WoyTass Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam wszystkich po długiej przerwie.I na początek poziomy startowe w XTC:Argon EmigrantStatek: M4 ElitePoziom trudności: NormalKonto: 100 CrLoyal Lar (Boron)Statek: TP AngelPoziom trudności: EasyKonto: 19 512The Quest (Paranidianin)Statki: M5 Pegasus Raider TL Hercules (z HQ na pokładzie!)Poziom trudności: EasyKonto: 18 604 CrA New Battleground (Split)Statek: M5 Jaguar RaiderPoziom trudności: HardKonto: 2 039 CrNividium Horizon (Teladianin)Statki: M4 Kite Raider TS VulturePoziom trudności: EasyKonto: 11 934 CrA New Career (Ziemianin)Statki: M7 Yokohama M5 RapierPoziom trudności: EasyKonto: 18 023 CrSektorów nie podaję, bo po pierwsze nie są stałe a po drugie i tak nie wiadomo gdzie jesteśmy...Kasę można otrzymać różną. W 3 podejściach jako ziemianin miałem 18 023, 18 325 i 19 924. I jeszcze jedno - bezpańskich statków Scorp nie zauważył...Wersja XTC 2.0 dodała kilka nowych profili, oto ich spis. (podziękowania dla Aldarana)W dniu 7.01.2013 o 15:29, Aldaran napisał:WitamUzupelnie profile startowe w XTC 2.0.Kazda gre uruchomilem 3 razy , sektory startowe i statki sa stale , stan konta w niektorych jest losowy.- Sharp Dealer Personalia : Aron Danar Rasa : Argon , mezczyzna , 27 lat Poziom : Latwy Opis : "Znalazles szczescie jako kupiec w Expansion Region i latwo zdobyles pierwszy milion.Teraz zobacz , czy dasz rade powiekszyc swoje bogactwo ." Gotowka : 14.191 / 14.737 / 17.309 Statek : TS Merkury Superfrachtowiec , M5 Odkrywca Scigacz (Sharp Dealer) Sektor : Sirius II- Into the Cold Personalia : Scott Pareii Rasa : Argon , mezczyzna , 35 lat Poziom : Normalny Opis : "Stary wszechswiat zawiodl cie , niewazne , nowy wzywa , zycie bedzie trudne i otrzesz sie o smierc nie jeden raz , ale zmartwienia na bok . Chcesz zostac kowalem swojego losu ? " Gotowka : 400 / 400 / 400 Statek : M5 Odkrywca Sektor : Pandora's Gate- Unlucky Gambler Personalia : Gululu Fi Rasa : Boron , mezczyzna , 25 lat Poziom : Trudny Opis : "Straciles prawie wszystko przez hazard . Jedyne co ci zostalo , to Sprinter ktory zdobyles w wyscigu w Diabelskiej Lidze . Wycisnij z niego jak najwiecej." Gotowka : 186 / 356 / 100 Statek : M5 Sprinter Sektor : Aldrin- Inquisition Symphony Personalia : Hatibmanckardet Rasa : Paranidianin , mezczyzna , 52 lata Poziom : Trudny Opis : "Bezbozne Kha'ak zbeszczescily twoj sektor . Przekaz im oswiecenie !" Gotowka : 100 / 100 / 100 Statek : M4 Perykles Tragarz Sektor : Heliopsaris Delta- Beyond the frontier Personalia : Jzora Leats Rasa : Terranin , kobieta , 31 lat Poziom : Normalny Opis : "Co to za przycisk ?? Jeden skok pozniej prawie zderzasz sie ze statkiem dowodzenia Teladian." Gotowka : 8.158 / 6.419 / 5.101 Statek : TS Pendent Sektor Shattered Dreams- Battle Hymn Personalia : Rala t'Snt Rasa : Split , kobieta , 31 lat Poziom : Normalny Opis : "Flota Xenonow napadla na twoj sektor . Walcz z honorem lub zgin bez wstydu." Gotowka : 100 / 100 / 100 Statek : M4 Battle Hymn , M4 Zmijka Scigacz Sektor : Revolving Wreckage- Space Shanty Personalia : Mohandai Ke'Sahndhi Rasa : Czlowiek , mezczyzna , 44 lata Poziom : Trudny Opis : "Nadszedl czas lupienia i grabiezy na nowych obszarach." Gotowka : 100 / 100 / 100 Statek : M4 Pogromca Sektor : Rhonkar's Dismissal I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 CytatSektorów nie podaję, bo po pierwsze nie są stałe a po drugie i tak nie wiadomo gdzie jesteśmy… Kasę można otrzymać różną. W 3 podejściach jako ziemianin miałem 18 023, 18 325 i 19 924. I jeszcze jedno – bezpańskich statków Scorp nie zauważył…Witaj Woytass.Sektory są stałe:Argon Emigrant - Pandora's GateLoyal Lar - Nahos NihalThe Quest - Holy PathwayA new battleground - Rhonkar's DominionNividium Horizon - Atropos IIA new career - Pandora's GateNazwy nic nam nie mówią, ale na razie, pewnie za jakiś czas już będziemy wiedzieć co i gdzie leży (jak Kao's Mistake). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Pragnę też dodać iż nie warto grać na profilu : "własna gra". Nie warto ponieważ :-startujemy pogromcą z całkowitym brakiem uzbrojenia i osłon. Nie ma nawet S.E.T.A.-Startujemy w Xen. sektorze nr. 103 w którym są dwie bramy , jedna prowadzi do Argon prime a druga nie pamiętam gdzie.(profil którego nikomu nie polecam , chyba że ktoś przyzwyczaił się do położenia dawnych. Ale i tak nie polecam bo w żadnym sektorze [ np. Argon prime ] nie ma stacji ).Pozdrawiam i jeszcze raz nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nameless one Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Mam pytanie odnośnie profili startowych. dopiero zainstalowałem moda i pomyślałem, co by sobie nie ułatwić i zacząłem grać w profilu the Quest. TL-em nacieszyłem się 5 sekund, bo tyle zajęło zniszczenie go ziemskiej flocie. To samo w profilu "A New Career". M7 zniknęła pod nawałą ziemskiej floty. To jest celowy wybieg, czy to ja mam takie szczęście?Oczywiście ziemska flota po zniszczeniu statku natychmiast znika i profile startowałem kilka razy w wersji XTC 1.0 i 1.1Heh poszedłem na sposób i od razu wybudowałem HQ, pojawiło się 2xTokio 3xOsaka i 10xKatana + pełno drobnicy i zaatakowało HQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Ja zacząłem "New Battleground". Dostajemy M5 i można trochę polatać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedudg Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 opcja Argon Emigrant w którą ja zacząłem też pozwala pograć ( wszyscy cię nie lubią prócz Argonów, Boronów i Aldrin którzy cię tolerują) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 CytatMam pytanie odnośnie profili startowych. dopiero zainstalowałem moda i pomyślałem, co by sobie nie ułatwić i zacząłem grać w profilu the Quest. TL-em nacieszyłem się 5 sekund, bo tyle zajęło zniszczenie go ziemskiej flocie. To samo w profilu "A New Career". M7 zniknęła pod nawałą ziemskiej floty. To jest celowy wybieg, czy to ja mam takie szczęście?Oczywiście ziemska flota po zniszczeniu statku natychmiast znika i profile startowałem kilka razy w wersji XTC 1.0 i 1.1Heh poszedłem na sposób i od razu wybudowałem HQ, pojawiło się 2xTokio 3xOsaka i 10xKatana + pełno drobnicy i zaatakowało HQ Cuś masz źle zainstalowane albo jakieś skrypty ci chrzanią grę - Grałem jako Paranid i żadna ziemska flota nie przyleciała... A w profilu New Career zaczynasz jako Ziemianin i masz z nimi dobre stosunki czyli trudno żeby cię atakowali...Spróbuj zacząć jako Teladianin - w tym profilu nie masz żadnych wrogów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 CytatHeh poszedłem na sposób i od razu wybudowałem HQ, pojawiło się 2xTokio 3xOsaka i 10xKatana + pełno drobnicy i zaatakowało HQ Grasz na czystej instalce X3TC + XTC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 hm,mnie wprawdzie ścigało na początku na tym profilu centaur i zacmienie,ale się sam napatoczyłem za blisko nich,jak wlecieli do holy pathway. Coś nie tak u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LITWINCZUK Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Też zacząłem z własną grą. I zaczynam w sektorze Xenonów 103. Totalny brak wszystkiego A jak wleciałem w bramę to pojawiłem się w tym samym sektorze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Coście się tak na własną grę uparli Patrząc na mapę Scorpa wychodzi na to że sektor 103 jest jednym z ostatnich do odkrycia, nie ma jeszcze tam jako takich połączeń z innymi sektorami i wrzuca was z powrotem. Rozpoczynacie tam gdzie nie powinniscie Jak tak chcecie grac od 0,to rozpocznijcie na profilu splita Argon i Boron też chyba za dobrze nie ma na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Profil startowy "Własna gra" jest profilem z vanilli, nie został zmieniony dla XTC, więc rozpoczynanie nowej gry na nim, po instalacji XTC jest bez sensu. Sektor Xenoński 103 ma współrzędne sektora Argon Prime w vanilli, więc nie ma się co dziwić, że tam się startuje na tym profilu.Po to są nowe profile startowe XTC, aby na nich rozpoczynać nową grę, jeśli ktoś chce grać na profilu "Własna gra", to niech gra na czystym TC bez XTC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 CytatProfil startowy "Własna gra" jest profilem z vanilli, nie został zmieniony dla XTC, więc rozpoczynanie nowej gry na nim, po instalacji XTC jest bez sensu. Sektor Xenoński 103 ma współrzędne sektora Argon Prime w vanilli, więc nie ma się co dziwić, że tam się startuje na tym profilu.Po to są nowe profile startowe XTC, aby na nich rozpoczynać nową grę, jeśli ktoś chce grać na profilu "Własna gra", to niech gra na czystym TC bez XTC.czyli znowu coś niedorobionego w XTC... od zawsze grałem na tym profilu teraz chce zagrać w xtc i teoretycznie nie mogę go wybrać.. hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Cytatczyli znowu coś niedorobionego w XTC... od zawsze grałem na tym profilu teraz chce zagrać w xtc i teoretycznie nie mogę go wybrać.. hmmA po co są nowe profile? Czym one różnią się od profilu "Własna Gra", że koniecznie chcesz na nim grać? Własna gra w Vanilli ma sens, bo pozbywamy się dzięki temu balastu fabuł, w XTC to nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 CytatCytatczyli znowu coś niedorobionego w XTC... od zawsze grałem na tym profilu teraz chce zagrać w xtc i teoretycznie nie mogę go wybrać.. hmmA po co są nowe profile? Czym one różnią się od profilu "Własna Gra", że koniecznie chcesz na nim grać? Własna gra w Vanilli ma sens, bo pozbywamy się dzięki temu balastu fabuł, w XTC to nie ma znaczenia.a no ok. w każdym razie odpalę dziś wieczorem to obejrzę jak im to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Odpaliłem fabułę argoński uchodźca i powiem Wam tak że początkowe wrażenie podupadło jeszcze bardziej musiałem zwiedzić z 8 sektorów zanim znalazłem stocznie (ba znaleźć znalazłem w 2 sektorze tylko nie pozwolili mi zaparkować) żeby zapisać grę i a przede wszystkim ustawienia. W innych profilach też się trzeba tyle nalatać żeby dostać się do pierwszej stoczni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedudg Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Witam też gram w tą fabułę ja na początek poleciałem do terran a te dziady mnie od razu pogonili i abym szybciej się poruszał posłali za mną kilka rakiet i nie oni pierwsi bo paranidzi nie lepsi musiałem lecieć do argonów i dopiero tam mogłem zacząć grę teraz mam już stosunki poukładane ze wszystkimi i odkrytych 95 sektorów i 4 traderów a ja sam latam ciężkim smokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Witam, dziś wszedłem w sumie przez przypadek do pliku gamestarts.xml I pojawiło się takie jedno maluczkie pytanie.... Dlaczego 60% profili startowych jest zakomentowanych? Czy są jakieś niedorobione i dopiero będą może rozwijane w przyszłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Pewnie jedno i drugie. Może twórcy planują stworzyć do nich jakieś mini-fabuły i będą je sukcesywnie uaktywniać w kolejnych wersjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
switchu Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Witam wszystkich, jestem nowy na forum.Mam pewien problem z XTC v1.1. Zrobiłem całkowitą reinstalację gry, usunąłem wpisy w rejestrze, itp. itd. Zainstalowałem czystą gre (mam w wydaniu Kolekcja klasyki, wersja bazowa 2.5), patcha 2.0 - 3.0, i XTC. Nic innego nie instalowałem, żadnych skryptów, modów, etc. Wszystko zainstalowane, włączam gre, chwilę oglądam zmiany ekranu ładowania i nowe menu, a nastepnie odpalam nową gre na profilu "A new career" (terranin). Ląduje w sektorze 17-28, należy do ziemian, jest w nim placówka wojskowa i 2 bramy. Dostaje "gołego" Rapiera, nawet bez SETA, 0 kredytów na koncie, ogólnie sytuacja podobna do tej po rozpoczęciu "Własnej gry". Sprawdzam inne profile - sytuacja wygląda podobnie. No cóż, nie pogram sobie w XTC, wyłączam gre, deinstaluje moda i chce pograć na vanilli, z tym, że nie moge, bo zostały mi profile startowe z XTC. Z czystej ciekawości odpalam profil paranidiania i laduje w sektorze Argon Prime, należącym do paranidian. Jest tam kilka stacji, ale najważniejsze, że mam na statku uzbrojenie, seta, a kawalek dalej stoi mój TL z zadokowanym HQ.Pomyślałem, że coś źle się zainstalowało, więc powtórzyłem wszystkie czynności, dalej to samo. Czy ktoś się może domyśla, czemu tak się dzieje? Jeśli to ważne, to mam Windows 7 w wersji 64 bitowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Pewne skrypty czasami żrą się ze sobą. Też tak miałem parę razy. Nie gram w XTC - za dużo błędów i mocno niedorobione.Mod TOTT jest duużo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 switchu, widocznie jakieś pliki po xtc zostały?Coś źle odinstalowałeś.Ja nie miałem tego problemu.No i spostrzegawczy toto nie jesteś, na profilu New Career startujesz zasiadając w rapierze, ale obróć się w lewo czy tam w prawo a zobaczysz Jokohamę będącą twoją własnością Co do xtc jeden poważniejszy błąd tylko z bailingiem, do tego załatany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 CytatCo do xtc jeden poważniejszy błąd tylko z bailingiem, do tego załatany Ta... jasne.Załatany, ale nie szczelnie, nadal miałem CTD.O innych błędach nie wspominając. Daleko nie trzeba szukać: http://xudb.pl/topic/1741-500-mln-w-30-min-bug/Polecam też lekturę działu o błędach na forum Xtended, jest co czytać.Że nie wspomnę o nuuuudzie.Ja tam podziękowałem za XTC, zdecydowanie wolę TOTT.Switchu - zainstaluj sobie grę do innego katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
switchu Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Bardzo dziwne, zrobiłem jeszcze jedną reinstalację i tym razem wszystko jest ok, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Pliki, które zostawały po deinstalacji poprzednio też ręcznie usuwałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 CytatCytatCo do xtc jeden poważniejszy błąd tylko z bailingiem, do tego załatany Ta... jasne.Załatany, ale nie szczelnie, nadal miałem CTD.swoja drogą bardzo dziwne bo ja nie miałem później już żadnych większych problemów, pomijając oczywiście samą nudę w świecie XTC oraz pozostałe bugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi