieniać (procent opuszczania, procent kadłuba, procenty dla każdej klasy statków, morale i umiejętności pilotów NPC). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zakupiłem wczoraj SCS, przejąłem nim już kilka statków, w tym trzy M6 i żadnych problemów nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAAL-Melkart Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 A propos "wyskakiwania". Otóż u mnie jest pewien problem. Jednostka która szykuje się do "wyskoczenia", a będąca pod ostrzałem ciągłym czy to moim czy kogoś innego powoduje CTD. Gdy strzelam seriami zazwyczaj jest w porzadku. Spotkał się ktoś, czy to folklor wyłącznie mojej instalacji?Tak wogóle mod z paroma błędami, ale i tak zabawa przednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi